Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αλέξανδρος Διακόπουλος, το διαμάντι που αποστρατεύτηκε, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

 

Αλέξανδρος Διακόπουλος

Αποστρατεύτηκε ένα διαμάντι του Πολεμικού Ναυτικού μας. Ο μέχρι πρότινος διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, τρίτος στην ιεραρχία, αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος. Η προσφορά του είναι πολύ σπουδαία όπως αναγνωρίζουν όλοι οι σχετικοί με τα θέματα πόλεμου και άμυνας. Όπως εξάλλου και το ήθος και η καλλιέργεια του. Ήταν αυτός που εντόπισε και προστάτευσε στον Άγιο Δημήτριο Σκαραμαγκά τις αγιογραφίες του Τέτση και του Αστεριάδη αλλά και τους λοιπούς, καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Σχολής Δοκίμων. Απώλεια για τις ένοπλες Δυνάμεις.

ΥΓ. Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, χωρίς ίχνος πικρίας, με υψηλό φρόνημα και γεμάτο αγάπη για το Π.Ν και τους συναδέλφους του, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Fly Navy Ναύαρχε!

Το μήνυμα του Αντιναυάρχου Αλέξανδρου Διακόπουλου

 “THE END 

Μετά από 39 χρόνια περίπου, πέσαν οι τίτλοι τέλους της σταδιοδρομίας μου στο ΠΝ. Ηταν ένα ταξίδι δύσκολο αλλά και όμορφο-με πολλές φουρτούνες αλλά και υπέροχες μπουνάτσες. Από τα 18 μου χρόνια μέχρι σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό ήταν η ζωή μου και η οικογένειά μου. Ο ξαφνικός αποχωρισμός είναι δύσκολος και σε κάποιο βαθμό οδυνηρός, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα. Κανείς δεν μας υποσχέθηκε ποτέ, πως πάντα θα είναι όλα εύκολα και ευχάριστα…
Σε ό,τι έκανα, σε όλες μου τις αποφάσεις είχα συνεχώς στο μυαλό μου, το καλό της πατρίδας και του Ναυτικού. Όσο και αν ανέβαινα στην ιεραρχία, ποτέ δεν ξεχνούσα πως ήμουν κάποτε Δόκιμος και κατώτερος Αξιωματικός γι’αυτό και σε κάθε μου διαταγή, έβαζα νοερά τον εαυτό μου στην θέση του υφιστάμενου.
Τελικά μια ζωή προσφοράς στην Πατρίδα είναι μια ζωή περήφανη και πλήρης-και αυτή η αίσθηση περηφάνειας και πληρότητας είναι που με διακατέχει αυτή την στιγμή, ούτε πίκρα, ούτε θυμός, μόνο αγάπη για το ΠΝ και τον κόσμο του!”

29-1-2019

 

 

SHARE
RELATED POSTS
ffrgos.jpg
Πρόταση για την διάσωση-επιβίωση του Έθνους των Ελλήνων, του Φραγκούλη Φράγκου [επίτιμος Α/ΓΕΣ]
Χωρίς ποιότητα, του Γιώργου Αρκουλή
Ο Πλάτανος και η Λαχανιά χάνουν την ταυτότητά τους χωρίς τον Παυλίδη, του Δημήτρη Γάκη [Βουλευτής Δωδ/σου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.