Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αιχμάλωτος στις παθογένειες, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Για όσα στραβά (και αδιόρθωτα) συμβαίνουν χρόνια τώρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (και που οδηγούν σε μίσος, βία, και τις λοιπές γνωστές παθογένειες) αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν και παραμένει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Η οποία σπάνια αποφασίζει να επέμβει αποφασιστικά πάνω στην πληγή, προτιμώντας να καταφεύγει στην  γελοιότητα (δημοκρατική διαδικασία την αναφέρουν…) να ψηφίζει –διαρκώς- δήθεν όλο και πιο αυστηρούς νόμους, που βέβαια δεν τηρούνται ποτέ.

Αυτή τη φορά, η Πολιτεία μέσω του εκπροσώπους της στα σπορ εντιμότατου υφυπουργού Βασιλειάδη, δέχτηκε πίεση από τα καμάρια της επαγγελματικής λίγκα, ώστε να αλλάξει η διαδικασία και με τροποποίηση του κανονισμού να διατηρηθούν 16 οι ομάδες της σούπερλιγκ και κατά την προσεχή περίοδο, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων.

Ενώ, λοιπόν, ο υφυπουργός έδειξε στην αρχή ανένδοτος, προτίμησε το «άστο και θα δούμε», ζητώντας την γνώμη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία παραδοσιακά  θεωρεί το Κράτος εχθρό (θυμηθείτε το αυτοδιοίκητο κλπ.)

Ήταν, λοιπόν, να δώσει την γνωμοδότησή της η ΕΠΟ χθες, αλλά ενημέρωσε πως θα καθυστερήσει μερικές ημέρες. Μια καθυστέρηση που βέβαια ευνοεί τους πραγματικά ισχυρούς του αντικειμένου, δηλαδή τις ΠΑΕ. Υπάρχει και άλλο θέμα, δικαστικής μορφής αυτό. Η σαφέστατη καθυστέρηση της απόφασης για τον διακοπέντα αγώνα ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. Η οποία, εκτός απροόπτου, μη σας φανεί περίεργο να εκδοθεί μετά την λήξη του τουρνουά (που λέει ο λόγος). Κάτι ανάλογο έχει υπάρξει με αποτέλεσμα η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας να γίνει λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο!

ΥΓ: Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Σούπερλιγκ ζητάει το ρουσφέτι από την κυβέρνηση, ποντάροντας στο ότι βρισκόμαστε σε έτος εκλογικής αναμέτρησης!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Η Γιαλαπάη Κιαλαπέρνη και ο Χαλής ο Μειλίχιος, του Κωστή Α. Μακρή
Το μήνυμα της ημέρας!, 4-8-2019
Περί γάμου και συμφώνου και άλλων…., της Άννας Κοντοπίδη (Νάξος)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.