Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Ποιος θυμάται τον Άλαν Σίρερ;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Πέρασαν ακριβώς 31 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε σε επαγγελματικό πρωτάθλημα (αυτό της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας) ένας κυνηγός, που θα αποδείξει στη συνέχεια της εντυπωσιακής καριέρας του ότι διέθετε ένα πλούσιο ταλέντο και μια παθιασμένη ικανότητα να σημειώνει γκολ με όλους τους τρόπους. Πρόκειται για τον Άλαν Σίρερ, τον μέγιστο γκολτζή της Νιουκάστλ της εθνικής ομάδας αλλά και -για έναν χρόνο- της μέτριας Μπλάκμπερν Ρόβερς, η οποία χάρη στην παρουσία του κατάφερε να εκτοπίσει τα γνωστά θηρία του πρωταθλήματος και να κερδίσει τον μοναδικό της τίτλο.

 Άραγε, πόσοι θυμούνται σήμερα τον Σίρερ; Οι φίλοι της Νιουκάστλ, αυτής της άλλοτε σημαντικής ομάδας του αγγλικού Βορρά που προσπαθεί χωρίς επιτυχία να πλησιάσει την αίγλη του παρελθόντος, σίγουρα τον νοσταλγούν, αφού ο παίκτης αυτός τους χάρισε συγκινήσεις και τη συνταγή τόλμης και ικανότητας απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα.

 Στις 9 Απριλίου, λοιπόν, του 1988, 17χρονος μόλις ο Σίρερ αγωνίστηκε με τη Σαουθάμπτον και πέτυχε χατ τρικ σε βάρος της Άρσεναλ. Ήταν ένα γεγονός που έχει καταγραφεί στις σημαντικές σελίδες του βιβλίου της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι επιμελητές του οποίου είχαν διαγνώσει το σπάνιο ταλέντο του νεαρού. Ενός νεαρού, ο οποίος θα φτάσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, ρεκόρ που, αν δεν με απατά η μνήμη μου, διατηρεί έως τις μέρες μας. Ο Σίρερ είναι εδώ και καιρό σχολιαστής των αγώνων της αγαπημένης του ομάδας και ο λόγος του (με βάση τα «λάικ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) μετράει περισσότερο, τόσο από εκείνον του προπονητή της Νιουκάστλ όσο και του προέδρου του συλλόγου.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
kollias_leros.jpg
Λέρος: το θαύμα της θεάς Αρτέμιδος σε φόντο μπλε και πράσινο, του Μιχάλη Κόλλια (Δήμαρχος Λέρου) [14 Φωτογραφίες]
Το ζην επικινδύνως, κεραυνοί … σωρειτομελανίες, του Πάνου Μπιτσαξή
Ποιος εναγκαλισμός άραγε θα πλησίαζε τόσο πολύ τον θάνατο;, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.