Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Αιματηρό Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα με επιθέσεις με 156 νεκρούς μέχρι ώρας

Spread the love

Στους 156 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, εκ των οποίων οι 35 είναι ξένοι υπήκοοι, από τις σημερινές εκρήξεις σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών κι ισάριθμα ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τρεις εκκλησίες, δύο στο Κολόμπο και μία βόρεια της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, στο Νεγκόμπο. Επίσης, τρεις εκρήξεις έγιναν σε πολυτελή ξενοδοχεία, στο Κολόμπο.

Τουλάχιστον 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις, ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Ομως, υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν αξιωματούχοι.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

 Έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε ο πρωθυπουργός 

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε έστειλε αίτημα για έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις της χώρας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Τουλάχιστον 52 είναι οι νεκροί και πολλές εκατοντάδες οι τραυματίες από τις εκρήξεις στο Κολόμπο και άλλες πόλεις, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών.

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Δυο άντρες βιαστικοί, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη
Ο χρόνος είναι δική μας υπόθεση, του Κωστή Α. Μακρή
Καμπάνες και… “καμπάνες”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.