Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αθήνα, διαμαντόπετρα, της γης κλπ., του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Δεν γουστάρω μια κοινωνία και ένα σύστημα πολιτικό και μηντιακό που θεωρούν τον αποστειρωμένο Καμίνη επιτυχημένο δήμαρχο και την αθλιότητα με τους άστεγους σε όλο τον άξονα Σύνταγμα – Ομόνοια ως περίπου φυσικό γεγονός. Δεν είναι ανθρωπισμός η “γραφικότητα” της εγκατάλειψης, χειμώνα – καλοκαίρι, των τριάντα αστέγων που κοιμούνται ή ζητιανεύουν λίγο πιο κάτω από την Βουλή των Ελλήνων. Ούτε των ανάλογων ζόμπι που κινούνται και τρυπιούνται μέρα μεσημέρι εμπρός σε ημεδαπούς και τουρίστες από την Μενάνδρου ως το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η αδιαφορία και η ανοχή δεν συνιστούν πολιτική μιας υπεύθυνης πολιτείας. Η Αριστερά και σε αυτή την περίπτωση – όπως και στο Μεταναστευτικό – σπρώχνει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Στο όνομα του ουμανισμού! Και του γενικόλογου, ψευτοηθικού βολονταρισμού. Γκετοποιώντας έτι περαιτέρω ιστορικές γωνιές της Αθήνας. Και βάζοντας βούτυρο στα μαχαίρια της Χ.Α. Που περιμένει στη γωνία για τ’ αντίποινα.

Όπως επίσης περίπου αυτονόητη θεωρείται η λευκή απεργία των αστυνομικών. Και των τροχονόμων συμπεριλαμβανομένων. Εξ ου και η αποχαλίνωση των πάντων. Ιδίως στα Εξάρχεια και τις όμορες, εμπόλεμες ζώνες.

( Ένα ακόμη ολέθριο λάθος του Αλέξη :

Η απομάκρυνση του Πανούση από το πάλαι ποτέ Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ).

Δεν γουστάρω τέλος μια κοινωνία που αποδέχεται ως περίπου αυτονόητο το λάδωμα για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Και το χειρότερο : Που δεν κάνει τίποτε για να μην βγουν άλλοι ακούσιοι δολοφόνοι στους αυτοκινητοδρόμους. Άλλοι ψυχασθενείς του βολάν που συνεχίζουν τον πατροπαράδοτο Εμφύλιο με διαφορετικά μέσα. Με επιθετικά τετράτροχα και ανυπόμονα δίτροχα. Και με δεκάδες πραγματικά και συμβολικά θύματα. Καθημερινά …

(Φωτογραφία 1. Λευτέρη Μιαούλη. 2 αγνώστου που αλίευσα στο φ.μπ. και που δείχνει την ιδανική πόλη που υπάρχει μόνο για τουριστικούς λόγους)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Διώρυγα Κορίνθου – Πολλά τα ερωτηματικά, του Αθανάσιου Ροβήλου
Kostis A. Makris
Τόπι-βοσκοτόπι, του Κωστή Α. Μακρή
1026264_232523120239211_805575628_o.jpg
Φάγαμε την προίκα μας, του Ηρακλή Δ. Χοροζίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.