Πόρτα στην Πολιτική

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ή «ΑΖΗΤΗΤΟΙ»-εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων από τον Ευρωβουλευτή Κ.Αρβανίτη

Spread the love

Εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου:

Αθήνα – 26 Φεβρουαρίου 2020

 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ή «ΑΖΗΤΗΤΟΙ»;

Έφυγαν από τον τόπο τους κυνηγημένοι από βόμβες, αυταρχικά καθεστώτα, φανατικούς διώκτες προσωπικών τους επιλογών.

‘Έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να κατακτήσουν την ελευθερία που τόσο τους έλειπε, για να μπορέσουν να βρουν έναν τόπο να ζήσουν με ασφάλεια οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους.

Όμως, τα ταξίδια αυτά δεν έχουν πάντα καλό τέλος. Κάποτε, το όνειρο της ελευθερίας, μιας ζωής μακριά από βόμβες, ξυλοδαρμούς, άδικες φυλακίσεις και απάνθρωπες διώξεις τελειώνει άδοξα στο βυθό μιας θάλασσας, στην κοίτη ενός ποταμιού, σε ένα ξύλινο κουτί, σε ένα γεμάτο νεκροτομείο.

Και τότε, οι άνθρωποι χάνουν το Τελευταίο τους Δικαίωμα: το Δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο, το δικαίωμα των συγγενών τους να τους αποχαιρετήσουν, να προσευχηθούν για αυτούς, να ξέρουν το τέλος.

Αυτό το Έσχατο Δικαίωμα θέλουμε να βοηθήσουμε να κατοχυρωθεί: Να πάψουν οι άγνωστοι νεκροί των ναυαγίων στη Μεσόγειο να είναι άγνωστοι, να πάψει η αδυναμία διακρατικής συνεργασίας να ορθώνει το τείχος που στέκεται εμπόδιο ανάμεσα στους ανθρώπους και τον θάνατο με Αξιοπρέπεια, το τείχος που κρατά αγνοούμενους ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη ζωή.

Για το σκοπό αυτό, την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, διοργανώνουμε μεγάλη δημόσια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (Αίθουσα Αντώνη Τρίτση) στις 11 το πρωί.

Κορυφαίοι Νομικοί, Ψυχολόγοι και άλλοι επιστήμονες που έχουν μελετήσει διεξοδικά το θέμα θα αναπτύξουν δημόσια προτάσεις για την πανευρωπαϊκή αντιμετώπισή του.

Επόμενο βήμα, η κατάθεση ερώτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ανάληψη πρωτοβουλιών με τελικό στόχο τον διεθνή συντονισμό κρατών και φορέων, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αναζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών για την ταχεία και ασφαλή ταυτοποίηση των νεκρών και τη παροχή διευκολύνσεων στις οικογένειες τους.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-συνέντευξη τύπου, στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να απευθύνετε ερωτήματα στους εισηγητές.

                                                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

( Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Αντ. Τρίτση, Ακαδημίας 50 )

 10.45 – 11.00 π.μ.         Εγγραφές

11.15 – 11.15π.μ.          Έναρξη – Χαιρετισμοί

 11.15 π.μ. Εισηγητής- Συντονιστής: Νίκος Παρασκευόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης

Ομιλητές:

11.20 -11.30 π.μ.  Ματίνα Πούλου –  Δρ. Νομικής, Δικηγόρος, Μέλος της Παν-Πειραιωτικής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων

11.30- 11.40π.μ. Θεόδωρος Νούσιας – Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Μυτιλήνης

11.40- 11.50π.μ. Νίκος Γκιωνάκης – Ψυχολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας ΒΑΒΕΛ (Μονάδα Ψυχικής Υγείας για Μετανάστες και Πρόσφυγες)

11.50-12.00 π.μ.  Γιονούς  Μουχαμμαντί – Διευθυντής Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

12.00-12.10 π.μ.  Monica Zanarelli – Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

Συμπεράσματα – Σύνθεση

Κώστας Αρβανίτης,  Ευρωβουλευτής  Σύριζα -Προοδευτική Συμμαχία- GUE/NGL

 

SHARE
RELATED POSTS
Οι προσωπικές σχέσεις Τραμπ με Ερντογάν και η σημασία τους, του Αντώνη Η. Διαματάρη
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Μαζέψτε τον απατεώνα, ας προστατευτούμε από τους κοινούς απατεώνες, του Σταύρου Θεοδωράκη
Στους πανελίστας “επαναστάτες”, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.