Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ήταν χαρούμενη για λίγους…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

«Χαρούμενη ημέρα της Γης», χαρακτήριζε την χθεσινή Μ. Δευτέρα (για την Ορθοδοξία) το Google, βάζοντας στην αρχική του επιφάνεια ένα εικονίδιο με πολλά χρώματα, που όμως όσο κι’ αν το παρατήρησα δεν μπόρεσα να το ερμηνεύσω. Όσο για το πόσο χαρούμενη ήταν η χθεσινή ημέρα της ΓΗΣ, εξαρτάται από το σε ποια παράλληλο συνέβη κάτι θετικό και σε ποιο η θλίψη κυρίευσε τον πληθυσμό. Για παράδειγμα, στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, μόνο χαρούμενη δεν ήταν η Δευτέρα, καθώς στο νησί του Ειρηνικού μετρούσαν ακόμη θύματα από την απίστευτη τραγωδία στους καθολικούς ναούς και στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

Ψάχνοντας τους τίτλους των ειδήσεων στην «Ζ», δεν διέκρινα κάτι χαρούμενο, όσο κι’ αν προσπάθησα. Τραγωδία με κρεμασμένο 32χρονο στην Ξάνθη, σεισμική δόνηση στην δυτική Τουρκία, μπλόκο των ΗΠΑ στις εξαγωγές περσικού πετρελαίου, κατάρρευση κτιρίου με πέντε νεκρούς στην Αλγερία. Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην Βολιβία με πέντε νεκρούς…

ΥΓ: Πάλι καλά που από την ΕΡΤ3 προβλήθηκε κάποια στιγμή αθλητική εκπομπή με παλαιούς παίκτες του ΠΑΟΚ αφήνοντας γεύση χαράς στους οπαδούς αυτής της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. Εννοείται πως στο πάνελ υπήρχε Μίνος!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Νιόνιος και νιονιό, του Μάνου Στεφανίδη
Κρίσιμη χρονιά το 2020 για τις ΗΠΑ-Η έκλειψη Ιουνίου 2020 θα πυροδοτήσει συγκρούσεις, του Κώστα Λεφάκη
Η Κυριακή των νεκρών μου, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.