Αθλητικά/Αθλητισμό

Ήταν τελικός για βαθύ χασμουρητό, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Κάποιοι από όσους είδατε τον τελικό του ΟΥΕΦΑ, θα συμφωνήσετε μαζί μου πως ήταν ένας αγώνας για «βαθύ» χασμουρητό, από δύο ομάδες που δεν ανήκουν καν στο υψηλό ράφι της βιτρίνας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για να μη πω  λίγο πιο πάνω από το «δάπεδο». Από τη μία η γερμανική ‘Αϊντραχτ Φραγκφούρτης και από την άλλη η πιο…εγγλέζικη ομάδα της Σκωτίας, Ρέϊντζερς Γλασκώβης!

Θα την πω την αμαρτία μου: αν και φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, δεν ένοιωσα ίχνος συμπάθειας προς τους αντιπάλους για λόγους που ίσως παρεξηγηθούν. Πρώτον, δεν μου άρεσε το σήμα των Γερμανών` μου θύμιζε  μεγάλη αράχνη. Δεύτερο, η ομάδα τους είχε αποκλείσει ελληνική για να προχωρήσει, ενώ έδειχνε μέτρια στο ξεκίνημα του τουρνουά. Τρίτον, επειδή απλά ήταν Γερμανοί!

Από την άλλη: είδα μια πεισματάρα -όπως θεωρείται- ομάδα αλλά φοβισμένη, που περίμενε συνεχώς το λάθος του αντιπάλου, με ελάχιστη διάθεση να δημιουργήσει. Παράλληλα, με ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι οι οπαδοί της -που ήταν περισσότεροι στις κερκίδες- είχαν απλώσει εκατοντάδες σημαίες τόσο της Αγγλίας όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου (δηλαδή την βρετανική). Σημαία της Σκωτίας πουθενά. Και ήταν ειρωνεία της τύχης (για την ακρίβεια της ατυχίας) οι Σκωτσέζοι να χάσουν το τρόπαιο σε πέναλτι που αστόχησε κάποιος Ράμσεϊ, δηλαδή παίκτης με γνήσιο εγγλέζικο επώνυμο…

Βέβαια, όλα αυτά είναι χωρίς σημασία και στα όρια της υπερβολής (ή της κακίας) του υπογράφοντος. Η ουσία είναι πως ο τελικός της Σεβίλλης θα ξεχαστεί γρήγορα και θα μείνει ως μία παρένθεση, αφού τα ευρωπαϊκά θηρία δύσκολα θα παρουσιάσουν ξανά τις φετινές τους αδυναμίες (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Άγιαξ κτλ.)

Αν και πάλι βρεθούν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης χωρίς αίγλη και σπουδαία ονόματα στο τερέν, η ΟΥΕΦΑ είναι βέβαιο πως θα διαπιστώσει ότι το προϊόν της παίρνει πορεία υποβάθμισης  με ό,τι αυτό σημαίνει για την εισπρακτική της νοοτροπία (χορηγίες, τηλεοπτικά κλπ.)

Εξαιρετικός ο Σλοβένος διαιτητής του τελικού, για την ακρίβεια δεν είχε καμία σχέση με τις «δευτεράντζες» που καλεί ο Κλάτενμπεργκ για να σφυρίξουν στα λεγόμενα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

[email protected]

SHARE
RELATED POSTS
Μυρίζει «ρατσισμό»…, του Γιώργου Αρκουλή
Δεν πάει άλλο με τις κροτίδες, του Γιώργου Αρκουλή
Χάθηκαν οι καλλονές;, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.