Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ήταν μια μέρα δύσκολη!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Τι θλιβερή μέρα η χθεσινή –τελευταία του μήνα- για όσους (δηλαδή όλους μας) χρωστάγαμε δόση φόρου εισοδήματος, πρεμιέρα του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις κλπ, που μη έχοντας περιθώρια έπρεπε ως το μεσημέρι να τα τακτοποιήσουμε σε χρήμα. Στην συνοικιακή Τράπεζα, που μπήκα ώρα μία παρά δέκα, το μηχάνημα με τους αριθμούς προτεραιότητας έβγαζε «λευκό», διότι οι υπεύθυνοι έκριναν πως τα ταμεία (και τα μηχανήματα) δεν θα προλάβαιναν τόσο πολύ κόσμο που περίμενε την σειρά του, ως τις δύο που το υποκατάστημα με βάση τον κανονισμό κλειδώνει πόρτες και παράθυρα και οι ταμίες κάνουν γενική σούμα των εισπράξεων.

Νωρίτερα, τα ίδια και χειρότερα στο τοπικό γραφείο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπου λειτουργούσαν τα τρία από τα έξι ταμεία. Κόσμος και ντουνιάς περίμενε στην ουρά, εξυπηρετούνταν το Νο 172 κι’ εγώ τράβηξα το 252, άλλοι υπομονετικά, άλλοι ψιθυρίζοντας βλαστήμιες («…τα υπουργεία τους»!) ή πιο χαλαρά («…δεν ντρέπονται να βασανίζουν τον κοσμάκη»!)

Και επειδή μιας αθλιότητας μύριες έπονται, να καταθέσω ότι τα σταματημένα αυτοκίνητα, ατάκτως  ερριμμένα, είχαν κλείσει ακόμη και τα περάσματα για τα ΑμεΑ στις άκρες των πεζοδρομίων. Σχεδόν με πήρε το παράπονο, για το πόσο άθλια ποιότητα μας επιφύλαξαν αυτοί που έχουν στα χέρια τους  τη ζωή μας. Για το πόσο εύκολα ξεχνούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας που υποχρεώνονται να ξεροσταλιάζουν στο περίμενε, χωρίς κάθισμα, χωρίς μια τουαλέτα, ένα μηχάνημα με πλαστικά ποτηράκια για νερό.

Πλάϊ μου, μια κυρία ψύχραιμη και αμίλητη, κατέβαζε με το δάχτυλο την ειδησεογραφία στο κινητό. Σταμάτησε σε μια φωτογραφία με γνώριμα πρόσωπα και χωρίς να το πολυθέλω έριξα τη ματιά μου. Σε καθίσματα αεροπλάνου, η Μαρέβα με υψωμένο τον αριστερό αντίχειρα (που σήμαινε όλα θα πάνε καλά»), χαμογέλαγε στον φωτογράφο, ενώ πλάϊ της –παράθυρο- ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έδειχνε ικανοποιημένος και σοβαρός. Όσο για την λεζάντα; «Με το αεροπλάνο της γραμμής, το πρωθυπουργικό ζεύγος ταξίδεψε από τη ΝΥ στη Βοστώνη για να δουν τον Μητσοτάκη τζούνιορ  που βρισκόταν εκεί».

Ελπίζω να μην στήθηκαν σε μεγάλη  ουρά στο «Κένεντι», που συνήθως παρουσιάζει καθυστέρηση λόγω…εναέριου τράφικ!

ΥΓ: Έτσι έχω ακούσει!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Γυμνός σκοπός, του Χρήστου Χωμενίδη
Μόνος στο σπίτι, του Νότη Μαυρουδή
Ζήτω τα 199 χρόνια Ελευθερίας! – Hail the 199 yrs. of Freedom!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.