Πόρτα στην Πολιτική

Έφυγε ο Αμυράς – Χωρίς Κ.Ο. το Ποτάμι

Τσουνάμι εξελίξεων φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία από το Σάββατο βρίσκεται στη Βουλή και σήμερα εισέρχεται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Τσουνάμι εξελίξεων φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία από το Σάββατο βρίσκεται στη Βουλή και σήμερα εισέρχεται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε το πρωί ο Γιώργος Αμυράς.
Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, όταν «τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα».
Στην ίδια ανακοίνωση ο βουλευτής ευχαριστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη και «όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».
Ως εκ τούτου, μετά την αποχώρηση του κ. Αμυρά η Κ.Ο. του Ποταμιού πλέον δεν υφίσταται, καθώς οι βουλευτές που του απομένουν είναι μόλις τέσσερις (Θεοδωράκης, Ψαριανός, Λυκούδης, Μαυρωτάς).
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται να διαπιστωθεί τι θα πράξει και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος επίσης έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του, καθώς και οι δύο βουλευτές τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι έχουν συμφωνήσει με τη ΝΔ προκειμένου να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εκλογές.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αμυρά:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

»Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

»Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: “Θλίψη οι αναφορές Χατζημάρκου για μίζερους. Δυσανάλογες οι αφίξεις τουριστών με τον τζίρο των εμπόρων”
“Για τα μάτια του κόσμου”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Τριήμερη επίσκεψη στην Κω ο κος Μανώλη Γλυνός, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.