Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Έτοιμα 400 σκουφάκια-δώρο σε παιδιά με κακοήθειες, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

Τον Οκτώβριο του 2020 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φίλντισι η νουβέλα που έγραψα “Εξομολόγηση σε Δέκα Πράξεις”. Τα συγγραφικά έσοδα αποφάσισα να διατεθούν εξ ολοκλήρου σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι καθαρά πρακτικός: ενώ η θεραπευτική αγωγή, το θεραπευτικό σχήμα για τις κακοήθειες είναι δωρεάν, εντούτοις η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως κοστοβόρα. Σε οποιαδήποτε ηλικία και για οποιαδήποτε θεραπεία καρκίνου-κακοήθειας. Αν ο θεραπευμένος ασθενής αποφασίσει να ακολουθήσει το κρατικό σύστημα υγείας, θα μπει σε λίστα αναμονής, σε μια επισφαλή κατάσταση για τον ίδιο δηλαδή καθώς το θεραπευτικό σχήμα σπάνια μπορεί να περιμένει  και επιπλέον είναι αμφίβολο αν ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί η θεραπεία θα έχει την διακριτικότητα που απαιτείται για ψυχολογικούς λόγους. Το εθνικό Σύστημα Υγείας, επιπροσθέτως, μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν διέθετε τα άριστα μηχανήματα λ.χ. ακτινοβολίας (ακτινοθεραπείας) με συνέπεια (ευτυχώς) το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να κάνει τρεις σπουδαίες δωρεές γραμμικών επιταχυντών ακτινοθεραπειών κόστους 5 εκ. ευρώ έκαστο σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς η λίστα αναμονής έφτανε ακόμη και εξάμηνο. Αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν λύνεται. Απλώς διορθώνεται σε ένα τμήμα του. Η δε θεραπεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πανάκριβη. Και δικαίως, γιατί παρέχεται το καλύτερο στον χρόνο που πρέπει.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Όσον αφορά στην παιδική κακοήθεια μαθαίνω ότι εμφανίζεται σε 300-350 παιδάκια κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Εκτός  της γραφειοκρατίας, συμβαίνουν αστοχίες όπως η απουσία καπέλων που βοηθούν στην καθημερινή ποιότητα ζωής των παιδιών καθώς χάνουν τα μαλλάκια τους λόγω χημειοθεραπείων. Αυτό  ήταν κάτι που με συγκλόνισε. Διαβάζοντας ότι ένα τρίχρονο κοριτσάκι φόρεσε το σλιπάκι του στο κεφάλι για να μπορέσει να φάει, με οδήγησε στο να διαθέσουμε όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου μου “Εξομολόγηση σε Δέκα Πράξεις” βοηθώντας στον βαθμό που θα μπορούσαμε τις οικογένειες που βιώνουν τον παιδικό καρκίνο. Ξέρετε, δεν ζουν όλοι στον κλεινόν άστυ, έρχονται γονείς από μακρινούς νομούς της Ελλάδας στην Αθήνα και επιπλέον συχνά χάνουν και τις εργασίες τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αβέβαιη καθημερινότητά τους.

Μόλις σήμερα η καλή φίλη Άννα Βασιλείου, μοδίστρα εκ Μεγάρων Αττικής, ολοκλήρωσε την δημιουργία 400 σκουφακίων, πολύχρωμων και από άριστης ποιότητας ύφασμα, τα οποία θα διαθέσουμε στα παιδάκια που νοσούν. Η χαρά μου είναι μεγάλη, διότι εκτός από την έμπρακτη βοήθεια στους μικρούς ήρωες της ζωής, που είδαν νωρίς το σκληρό της πρόσωπο, γεννιέται η ελπίδα: είμαστε όλοι μαζί για το Καλό. Άννα, σ’ευχαριστώ από καρδιάς για την προσφορά σου. Σ’ευχαριστούμε για την ανθρωπιά και την ευαισθησία σου.

Καλή εβδομάδα, εκλεκτές και εκλεκτοί.

Σήμερα που γιορτάζει η γυναίκα, το παρόν σημείωμα επιτρέψτε μου να το αφιερώσω στην Άννα Βασιλείου η οποία εκπροσωπεί την κάθε γυναίκα που χρησιμοποιεί τον νου και την καρδιά της για να είναι χρήσιμη στην κοινωνία.

8 Μαρτίου 2021

ΥΓ: θα σας ενημερώσουμε πότε και πού θα γίνει η παράδοση των σκουφακίων.

SHARE
RELATED POSTS
Ασυγχώρητο μπέρδεμα…, του Γιώργου Αρκουλή
I am sharing ‘Οι μικρές καθημερινές αφορμές’ with you, της Δέσποινα Γρηγοριάδη
Εκεχειρία;, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.