Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ποιον να πιστέψεις;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

 

Άλλο να το λες και άλλο να το εφαρμόζεις. Μας είπαν να μένουμε σπίτι. Μένουμε. Μας είπαν να ζητάμε με το τηλέφωνο οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Προσπαθείς, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντά ποτέ. Προφανώς θα έχει μπλοκάρει ή έχει βλάβη  το ακουστικό λόγω φόρτου εργασίας. Μας είπαν, επίσης, να παραγγέλνουμε τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ με την διαδικασία του delivery. Πράγματι, όταν τους πιάσαμε –δεν αναφέρεται η φίρμα γιατί, προφανώς, αυτό ισχύει για όλες (τις φίρμες)- μας είπαν «πάρτε μας μετά από μία εβδομάδα». Αυτή την άγρια ομορφιά που φοβάμαι ότι αντιμετωπίζει καθένας μας, δεν την βιώνουν βέβαια ΟΛΟΙ. Ως συνήθως ισχύει το πατρίκιοι (με τα κελάρια φίσκα)  και πληβείοι (που δεν γνωρίζουν αν τέλος του μήνα θα πάρουν ακέραιο τον μισθό τους), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι η προπαγάνδα εφησυχασμού από διάφορους ειδικούς, οι οποίοι κάνοντας χρήση τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών, χρησιμοποιούν «μαστίγιο και καρότο», ενώ οι διάφορες απαγορεύσεις που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι (για παράδειγμα κλείνουν τα πολυκαταστήματα αλλά μένουν ανοικτά τα κομμωτήρια!) , την ώρα που οι απειλές για ποινές σε βάρος των βαρόνων της αισχροκέρδειας  σε υποχρεώνουν να γελάσεις μέχρι δακρύων.

Αν βρείτε μάσκες, καθαρό οινόπνευμα και αντισηπτικά στην σωστή τους τιμή, εγώ θα υποκλιθώ στο σύστημα (που μας καθησυχάζει για την αυτάρκεια αγαθών!) και θα πληρώσω (και) εύρετρα στον αγοραστή.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αν δεν χωράμε…, του Κωστή Α. Μακρή
Ο Χάρος και η Πρωταπριλιάτικη δίκη (επισόουντ 4), του Χάρου Χάρου
Η χρονιά του μεταλλικού βουβαλιού, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.