Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ένα μυαλό και αυτό περμανάντ, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Spread the love

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

*παρακαλώ, προσπαθείστε να  διαβάσετε το παρακάτω κείμενο μονοκοπανιά (τύπου βουτάω χωρίς μάσκα  γιατί έχασα το ρολόι μου στα βαθιά  και θα με σκοτώσει η μάνα μου)                     

Καλημέρα σας (με χαμόγελο ευγενείας, τύπου θα πάρετε ένα φοντάν;). 

Από πού είστε εσείς;(με στραβομουτσούνιασμα, τύπου ενόχληση κουνουπιού μέσα στον χειμώνα).

Απο το κανάλι ΤΑΔΕ. (με το ίδιο ευγενικό χαμόγελο).

Α, τώρα μάλιστα…τα πιάσαμε τα λεφτά μας(με ξινίλα, τύπου γάλα ληγμένο, α, ρε Μαρία, θες να με δηλητηριάσεις; Αν δεν πάω εγώ σουπερμάρκετ…). Όλοι βαλτοί, όλοι πληρωμένοι.

Τί εννοείται, δεν καταλαβαίνω. Θα θέλαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την πανδημία.

ΤΗΝ ΠΟΙΑ;; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ (με γέλιο κακαριστό, τύπου, πρώτη σειρά Δελφινάριο και τον Σεφερλή ντυμένο αεροσυνοδό).

Για τον covid-19. (η δημοσιογράφος με ύφος  τύπου ωραία θα περάσουμε και σήμερα)

TON ΠΟΙΟ;;; (χαρά μεγάλη και με στόμα ανοιχτό, τύπου, να σας δείξω  και τον πάνω δεξιά φρονιμήτη μου ). 

Δηλαδή δεν πιστεύετε πως υπάρχει πανδημία; Αυτό μας λέτε; (με ύφος τύπου ωραίο επάγγελμα πήγα και διάλεξα η γυναίκα)

Ακου να δεις κοπέλα μου, εσύ και τα κανάλια σας και όλα τα πρόβατα σαν εσάς, ιός δεν υπάρχει. Πρόσεξέ με.  Όλα είναι ψέματα. Σας λένε ψέματα. (με έντονες χειρονομίες τύπου, προεκλογικός λόγος υποψήφιου βουλευτή σε πλατεία κεφαλοχωρίου με πολλές μύγες).

Να σας ρωτήσω ποιοί μας λένε ψέματα και γιατί;

Δεν τα λέω εγώ, τα λένε παντού, ανοίξτε τα αυτιά σας και τα μάτια σας. Εγω διαβάζω πολύ και μαθαίνω την αλήθεια. Δεν είμαι πρόβατο σαν κι εσάς.  μπεεεε

Μάλιστα αλλά δεν μου απαντήσατε.

Σου απάντησα αλλά εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις. Θέλουν να μας εξοντώσουν, να μας παρακολουθούν και  να μας ελέγχουν.

Μα αν μας εξοντώσουν πώς θα μας ελέγχουν και πώς θα μας παρακολουθούν αφού θα  είμαστε νεκροί;

………………….(σιγή ιχθύος, από μακριά ακούγεται ήχος σκουριασμένης μανιβέλας…και σαν να μυρίζει καμμένο πλαστικό)

Δεν μου απαντήσατε.

Χαζή είσαι και δεν καταλαβαίνεις ποιοί; Αυτοί που ξέρεις. Ολοι τους ξέρουν, αλλά κανείς δεν μιλάει. Και ο Μητσοτάκης στο κόλπο, μαζί  με τα φιλαράκια του φυσικά. Πρόβαταααα,  έχετε χάψει όλα τα παραμύθια που σας έχουν ταίσει…δηλαδή εσύ πιστεύεις πως οι Αμερικάνοι πάτησαν στο φεγγάρι; Από παλιά σας τάιζαν κουτόχορτο κι επειδή τώρα είδαν πως κάποιοι από εμάς δεν μασάμε  και ξυπνήσαμε θέλουν να μας εξοντώσουν, να μας φοβήσουν, να κλέψουν την ελευθερία μας. Αυτοί, ντε, οι ισχυροί, οι αόρατοι,  που μπορεί αν μην είναι καν άνθρωποι… Να, τώρα, τώρα  ανοίγουν ένα σωρό κλειδωμένα αρχεία…  Εσύ είσαι σίγουρη  πως όλοι οι ισχυροί του πλανήτη είναι από αυτόν τον πλανήτη; (με ύφος τύπου… απονομή Οσκαρ)

Εσείς δηλαδή είστε σίγουρος πως δεν είναι; Πώς το ξέρετε;

Εσύ πως ξέρεις πως δεν είναι;

Εγω ας πούμε πως δεν το ξέρω και ρωτάω εσάς να μου το αποδείξετε. 

Έχει πιάσει η πλύση εγκεφάλου βλέπω  Προοοοοόβατααααα…μπεεε…

Μάλιστα, αλλά ξέρετε άλλο σας ρώτησα.

@@@@@@@@@@@@@@@@………..

Καλά,  να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, αν και νομίζω πως είναι περιττό,  προφανώς και δεν έχετε εμβολιαστεί, αλλά σκέφτεστε να το κάνετε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας;

Να σου πω, αν και δεν το πιστεύω όλο αυτό και δεν το θέλω καθόλου, και το φοβάμαι κιόλας, σκέφτομαι να εμβολιαστώ αν και δεν το θέλω καθόλου… το είπα αυτό; Αλλά τί να κάνω, έχω και κοινωνική ζωή.

Α, δηλαδή δεν θα το κάνετε για την υγεία σας και την υγεία των γύρω σας;

Οχι, κοίτα να δεις, βασικά εγώ περίμενα πως και πως να κολλήσω να τελειώνω με αυτό το θέμα… αλλά δεν κόλλησα. Γκαντεμιά. Περίμενα να εμβολιαστούν οι άλλοι να δω τί θα πάθουν. Ειδες πόσοι πάθανε; Είδες. Αλλά δεν τα λέτε αυτά.

Συγνώμη, αλλά αφού δεν πιστεύετε πως υπάρχει ιός τί περιμένατε να κολλήσετε;

Εγώ δεν είπα πως δεν υπάρχει.

Μα το είπατε πριν λίγο!

Λάθος κάνεις. Μιά γρίπη είναι. Αυτό είπα.

Δεν το είπατε έτσι.

Δεν θα μου πεις εσύ τί είπα. Εσυ δεν κατάλαβες. Ούτε νεκροί υπάρχουν, μην τα ξαναλέμε.

Μα οι αριθμοί τόσον καιρό; Τα νοσοκομεία γεμάτα, οι ΜΕΘ. Τόσοι άνθρωποι γύρω μας; Εχει φύγει κόσμος. 17500 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα μόνο.

Ξέρεις πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα από απλή γρίπη; Δεν πιστεύω τίποτα κι όσοι πέθαναν από άλλο πέθαναν.

Οπότε θα κάνετε το εμβόλιο κι ας μην πιστεύετε πως κάνει δουλειά και πως χρειάζεται για την υγεία σας. Θα το κάνετε για την κοινωνική σας ζωή;

Ναι @@@@@@ θα τους το  κάνω το «χατήρι»  να δω τί θα καταλάβουν… .Θέλω να πάω ένα θέατρο, να πάω μιά εκδρομή, να πάω ένα ZARA βρε αδερφέ…

Μα θα προστατευτείτε συχρόνως, αυτό δεν σας λέει κάτι;

Γιατί εσείς που εμβολιαστήκατε προστατευτήκατε; Όλοι άρρωστοι είναι. Εσείς μας κολλάτε. Εσείς θα έπρεπε να κλειστείτε μέσα και να κυκλοφορούμε εμείς. Οι υγιείς.

Και τότε αυτό δεν θα ήταν το ίδιο με αυτό που καταγγέλετε; Αλλά αντίστροφα;

Ε;;;;; (υφος τύπου ροφός στα δίχτυα)

Το ξέρετε πως  αυτοί που χάνονται και τα περισσότερα κρούσματα είναι ανεμβολίαστοι;  Οι εμβολιασμένοι σπάνια φτάνουν στις εντατικές και πιό σπάνια καταλλήγουν. Συνήθως το περνάνε ελαφρά.

Τα νούμερα είναι μαγειρεμένα. Και πού το ξέρεις πως δεν θα το περνούσαν εξ αρχής ελαφρά χωρίς  μπόλι. Ασε που θα βγει και το φάρμακο. Το περιμένω μπας και  γλιτώσω το καταραμένο το  μπόλι  γιατί μου τη δίνει η υποχρεωτικότητα. Μου τη δίνει ρε παιδί μου.  Δεν δέχομαι κανένας να μου πει τί θα κάνω.

Μα σαν πολίτης μιάς πολιτισμένης χώρας οφείλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα… από την μέρα που γεννιόμαστε. Οταν πήγατε τα παιδιά σας μωρά στον παιδίατρο για τους εμβολιασμούς τους, όταν έπρεπε να υπηρετήσετε,  εκεί κάνατε κι άλλα εμβόλια, όταν  παίρνετε διάφορα  φάρμακα για διάφορες ασθένειες;  Ολα αυτά δεν έχουν μια δόση υποχρεωτικότητας; Αντιδράσατε ποτέ για αυτά τόσα χρόνια; Ακόμα κι αν  νοσήσετε και έχει βγει το φάρμακο πάλι δεν θα σας βάλουν στον οργανισμό κάτι που δεν ξέρετε τί είναι; Το φάρμακο δεν το φοβάστε; Και ξέρετε σίγουρα πως δεν θα νοσήσετε βαριά και πως δεν θα καταλήξετε σε κάποια εντατική διασωληνωμένος; Αυτό δεν το φοβάστε σαν πιθανότητα;

………….(πάλι ο γνωστός ήχος σκουριασμένης μανιβέλας και η μυρωδιά καμμένου διάχυτη στην ατμόσφαιρα)

Για να μην σας πω για το εμβόλιο της γρίπης και τόσα άλλα εμβόλια που έχουν σώσει γενιές ολόκληρες ανθρώπων.

Α, η γνωστή καραμέλα. 

Καραμέλα η προστασία της ανθρωπότητας;

Τωρα θέλεις να μου κάνεις την έξυπνη; Ε; Πρόβατααααα μπεεεε @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Πολύ καλημέρα και σε σας.

Λοιπόοοοον για να ανακεφαλαιώσουμε, πάρτε βαθιά ανάσα και πάμε.

Υπάρχει ένα εμβόλιο για έναν ιό που δεν υπάρχει, αλλά τελικά  μάλλον υπάρχει και είναι γεμάτο με τον ιό (το εμβόλιο) και επίσης χαλάει και το τέλειο  το DNA μας  και κάποιοι δεν το κάνουν  τόσο καιρό(το εμβόλιο) γιατί δεν μπορούν την υποχρεωτικότητα αλλά και γιατί φοβούνται και θέλουν  να δούν πρώτα τους άλλους  που θα το κάνουν κι αν δεν  πάθουν κάτι αυτοί τότε  θα το σκεφτούν, αλλά τελικά θα το κάνουν πριν να το σκεφτούν  κι ας λένε πρόβατα όσους το έχουν ήδη κάνει και θα το κάνουν για να μπορούν να πηγαίνουν θέατρο και για ψώνια και τότε δεν θα φοβούνται πια για το DNA τους  και επίσης για να μην κάνουν συνέχεια  ράπιντ τεστ που κι αυτά δεν είναι καθόλου αξιόπιστα  και τα έβγαλαν οι φαρμακευτικές εταιρείες για να βγάλουν λεφτά και επίσης περιμένουν  να βγει το φάρμακο , που όμως δεν θα τους  απασχολεί τί θα έχει μέσα  και ιδανικά θα ήθελαν  να κολλήσουν  covid-19(που έλεγαν πως δεν υπάρχει αλλά τελικά μάλλον υπάρχει) για να ξεμπερδεύουν γιατί τότε δεν θα τους πειράζει που θα μπει μέσα τους ο ιός (που δεν υπάρχει, αλλά τελικά υπάρχει ), ο ίδιος ο ιός που έλεγαν πως ήταν μέσα στα εμβόλια και αυτός ήταν ένας λόγος που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν εξ αρχής…κι επίσης δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με το ζόρι, αλλά τελικά θα το κάνουν  με το ζόρι  γιατί  έρχονται γιορτές και έχουμε και την Black Friday … κι έχουν και κοινωνική ζωή. Μέσα σε όλα  να μην ξεχνάμε και τον  Μητσοτάκη που  φταίει για την κατάσταση  και τα έχει κάνει όλα λάθος, σε συνεννόηση πάντα  με τους ισχυρούς του πλανήτη, τον Μπιλ Γκέιτς και τους  φίλους του που δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοί είναι γιατί μπορεί να είναι κι από άλλον πλανήτη  και γι αυτό  θέλουν να πάνε στον Αρη και να μας αφήσουν εμάς εδώ μόνους με τον κορωνοιό  (που δεν υπάρχει, αλλά τελικά μπορεί και να υπάρχει αν και κανείς δεν έχει πεθάνει από αυτόν και όλα τα νούμερα είναι ψέματα όπως τότε που είπαν πως πατήσαμε στο φεγγάρι αλλά δεν πατήσαμε καθόλου) Τον ιό δε (που δεν υπάρχει, να μην τα ξαναλέμε)έφτιαξαν οι Κινέζοι και οι άλλοι που θέλουν να μας σκοτώσουν πρώτα και μετά να μας ελέγχουν και να μας παρακολουθούν… (στην επόμενη ζωή, να υποθέσω).

Ένα μυαλό κι αυτό περμανάντ, που έλεγε και η Γιούλη Σταμουλάκη στο « Τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι».

                                                     

SHARE
RELATED POSTS
Η ελπίδα ήρθε, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη
Σε συνύπαρξη αρμονική, του Δημήτρη Κατσούλα
Ερωτικός απολογισμός, του Δημήτρη Κατσούλα
1 Comment
  • Christina Kolesioti
    28 Νοεμβρίου 2021 at 13:31

    Εισαι ωραία κ έχεις κ υπομονή κ ψυχραιμία! Χαχα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.