Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έκκληση της Προϊσταμένης των ΓΑΚ κ.Τόλιου προς αντιδήμαρχο να σεβαστούν το αρχειακό υλικό κατά τις εργασίες του Κτηματολογίου

Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε κύριε Δράκο, σας γράφω μέσω των social media διότι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνησατε με τους δημότες ώστε να δηλώσετε την έναρξη των εργασιών στο Κτηματολογιο της Ρόδου. Άπο τα ΓΑΚ Ρόδου έχουν δοθεί όλες οι σχετικές οδηγίες προς τον διευθυντή του κτηματολογίου όσον αφορά την απογραφή και μεταφορά του ευαίσθητου, πρωτότυπου, μοναδικού σε αξία αρχειακού υλικού. Σας παρακαλώ θερμά να λάβετε την γνώμη μας όσον αφορά το αρχείο, διότι αυτή την στιγμή προκαλείται φθορά στο ήδη ταλαιπωρημένο πρωτότυπο αρχειακό υλικό καθώς επίσης να καλυφθούν οι Φάκελοι και να τοποθετηθούν σε χάρτινα κυτία, όπως έχουμε αναφέρει εγγράφως στην υπηρεσία του Κτηματολογίου Ροδου. Πρώτα διασφαλίζουμε το αρχειακό υλικό και έπειτα ξεκινάει οποιαδήποτε εργασία, στο χώρο, στο αρχειοστάσιο, στη μεταφορά του!

Η σκόνη, τα μικροσωματίδια και η τοποθέτηση ξυλείας επάνω στους φακέλους, προξενούν βλάβες στο ευαίσθητο και ήδη πολύ ταλαιπωρημένο ενεργό αρχείο.

Είμαι στη διάθεση σας για σχετική ενημέρωση!

~Η πολιτεία έπρεπε να είχε μεριμνήσει εδώ και πολλά χρόνια με την πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού όπως Αρχειονομων, συντηρητών χαρτιού, προσωπικού για τη ψηφιοποίηση των ιστορικών θησαυρών μας! Να υπήρχε κατάλληλο τμημα Αναγνωστηρίου με διεθνές προδιαγραφές, τμημα συντήρησης και αναπαραγωγής. Στο Κτηματολογιο Ρόδου φυλάσσεται ένας ενεργός πολύτιμος ιστορικός θησαυρός!

~Όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν εξειδίκευση!

~Το κτηματολογιο της Ροδου αφορά όλους μας!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
430151_391377247544627_936270679_n.jpg
Ευχές από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρόδου Τέρη Χατζηιωάννου στους αναγνώστες του iPorta.gr
11ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας – Πρώτη ταινία “Joker”
Με τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος-Προοπτική έδρας τους στη Μ.Π

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.