ΕΥ ΖΗΝ

Άστρα, Δεκέμβριος 2021, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Κριός

Αντιφατικά τα συναισθήματα στις αρχές του γιορτινού κατά τα άλλα Δεκέμβρη, παρορμητικέ μου Κριέ. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη, ευνοεί τα καινούργια ξεκινήματα και ανοίγει τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Έχεις όρεξη για νέες περιπέτειες και γνωριμίες, φλερτ και όλα τα σχετικά. Γίνεσαι πάλι παιδί. Μην ξεχνάς όμως και αυτό το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό, το οποίο κάνει την ατμόσφαιρα όλο τον μήνα αρκετά εκρηκτική για όλους. Το παρελθόν πρέπει να μείνει πίσω, στην θέση του. Κοιτάμε μόνο μπροστά! Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και εκεί μπορεί να νιώσεις λίγα θεματάκια στα επαγγελματικά σου. Μην μπερδέψεις τα προσωπικά με τα επαγγελματικά καλύτερα. Καιρός να τελειώνεις και με τα «ανοιχτά τραύματα». Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σου χαρίζει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, νέα πρόσωπα διαφαίνονται στον ορίζοντα και το χειλάκι σου χαμογελάει πονηρά. Προς το τέλος του μήνα ίσως να νιώσεις ακόμη πιο μπερδεμένη συναισθηματικά, αλλά όλα έχουν ένα τέλος…

Ταύρος

Ναι, όλα είναι πιο έντονα τον Δεκέμβρη, συναισθήματα, καταστάσεις και ευκαιρίες ή μη, σταθερέ μου Ταύρε. Ο δυναμικός Άρης φαίνεται να σου ρουφάει όλη την ενέργεια κατά τα μέσα του μήνα. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη σου προκαλεί συναισθηματικές αναταράξεις και καλείσαι να κάνεις έναν απολογισμό πράξεων. Τα οικονομικά είναι λιγάκι μπερδεμένα. Οι εντάσεις δεν λείπουν. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και εσύ βυθίζεσαι μέσα στα πρέπει και στα γιατί. Επιστροφές από το παρελθόν και δύσκολες αποφάσεις, είναι σχεδόν επί καθημερινής βάσεως για όλο τον μήνα. Το πάθος θα είναι βασικός σύμμαχος σε ότι κάνεις. Μην ξεχνάς όμως και αυτό το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό που τα κάνει όλα πιο δύσκολα, ξαφνικά και τίγκα στις αλλαγές. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σε βγάζει προς τα έξω και σε ωθεί να κάνεις μεγάλα έξοδα… μαζέψου λιγάκι… μην ανησυχείς όμως, προς το τέλος του μήνα, οι κόποι σου ανταμείβονται και τα σχέδια συνεχίζουν καλώς να είναι φιλόδοξα. 

Δίδυμοι

Όλα γυρίζουν γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις τον Δεκέμβρη, επικοινωνιακό μου Διδυμάκι. Φαίνεται πως πρέπει να αφήσεις περισσότερο χώρο στους δικούς σου ανθρώπους και στα προσωπικά σου, αλλά και στα επαγγελματικά. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη φέρνει εξελίξεις και αλλαγές. Μπορεί να φέρει ακόμη και το δραματικό τέλος μιας σχέσης, ενός γάμου. Προσοχή στα λόγια! Μπορεί να νιώθεις λιγάκι «στην άκρη», στην απομόνωση,  αλλά θα περάσει και αυτό. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και όλα μοιάζουν να μπλέκονται μεταξύ τους. Πρέπει να το ξετυλίξεις το κουβάρι. Μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις. Μπορεί να έχεις επιστροφές από το παρελθόν και να αναθεωρήσεις καταστάσεις. Οι ζήλιες και τα πάθη δεν θα λείψουν. Προσοχή και στις εξαπατήσεις! Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στο ζώδιό σου φέρνει στις επιφάνεια όλα αυτά που έχεις περισσότερη ανάγκη. Οι χριστουγεννιάτικες ανασφάλειες δεν λείπουν, αλλά φαίνεται πως οι στόχοι σου λίγο πολύ επιτυγχάνονται, εκεί γύρω στην Πρωτοχρονιά.

Καρκίνος

Αναθεωρήσεις έχει ο Δεκέμβρης για σένα, ευαίσθητό μου Καρκινάκι. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη σε μπερδεύει συναισθηματικά και επηρεάζει την καθημερινότητά σου. Μην ξεχνάς όμως και αυτό το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό, που κάνει πιο έντονο το κλίμα, δημιουργεί αστάθεια και εκρήξεις από το πουθενά. Τα θέλω και τα πρέπει μάχονται το ένα το άλλο. Τι θα επιλέξεις τελικά; Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και οι επιστροφές από το παρελθόν είναι σχεδόν δεδομένες. Δεν θα έλεγα πως ευνοούνται οι νέοι έρωτες, πάντως τα λάθη είναι σχεδόν σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα. Προσοχή στα λόγια και στην έντονη έκφραση των συναισθημάτων σου. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σε καλεί να προσέξεις περισσότερο την υγεία σου, την διατροφή σου, τα ψυχολογικά σου. Τα Χριστούγεννα είναι γεμάτα αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις με τους πολύ δικούς σου, αλλά μην δίνεις περισσότερη βάση από ότι χρειάζεται στους προβληματισμούς σου. Ο καινούργιος χρόνος μπαίνει με χαρά.

Λέων

Δυνατός ο Δεκέμβρης, λαμπερό μου Λιοντάρι. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη σε κάνει να νιώθεις την ένταση, την ανακατωσούρα, την ανάγκη να βγεις έξω, να δεις κόσμο παρά τα αντιφατικά συναισθήματα που μπορεί να έχεις. Το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό σε μπερδεύει και σε βάζει να διαλέξεις μεταξύ των θέλω και των πρέπει. Οι ανατροπές δεν θα είναι λίγες και θα είναι απότομες. Ο δυναμικός Άρης σε τετράγωνο και αυτός μέχρι και τις 13 του μήνα, δυσκολεύει την γενική κατάσταση και ίσως να φέρει ανεπανόρθωτο χωρισμό.  Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και βάζει πάγο στις εξελίξεις. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σε χαλαρώνει και σε φέρνει πιο κοντά με τους φίλους και δικούς σου ανθρώπους. Τα Χριστούγεννα σε βρίσκουν σε έντονο προβληματισμό αλλά οι ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες συναντήσεις δεν θα λείψουν. Όσες συζητήσεις και αν κάνεις, κράτα μικρό καλάθι. Ο νέος χρόνος έρχεται με καινούργια επαγγελματικά σχέδια.

Παρθένος

Από την μια θες να σπάσεις τις αλυσίδες και από την άλλη να μείνεις στα ίδια τον Δεκέμβρη, οργανωτικέ μου Παρθένε. Το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό βάζει όρια, σε φρενάρει και σου τονίζει τις φοβίες που είχες κρύψει καλά τόσον καιρό. Μπορεί τώρα να μην κατανοείς πλήρως όλες αυτές τις αναπάντεχες και αλλεπάλληλες αλλαγές, αλλά είναι για το καλό σου μακροπρόθεσμα. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη φέρνει νοσταλγία. Εικόνες από το παρελθόν και υπερβολικές τάσεις εξάρτησης. Περνάς χρόνο με την οικογένειά σου και αυτό σου κάνει καλό. Η καθημερινότητα έχει πολλές υποχρεώσεις και τρέξιμο βέβαια. Τα Χριστούγεννα είναι έντονα, έχουν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα καθώς η ζήλεια και το πάθος εντείνονται. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και δεν χρειάζεται να είσαι και τόσο συναισθηματικός. Κράτα τα για σένα. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σε κάνει να νιώθεις ολίγον «σκόρπιος», αλλά το τέλος του μήνα σε βρίσκει πιο χαμογελαστό.

Ζυγός

Αυτοπεποίθηση και κουράγιο φέρνει ο Δεκέμβρης για σένα, διπλωματικέ μου Ζυγέ. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη σου δίνει τα όπλα που χρειάζεσαι για να πολεμήσεις όλες τις ανασφάλειές σου. Δεν είναι λίγα τα ανοιχτά μέτωπα αυτό το χρονικό διάστημα. Προσοχή στα μικροατυχήματα και στην βιασύνη. Ο πλανήτης των μαθημάτων ζωής Κρόνος σε ευνοεί και σου στρώνει το έδαφος, έτσι ώστε να είναι γερό και σταθερό. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και κάνει επιστροφές από το παρελθόν. Καταστάσεις που δεν είχαν κλείσει, νοσταλγία, παλιές γνωριμίες, κάνουν επανεμφάνιση. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σου χαρίζει γιορτινά χαμόγελα και χαίρεσαι την όμορφη παρέα των αγαπημένων σου. Καθώς μπαίνει ο δυναμικός Άρης στον ταξιδιάρικο Τοξότη κατά τα μέσα του μήνα, θα βιώσεις μια έντονη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα. Με ρέγουλα! Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακά, ζεστά και αγαπησιάρικα, όσο τα περνάς με την οικογένειά σου και τους κοντινούς σου ανθρώπους. Ο νέος χρόνος σε βρίσκει χαλαρό και με εκπλήξεις.

Σκορπιός

Αναστάτωση και έντονα συναισθήματα έχει ο Δεκέμβρης, μυστικοπαθή μου Σκορπιέ. Έχεις καταλάβει πως δεν είναι και το ευκολότερο χρονικό διάστημα για σένα. Το παλεύεις από όλες τις πλευρές.  Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη σε ωθεί σε υπερβολές. Ο μεταμορφωτικός Πλούτωνας φαίνεται πως σου αλλάζει για άλλη μια φορά την ζωή σου ολόκληρη. Δεν αποκλείεται τώρα να πετύχεις αυτόν τον πολυπόθητο στόχο που είχες βάλει στο μυαλό σου καιρό τώρα. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη που φέρνει προβληματισμούς και ανάκατα συναισθήματα. Φαίνεται πως σε προβληματίζουν οι διαπροσωπικές σου σχέσεις. Ναι, επικρατεί μια στασιμότητα. Προσοχή στα μικροατυχήματα, σε ξαφνικά ξεσπάσματα, σε κόντρες και τσακωμούς που μπορεί να είναι μοιραίοι. Ο δυναμικός Άρης ενεργοποιείται ξανά στο ζώδιό σου και έχει άγριες διαθέσεις. Κράτα την ψυχραιμία σου λιγάκι ακόμη. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο φέρνει έξοδα και τάση για σπατάλες. Με μέτρο οι αγορές! Το πάθος είναι έντονο, όπως και η ζήλεια. Το τέλος του μήνα σε βρίσκει σε οικογενειακό περιβάλλον, έτοιμο για αλλαγές και υπέροχες Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

Τοξότης

Χαμόγελα και αισιοδοξία χαρίζει ο Δεκέμβρης, ταξιδιάρικό μου Τοξοτάκι. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα στο ζώδιό σου ευνοεί τα σχέδιά σου, σε κάνει επικοινωνιακό, εξωστρεφή και χαρούμενο, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, όπως σε χαρακτηρίζει. Όταν περάσει ο δυναμικός Άρης και αυτός με την σειρά του στο ζώδιό σου από τα μέσα του μήνα, η δυναμική είναι έντονη από ότι καταλαβαίνεις. Κοινωνικές επαφές, γνωριμίες και συζητήσεις, ένας μικρός χαμός! Προσοχή στην υπερβολή ! Μπορεί εύκολα να πάρεις λάθος αποφάσεις και να το μετανιώσεις πικρά. Ο τυχερός Δίας σου φέρνει από την άλλη τύχη και σου ανοίγει δρόμους, μέσα σε αυτό το έντονο και δύσκολο κλίμα. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και φρενάρει τα πράγματα. Φέρνει και το παρελθόν στο προσκήνιο και σε καλεί να κλείσεις ανοιχτές πληγές.  Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σε κάνει να νιώθεις δύναμη και να πιστεύεις περισσότερο από ποτέ στον εαυτό σου. Τα Χριστούγεννα κυλούν όμορφα, καλλιτεχνικά και χαρμόσυνα, σχεδόν ιδανικά. Μην χαλαστείς όμως για το παραμικρό, αφού φαίνεται πως τον πιάνεις τον στόχο σου τελικά.

Αιγόκερως

Ανακατατάξεις και αναθεωρήσεις έχει ο Δεκέμβρης για σένα, εργασιομανή μου Αιγόκερε. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη ρίχνει σκιές στα θέματα υγείας και σε καλεί να απομονωθείς λιγάκι για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Η γλυκιά Αφροδίτη που ήδη βρίσκεται στο ζώδιό σου γυρίζει ανάδρομη στις 18 του μήνα και σε βάζει να ξανασκεφτείς τα πάντα γύρω από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Ο γάμος, η συγκατοίκηση, η συνεργασίες, οι φιλίες, όλα περνούν από κόσκινο. Ότι έχει γερά θεμέλια όμως δεν χαλάει έτσι εύκολα, μην το ξεχνάς αυτό. Ο επικοινωνιακός Ερμής ευνοεί τα σχέδιά σου από τα μέσα του μήνα και σου φέρνει όμορφες εξελίξεις. Οι δουλειές προχωράνε και τα σχέδια σιγά σιγά πραγματοποιούνται. Υπομονή και επιμονή. Το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό , όλο τον μήνα, κάνει τα πάντα λιγάκι πιο έντονα και μπλοκάρει και τα οικονομικά. Πάραυτα είπαμε, μην το βάζεις κάτω. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σου χτυπάει καμπανάκι και σου λέει να προσέξεις την υγεία σου. Μήπως ήρθε η ώρα για εκείνο το τσεκάπ που λέγαμε; Τα Χριστούγεννα κυλούν όμορφα και τα οικονομικά βελτιώνονται. Το ποδαρικό της νέας χρονιάς είναι καλό…

Υδροχόος

Άλλοι κύκλοι ανοίγουν και άλλοι κλείνουν τον Δεκέμβρη, αέρινέ μου Υδροχόε. Δεν είναι και λίγα τα έντονα πλανητικά σκηνικά. Τα κοινωνικά είναι καλά, ευνοημένα, συζητήσεις, συναντήσεις και έξοδοι, όσα μπορείς κάνεις. Η αίσθηση πως θες να ανήκεις σε μια ομάδα είναι έντονη αυτόν τον καιρό. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη δεν στα κάνει εύκολα, αλλά η επιθυμία σου είναι τόσο έντονη για δράση που μοιάζεις να ξεπερνάς τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα σχετικά εύκολα. Το έντονο τετράγωνο του πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο με τον απρόβλεπτο Ουρανό από την άλλη δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα και επαναστατείς… όσο σε παίρνει πάντα. Αντιφατικά τα συναισθήματα και εσύ θες να σπάσεις όλα τα δεσμά που σε κρατούν πίσω. Δεν θα έλεγα πως είναι η πιο ισορροπημένη σου περίοδος, αλλά τα καταφέρνεις παρά τις ανατροπές. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη τα κάνει όλα στάσιμα και οι τάσεις απομόνωσης αυξάνονται. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο σε κάνει να θες πιο πολλά και ψάχνεις να καλυφθείς συναισθηματικά. Τα Χριστούγεννα έχουν το δικό τους «μπλοκάρισμα», αλλά και τις ευχάριστες νότες. Ο καινούργιος χρόνος σε τονώνει όμως με όμορφες οικογενειακές εκπλήξεις.

Ιχθύες

Αντιφατικά συναισθήματα και εξελίξεις έχει ο Δεκέμβρης για σένα, ονειροπόλο μου Ψαράκι. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 4 του μήνα, στον ταξιδιάρικο Τοξότη, που βρίσκεται στο ζενίθ του Ωροσκοπίου σου, δίνει έμφαση στα επαγγελματικά. Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για σένα και το μέλλον σου. Ο επικοινωνιακός Ερμής είναι μαζί σου και σε ωθεί να κάνεις συζητήσεις και να ακούσεις ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στις 18 Δεκέμβρη γυρίζει η γλυκιά Αφροδίτη ανάδρομη και βάζει στο μικροσκόπιο φιλίες, σχέσεις από το παρελθόν. Είσαι σίγουρος πως αισθάνεσαι ακόμη το ίδιο; Μήπως πρέπει να αφήσεις τα νοσταλγικά συναισθήματα πίσω σου; Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα στον επικοινωνιακό Δίδυμο κάνει πιο έντονα τα ερωτηματικά σου γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τα Χριστούγεννα είναι πάντως σε κλίμα όμορφο, οικογενειακό. Όσο και υποτονικά και να είναι τα συναισθήματά σου, ανέμελες βόλτες θα σε χαλαρώσουν. Προσοχή στο άγχος και την πίεση που ίσως τελικά επικρατήσουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Εισπνοή, εκπνοή.

SHARE
RELATED POSTS
Θρίξ! (Hair!), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
29 Αυγούστου : Η αποτομή της κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 36ο, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.