Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Άγιε μου Βασίλη… λίγη ελληνική θάλασσα!, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Άγιε μου Βασίλη,

πάντα πίστευα σε σένα! Ήξερα πως εσύ μου έφερες τα πρώτα μου Lego και τα τοποθέτησες κάτω από το εντυπωσιακά στολισμένο μας χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα στρατιωτάκια, τα τηλεκατευθυνόμενα, τα ηλεκτρονικά μου παιχνίδια, τα πανέμορφά μου ρούχα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, θα συνεχίσω να σου γράφω γράμμα κάθε χρόνο, αφού εσύ στοιχειώνεις τα γιορτινά μου όνειρα, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.

Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια και να μην τρέχω με τις ασορτί μου πιτζάμες στο σαλόνι ψάχνοντας τα δώρα μου μέσα στο σπίτι, αλλά και μόνο που σε σκέφτομαι να φοράς τον χαρακτηριστικό σου κόκκινο σκούφο με την άσπρη φουντίτσα στην άκρη, το άσπρο σου μούσι και την στρογγυλή σου κοιλιά που μαρτυράει την “νόστιμη” ζωή σου, η ψυχή μου γεμίζει από χαρά και αναμνήσεις έρχονται από την πιο όμορφη, αθώα παιδική ηλικία.

Φέτος θέλω να μου φέρεις περισσότερα χαμόγελα. Να μου φέρεις υγεία, για μένα και τους αγαπημένους μου, αγάπη να μας ζεσταίνει τις καρδιές μας και τύχη για να ξεπερνάμε (έστω και “στο παρατσάκ”) όλα τα εμπόδια που θα να έρθουν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έχασα την πίστη μου σε ό,τι καλό τον χρόνο που μας πέρασε, αλλά ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στην ζωή, την ίδια.

Πάραυτα, δεν λέω, καλά όλα αυτά τα “γενικά”, αλλά θέλω να βάλεις  σε ένα γυάλινο μπουκάλι λίγο θάλασσα, για να την πάρω μαζί μου εκεί έξω στην Βιέννη, εκεί στα ξένα…Όταν θα μου λείπει, θα ανοίγω το καπάκι, θα την μυρίζω με κλειστά τα μάτια και θα βρίσκομαι κοντά της, για να χάνομαι στο απέραντο γαλάζιο της.

Θέλω και πολλά αεροπορικά εισιτήρια, ανοιχτά“ προς όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, έτσι ώστε να ικανοποιώ τις τάσεις φυγής μου μέσα στον χρόνο. Ναι, ξέρω τι θα με ρωτήσεις… ασφαλώς και τα περισσότερα θα τα εξαργυρώνω για να επισκέπτομαι και την μικρή μου πατρίδα.

Δεν ζητάω πολλά, παρά μόνο αυτά που με κάνουν να νιώθω ακόμη πιο κοντά στο όνειρο, στο άπιαστο αλλά και στο χειροπιαστό, σε αυτά που κάνουν την καρδιά μου να χτυπάει πιο γρήγορα, τα μάτια να λάμπουν σαν φεγγάρι ολόγιομο και τα χαμόγελα να μην φεύγουν ποτέ από τα χείλη.

Άγιε μου Βασίλη, χρόνια πολλά σου είπα;

Καλή χρονιά να έχουμε και να ανταμώνουμε…

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Άγιος Συμεών ο Αδελφόθεος Επίσκοπος Ιεροσολύμων, που σταυρώθηκε σε ηλικία 120 ετών – 27/4
Το τετράκις εξαμαρτείν, του Αλέξανδρου Κανταρτζή (Μπέμπης)
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: Αν…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.