Το σχόλιο της ημέρας

Ουδέν νεότερο: Κυβερνητική απάθεια, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Όταν ο στρατιώτης Μπρούνερ σκοτώνεται από θραύσμα τις τελευταίες μέρες του Α Παγκοσμίου Πολέμου ο πολεμικός ανταποκριτής έστειλε την ημερήσια ανταπόκριση του. «ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο». Πρόκειται για το αριστούργημα του Έριχ Μαρία Ρεμαρκ (1929)που αναδεικνύει τη τραγικότητα και την απαξίωση της ζωής και της ατομικής υπόστασης σε συνθήκες πολέμου.Οι επιδημίες είναι ένας άλλος ασύμμετρος πόλεμος.

Ακόμα ο θάνατος είναι είδηση αλλά όλο και πιο ουδέτερη και απρόσωπη.

«Σημειώθηκε ένας ακόμα θάνατος. Ανδρας 52 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα». Η γηραιά μητέρα του διερωτήθηκε πώς έφυγε «ήταν ένα λιοντάρι».

Καλή ψυχή να έχει. Αν η κυβερνητική απάθεια εξακολουθήσει δυστυχώς ο θάνατος δεν θα αποτελεί ούτε είδηση. «Ουδέν νεωτερον από το δυτικό μέτωπο» θα αναφέρουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πορτοσάλτε…”η κυβέρνηση τα έχει χαμένα”, του Πάνου Μπιτσαξή
ΝΗΣΟΣ ΑΜΟΡΓΟΣ, 2020: Άνθρωποι και ανθρωπάκια, του Νίκου Βασιλειάδη
Κρατικές υποδομές… ιδιωτική ασφάλιση … γεννήτριες, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.