Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ζούμε μαζί: μικρές ιστορίες διαφορετικών φίλων, του Βαγγέλη Παυλίδη

 

 

Πριν λίγους μήνες έλαβα μια πρόταση που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ: να μετάσχω στην επιτροπή αξιολόγησης ενός διαγωνισμού κόμικς με θέμα “Ζούμε μαζί: μικρές ιστορίες διαφορετικών φίλων”, που απευθυνόταν στους μαθητες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και η ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας στην κοινωνία! Διοργανωτές, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Ωραία δεν είναι που υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες; Σε μια εποχή που ο ρατσισμός φανερά ή κρυφά βρίσκεται σε άνοδο, που τα περιθώρια ανοχής των κοινωνιών σε κάθε τι διαφορετικό στενεύουν, δεν είναι ωραία που κάποιοι το παλεύουν, που παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες κι ιδιαίτερα στον χώρο της νεολαίας και της παιδείας;

Ως Ροδίτης, ως κάποιος δηλαδή που γεννήθηκα κι ανατράφικα σε μιαν ιστορικά, παραδοσιακά, πολυπολιτισμική κοινωνία δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση. Το αποτέλεσμα με εξέπληξε. Με την μεγάλη συμμετοχή μα προπαντώς με την ωριμότητα των παιδιών στην αντιμετώπιση ενός δύσκολου θέματος. Αν και θά’ πρεπε να το ‘χω μάθει το μάθημά μου τα παιδιά πάντα με εκπλήσουν.

Όπως θα δείτε και στην αφίσα, οι συμμετοχές των παιδιών θα εκτεθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, στο Κατάλυμα της Γαλλίας.

Παρακαλώ ελάτε. Για να στηριχθεί μια άξια προσπάθεια που αξίζει να συνεχιστεί και για να εκπλαγείτε κι εσείς ευχάριστα όπως κι εγώ.

 

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

η σελίδα του


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η μπάλα, πού είναι η μπάλα;, του Βαγγέλη Παυλίδη
Πόζες, στάσεις, χειρονομίες, του Βαγγέλη Παυλίδη
01.jpg
Ο μικρός λαθρομετανάστης, του Βαγγέλη Παυλίδη – The little illegal immigrant, by Vangelis Pavlidis

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.