Πόρτα στην Πολιτική

Υπνοβάτες, τoυ Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας 

 

  Ηλίας Καραβόλιας  

[email protected]

 

10297582_658532920898711_7394277353455912826_n.jpg

 

 

Ανατομικά υποδήματα Lumberjack, Stonefly, Ecco,

Προσφορές έως και 50%,

Γρ. Λαμπράκη 46, Ρόδος [Κέντρο, Περιοχή 100 Μαγαζιά, έναντι Everest]  

 

 

 

 

2189733208_599aa5f803_b.jpg

 

 

Μην μας ξυπνάτε. Συνηθίσαμε.

Δεν είναι ψέμματα αυτά που ακούσαμε και φάγαμε Ελπίδα. Έτσι λειτουργεί το σύστημα, διεθνώς. Άλλωστε φταίμε και εμείς. Εμείς θέλαμε να αφήσουμε την φουστανέλα και να μπούμε στα σαλόνια της Ευρώπης με κοστούμι. Εμείς θέλαμε νόμισμα ίδιο με του Γερμανού, του Γάλλου, του Ιταλού. Σήμερα συμβαίνει αυτό που φοβόμασταν. Αυτοί έχουν κέρδη, εμείς χρέη. Αυτοί παράγουν αυτοκίνητα και εμείς αέρα κοπανιστό. Ψωνίζαμε τα δικά τους προιόντα με το φθηνό χρήμα που δάνειζαν στις τράπεζες μας. Οι οποίες μας δάνειζαν γιατί ήμασταν φερέγγυοι. Και μας έκανε αφερέγγυους η κρίση που μας έριξε τον μισθό.

 

Και η κρίση ήλθε απ’ έξω. Γιατί απ’ εξω συναινούσαν στα πλαστά δημοσιονομικά μας. Μας κάλυπταν. Τα έβλεπαν τα ελλείμματα αλλά μας άφηναν. Και εμείς ξέραμε ότι δεν θα το καταλάβουν. Γι’ αυτό είχαμε εμπιστοσύνη στους ηγέτες μας. Ανέκαθεν πιστεύαμε τα λόγια τους. “Τσοβόλα δώστα όλα”, έλεγε ο πατέρας. “Λεφτά υπάρχουν”, είπε ο γιος. Ο Εκσυγχρονισμός του λογιστή Σημίτη, η Επανίδρυση του Καραμανλή, ακούστηκαν ωραία στα αυτιά μας. Μας πέρασαν και δεν μας ακούμπησαν. Προσποιηθήκαμε ότι γινόμασταν Ευρώπη. Ότι η φασολάδα έγινε αστακομακαρονάδα. Άλλωστε είχαμε βρει τον τρόπο να μην αναβάλλουμε τις επιθυμίες: δόσεις.

 

Με αυτές ζει η Ψωροκώσταινα απο την επανάσταση του ’21 μέχρι σήμερα. Και με αυτές θα ζεί. Με δόσεις θα αποπληρώσουμε τα μνημόνια. Τα παιδιά μας, ίσως και τα εγγόνια μας, πάλι με δόσεις θα ξεπληρώσουν. Ναι, το βλέπουμε σήμερα. Έπεσαν οι μισθοί, οι συντάξεις, βάλαμε λουκέτα. Όμως ζούμε. Δουλεύουμε για να ζούμε καλά χερ Σόιμπλε. Όλοι εσείς ζείτε απλά για να δουλεύετε. Είδατε; Ο Τραμπ δεν θέλει ξένους, ούτε ξένα προιόντα. Εσείς γιατί να μας προσλάβετε να δουλεύουμε μεσα στο σπίτι μας για τις πολυεθνικές σας; Θα βρούμε τρόπο να δανειστούμε ξανά και να ψωνίζουμε τις μάρκες σας, μην ανησυχείτε. Προς το παρόν ψωνίζουμε φθηνά, κατά προτίμηση ασιατικά εμπορεύματα. Α, δεν το ξέρατε; Τον φετιχισμό του εμπορευματος, του Μαρξ, τον ξέραμε πριν τον διατυπώσει αυτός! Χαβιάρι απο τις Ρωσίες μας έμαθε να τρώμε, 200 χρόνια πριν, ο Βαρβάκης. Ευεργέτης ο άνθρωπος! Παντού και πάντοτε ο Έλληνας ζεί, επιβιώνει, πλουτίζει. Παντός καιρού, κάθε εποχή. Ερχόμαστε απο μακριά και θα πάμε μακριά. Το είπε ο νεαρός ηγέτης μας στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή, μόλις πήρε την εξουσία πριν 2 χρόνια. Μεγάλες στιγμές τότε. Ήταν που πιστέψαμε στην Ελπίδα. Νιώσαμε Έλληνες. Ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί. Έλληνες. Χωρίς την ανάγκη των ευρωπαίων, των αμερικανών, κανενός.

 

Και σήμερα ; Μήπως μας ξαναπήρε ο ύπνος και κοιμηθήκαμε με τα χρέη στο μαξιλάρι; Τι νόημα έχει αν ξυπνήσουμε και τα χρέη, τα εισοδήματα και οι χαμηλοί μισθοί μας ,θα είναι στο δικό μας παλιό καλό γρόσι; Με αυτό δεν έχτισαν οι γονείς μας τα σπίτια τους στην ύπαιθρο; Ενώ εμείς, με τα δανεικά ευρώ αγοράσαμε το διαμέρισμα στην πόλη και τωρα το χρωστάμε! Κάθε μέρα βαρεθήκαμε να μας τηλεφωνούν οι δικοί μας μικροί εισπράκτορες, εκπρόσωποι των δικών μας δανειστών, των τραπεζών μας, αυτές που σώσαμε όταν δανειστήκαμε με τα μνημόνια. Και συνηθίσαμε στα 60 ευρω την ημέρα, στα 840 ανα 15θημερο. Άλλωστε δεν βγάζουμε περισσότερα, καταθέσεις δεν έχουμε, οπότε καλό μας έκαναν οι κακοί των Βρυξελλών.

 

Λέτε όμως να ξυπνήσουμε απότομα και να τρέχουμε χωρίς να προλαβαίνουμε; Λέτε να είμαστε Υπνοβάτες; Μπά, θατο είχαμε καταλάβει. Όλα τα πιάνουμε εμείς…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο δράκος, ο Ερντογάν και τα κοχύλια, του Νίκου Σταθόπουλου
 Ρόδος: επεκτείνεται η Δημοτική Πινακοθήκη «Ανδρέας Ιωάννου» στην Πλατεία Σύμης
Η κα Λιάνα Σουλούνια, Δ/ντρια του Ακτινολογικού στο Νοσ/μειο Ρόδου στηρίζει ως υποψήφια τον κο Γλυνό και την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.