Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Υγεία χωρίς γιατρούς, του Βαγγέλη Παυλίδη

Χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει στην κοροϊδία έτσι που πολλές φορές να την παραβλέπουμε και να την προσπερνάμε κουνόντας απλά το κεφάλι. Αναφέρομαι βέβαια στην κοροϊδία των πολιτικών και του Κράτους γενικότερα, που μας έχει γίνει δεύτερη φύση, τρόπος ζωής -και σε μας και στους πολιτικούς. Το κακό όμως για τους πολιτικούς είναι το πως νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδεύουν επ ‘ άπειρο.

 

Έχει όμως φορές που το ποτήρι ξεχειλίζει, που η αγανάχτηση δεν κρατιέται. Χρόνια τώρα, το “Πολυδύναμο” Ιατρείο Γενναδίου, που καλύπτει τον μεγαλύτερο σε έκταση (τέως) Δήμο του νησιού υποβαθμίζεται σιγά σιγά για να φτάσουμε στις μέρες μας να είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέγουμε προσεχτικά τις ημέρες που μας επιτρέπεται να αρρωστήσουμε μια και τις υπόλοιπες δεν υπάρχει γιατρός. Αφάνταστη η ταλαιπωρία, ουρές ηλικιωμένων κυρίως τις ημέρες λειτουργίας του ιατρείου, με έναν μόνο γιατρό που πολλές φορές του είναι ανθρώπινα αδύνατο να εξυπηρετήσει όλους. Αν τύχει και χρειαστεί ασθενοφόρο μόνο με τάμα και κάμποσες προσευχές στην Παναγιά την Σκιαδενή θα την γλυτώσει κανείς.

 

Οι υποσχέσεις και οι κοροϊδίες των αρμόδιων όλων των βαθμίδων είναι συνεχείς και απροκάλυπτες σε σημείο προσβλητικό για όσους πάσχουν και τις ακούν. Μπήκα στον κόπο να κάνω μια σχετική έρευνα στον Google. Δεκάδες οι σχετικές δηλώσεις αρμοδίων και ¨αρμοδίων” απο το 2010 (δεν πήγα παραπίσω) μέχρι σήμερα. Διευθυντής Νοσοκομείου, Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές, συναγωνίζονται στο ποιός θα πει το μεγαλύτερο (όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων) ψέμμα. Ντροπή, κύριοι! Μιλάμε για ζωή ή θάνατο και σείς δεν έχετε το θάρρος να μας πείτε τουλάχιστον την αλήθεια. Οτι δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όσο και να φωνάζουμε, όσο και να πεθαίνουμε, γιατί η δημόσια παροχή υγείας στην χώρα μας απο προβληματική που ήταν έχει καταντήσει ανύπαρκτη μέσα σε τέσσερα πέντε χρόνια. Δεν ομολογάτε πως είστε εσείς -οι ψεύτικα υποσχόμενοι πολιτικοί- που την διαλύσατε τελικά με τις επιλογές σας και με τον τρόπο που κυβερνάτε, γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μείνετε γαντζωμένοι στις καρέκλες σας.
Πού θα πάει όμως; «Όψει με περί Φιλίππους».

 

 

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Ν. Ρόδου καλεί σε δυναμική κοινητοποίηση με την παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/03 λαϊκή συνέλευση των νοτιοροδιτών στα γραφεία του δήμου στο Γεννάδι.

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις και σε πιέσεις προς κάθε υπεύθυνο ώστε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

 

Μόνιμο ιατρικό προσωπικό των βασικών ειδικοτήτων στο ιατρείο στο Γεννάδι και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό.

Επαναφορά και εφαρμογή στην πράξη του ΦΕΚ που προέβλεπε πολυδύναμο ιατρείο (με εργαστήρια και ανάλογο προσωπικό) στο Γεννάδι, όπου πρόσφατα κατήργησε η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

24ωρη λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου όλο τον χρόνο

ΕΚΑΒ μόνιμα στο Γεννάδι

Μόνιμοι γιατροί στα ιατρεία της Απολακκιάς και της Κατταβιάς

Όσοι αγροτικοί γιατροί έρχονται να αποτελούν βοηθητικό προσωπικό και όχι το κυρίως.

Επίσης αποφασίστηκε η πρώτη κινητοποίηση να είναι συμβολική κατάληψη της εφορίας την Τρίτη 18/03 11π.μ. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9π.μ. έξω από το ιατρείο του Γενναδίου. Καλούμε όλους τους νοτιοροδίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ακόμη η λαϊκή συνέλευση για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων και την ενημέρωση όλων των χωριών εξέλεξε 5μελή συντονιστική επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Νικόλαο Φραζή, Ιωάννη Σαββάκη, Σταύρο Ακκούρη, Μανόλη Περούλη και Ελένη Καρασάββα.

————————————————————————————–
The meeting of citizens of S. Rhodes that convened at the Municipality Building of Gennadi, on Wednesday, 12 March, has resolved that in the next days we will mobilize and apply pressure to all those responsible so as the following demands will be satisfied:
We demand permanent medical staff of the basic specialities and permanent paramedic staff at the Hospital of Gennadi.
We demand that the Hospital will offer its services 24 hours a day.
We demand an ambulance permanently stationed in Gennadi.
We demand doctors stationed permanently at Apolakia and Kattavia.
It was also decided that our first mobilization, on Tuesday March 18, will aim at the symbolic occupation of the Tax Office in Rhodes. We will meet in front of the Hospital of Gennadi at 09.00 hrs. We call on all people of South Rhodes to join and participate.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος, Οχτώβρης 1521 – Rhodes, October 1521, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ρόδος, 24 Δεκεμβρίου 1972, του Βαγγέλη Παυλίδη
Η ομελέτα του Πικάσο – Picasso’s Omelette, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.