Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Βρώμικος Πόλεμος, του Βαγγέλη Παυλίδη

SHOT-DOWN.jpg
Spread the love

SHOT-DOWN.jpg“…το σχέδιο της Ελλάδας να ξεφύγει από τα δεσμά του μεγαλύτερου προγράμματος διάσωσης στην ιστορία κινδυνεύει να καταρρεύσει… για ακόμη μια φορά οι επενδυτές απειλούν να αφήσουν την Ελλάδα εκτός αγορών… Η ρευστοποίηση των ελληνικών ομολόγων σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα έχασε την επαφή της με τις αγορές… Οι επενδυτές φοβούνται πως αν η Ελλάδα βγει τώρα εκτός προγράμματος διάσωσης, όλη η βελτίωση στα οικονομικά της θα είναι μη βιώσιμη…”
Πρακτορείο Bloomberg

 

Μπροστά στις έτσι κι αλλοιώς επερχόμενες εκλογές και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού η Κυβέρνηση συνεχάρει τον εαυτό της δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσυνης συνεχίζει την απελπισμένη προσπάθεια να μας πείσει πως φτάσαμε στο τέλος του μνημονίου και πως έχουμε πια μπει στον δρόμο της εξόδου απο την κρίση. Εδώ και καιρό δίνει υποσχέσεις και προφητεύει καλύτερες μέρες που όμως ανατρέπονται την επόμενη απο την σκληρή πραγματικότητα. Κι επειδή οι αγορές και οι δανειστές μας δεν αστειεύονται κι είναι δύσκολο να μπαλώσει και να δικαιολογήσει, ας πούμε, το κραχ του Χρηματιστηρίου η Κυβέρνηση διεξάγει κι έναν λυσσαλέο πόλεμο κατά της αντιπολίτευσης, της αξιωματικής ιδιαίτερα. Στον πόλεμο αυτόν ακολουθεί την εξαιρετικά διχαστική και άρα επικίνδυνη πολιτική των δυο άκρων, με χτυπήματα κάτω απο την μέση που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την ίδια την χώρα -όπως αυτά των Γεωργιάδη και Βούλτεψη για το άδειασμα τραπεζών και ΑΤΜ. Στον πόλεμο αυτόν πρωταγωνιστεί για τους δικούς του λόγους και ο κύριος Βενιζέλος που το μόνο μεγάλο που έχει να επιδείξει δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε έργο, παρά μόνο ο φυσικός του όγκος. Κι επειδή στην πολιτική δεν ισχύει η αρχή του Αρχιμήδη, προσπαθεί απελπισμένα να επιπλεύσει με κάθε τρόπο, θεμιτό ή και όχι τόσο θεμιτό.

Άσχημη μάχη, επικίνδυνη.

 

Βαγγέλης Παυλίδης

η ιστοσελίδα του

SHARE
RELATED POSTS
Ούζο και χταπόδι λιόκαφτο και μια απέραντη γαλήνη, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Το δείπνο – The Dinner, του Βαγγέλη Παυλίδη
Maman déteste la Police, του Βαγγέλη Παυλίδη
1 Comment
  • Χρήστος Μ.
    18 Οκτωβρίου 2014 at 04:26

    Η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν σικέ:
    “Εσείς θα ψηφίσετε όχι, εσείς ναι, να έχουμε πάνω από 151 γιατί αλλιώς θα χάσεσε τους παχυλούς μιστούς σας για δυο χρόνια και 4 στους 5 δε θα ξαναεκλεγείτε και θα σας βρίζει και το συγγενολόι σας που βολέψατε”.
    Και υπάκουσαν στην ατράταχτη λογική των πολιτικών.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.