Ανοιχτή πόρτα

”Βομβαρδίστε” τους με σχολεία, του Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας

 

Ηλίας Καραβόλιας
[email protected]

 

 

 

 

 

sxoleio-613x342.jpg

 

Σε ένα από τα ασφαλέστερα αεροδρόμια του πλανήτη στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ο θάνατος έδωσε και πάλι ραντεβού σε πολλούς συνανθρώπους μας. Έχουμε εθιστεί σε αυτόν τον θάνατο. Ο δικός μας αγώνας για επιβίωση, λόγω της πρωτοφανούς λιτότητας στην ζωή μας, μας κάνει να υποτιμούμε την ανθρώπινη ζωή. 10, 50 ή 100 νεκροί, δεν έχει σημασία. Έχουμε συνηθίσει. Νούμερα, απλή παράθεση απωλειών στατιστικής φύσεως. Ο θάνατος από τις ανθρώπινες βόμβες δεν είναι ”παράλογος” πλέον για εμάς τους Ευρωπαίους.

 

Κάθε μακελειό μας φαίνεται σύνηθες γεγονός, ειδικά στην Τουρκία. (ΣΗΜ: Κάποιοι φασίστες Έλληνες δεν λυπούνται τους νεκρούς επειδή τους σκοτώνουν ομόθρησκοι τους. Nτροπή…).

 

Οι ανθρώπινες βόμβες του θρησκευτικού μίσους είναι το μακρύ χέρι ενός μόνιμου πανάρχαιου φονταμενταλισμού. Όσοι νομίζουν ότι δικαιώνεται η θεωρία του Huddington πριν 20 περίπου χρόνια- περί σύγκρουσης των πολιτισμών- πέφτουν έξω. Μια ματιά στις εθνικότητες και στα θρησκεύματα όλων των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία αλλά και στις ευρωπαϊκές πόλεις , δείχνουν ότι το μίσος των τζιχαντιστών του ISIS δεν κάνει διακρίσεις σε έθνη και θρησκείες.
Από πού άραγε θρέφεται το μίσος αυτό; Ποιος το κάνει ”βιώσιμο”; Πώς τα όνειρα για τον …παράδεισο του Αλλάχ και τα χρυσά κουτάλια πολλαπλασιάζονται στους καμικάζι του θανάτου; Follow the money,είναι μία δόκιμη δομή ανάλυσης. Το Μεσογειακό Κέντρο Στρατηγικής Ανάλυσης και Πληροφοριών, δημοσίευσε τις πλέον εμφανείς πηγές χρηματοδότησης του ισλαμικού χαλιφάτου.

 

Πετρέλαιο, εκβιασμοί, απαγωγές,χορηγοί, αρχαιοκαπηλία, κατασχέσεις τραπεζών στο Ιράκ, δουλεμπόριο, χρήση φυσικών πόρων, κ.α. είναι οι βασικές πηγές εσόδων για τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές.

 

Ο Μάλκολμ Νανς, πρώην αξιωματικός της Αμερικανικής Ναυτικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και συγγραφέας του βιβλίου «Νικώντας τον ΙSIS: Ποιοι είναι, πώς πολεμούν, τι πιστεύουν» περιγράφει στο Politico πέντε τρόπους με τους οποίους η διεθνής κοινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα το Ισλαμικό Κράτος).

 

1. Να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις

 

Το ISIS δεν είναι το «ριζοσπαστικό Ισλάμ». Η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, η Φατάχ και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες. Καταφεύγουν σε ένοπλο αγώνα και στην τρομοκρατία για να πετύχουν τους στόχους τους. Αλλά είναι και βαθύτατα πολιτικές οργανώσεις, με εσωτερικούς κανόνες, πρότυπα και κώδικες δεοντολογίας. Το ISIS είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μια θρησκευτική λατρεία, πιο ακραία και από τις πιο ακραίες ισλαμικές ομάδες του παρελθόντος. Υποστηρίζει ότι κάθε πράξη μαζικής δολοφονίας, βιασμού ή τρομοκρατικών επιθέσεων αυτοκτονίας εναντίον των εχθρών του είναι μια μορφή λατρείας ίση με την προσευχή.

 

Αναφερόμενοι στο ISIS ως μια καταστροφική θρησκευτική λατρεία και όχι ως μια νόμιμη θεοπολιτική «ριζοσπαστική ισλαμική» ομάδα δεν είναι απλά μια πιο ακριβής αναφορά αλλά, επίσης, εκθέτει και τη θρησκευτική αφήγηση του ISIS. Αυτό θα επιτρέψει στο μουσουλμανικό κόσμο να απορρίψει την ομάδα χωρίς να απορρίψει και την πίστη του και θα μπορούσε να κάνει τους μουσουλμάνους που στηρίζουν το ISIS να αναρωτηθούν το εάν οι ψυχές τους βρίσκονται σε κίνδυνο εξ αιτίας της πίστης τους αυτής.

 

2. Να σταματήσουμε να κατηγορούμε το Ισλάμ

 

Ο μουσουλμανικός κόσμος είναι το μόνο προπύργιο ενάντια στο ISIS. Εμείς δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε το ISIS, μόνο με τα tweet του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εμείς θα τους νικήσουμε μόνο με τη συλλογική φωνή του παγκόσμιου μουσουλμανικού πληθυσμού.

 

Αν οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο αρνηθούν το ISIS και συνεργαστούν με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για να ξεριζώσουν τους πιθανούς τρομοκράτες που υπάρχουν στους κόλπους της, η επιρροή του ISIS θα φθαρεί δραματικά. Για να γίνει αυτό απαιτείται να αναγνωρίσουμε στον ισλαμικό κόσμο ότι είναι τα θύματα του ΙSIS. Είναι οι σύμμαχοί μας, τους οποίους θα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε.

 

3. Στείλτε Ειδικές Δυνάμεις

 

Το χαλιφάτο του ISIS είναι πραγματικά μια σειρά από πόλεις και χωριά που συνδέονται με δρόμους και γραμμές τροφοδοσίας. Κόψτε αυτές τις γραμμές και η εικόνα της συνεκτικής μάζας γης του ISIS θα αλλάξει. Το πεντάγωνο έχει αναγνωρίσει ότι το πιο σκληρό κομμάτι του ISIS, το πιο αξιόμαχο στο Ιράκ βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Μοσούλης και των συνόρων της Συρίας. Πώς μπορούμε να το καταστρέψουμε; Να εκπαιδεύσουμε ομάδες Ιρακινών και Κούρδων μαζί με τις ειδικές μονάδες των ΗΠΑ για να κάνουν επιδρομές, με βαρύ οπλισμό, κατά μήκος των εθνικών οδών σε αυτό στο σημείο. Οι ομάδες θα πρέπει να απαρτίζονται από 100 ντόπιους και 25 Αμερικανούς συμβούλους και να υποστηρίζονται από αεροπορικές επιδρομές. Mε αυτόν τον τρόπο θα σπρώξουν πίσω τις δυνάμεις του ISIS μέσα σε 24 με 96 ώρες, και θα αλλάξουν το παιχνίδι από τη μια μέρα στην άλλη.

 

4. Έναρξη πολέμου και στο Ίντερνετ

 

Αυτή τη στιγμή, η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας είναι αντίθετη με την άμεση επίθεση στις πρωτοβάθμιες και πολύτιμες πηγές πληροφοριών, δηλαδή στους server που χρησιμοποιεί το ΙSIS ή στο δίκτυο επικοινωνίας. Αυτή η πολιτική τους στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να επανεξεταστεί. Το ISIS λειτουργεί στο Dark Web, τα βαθύτερα, κρυμμένα μέρη του Διαδικτύου, μέσω ενός δικτύου υποστηρικτών. Το δίκτυο αυτό μπορεί να διακοπεί εάν ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια συντριβής των servers μέσω των οποίων γίνονται αυτές οι δουλειές.Οι διαδικτυαοί κομάντο των ΗΠΑ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μια παγκόσμια εκστρατεία στον κυβερνοχώρο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 

5. Να τους δικάσουμε σε πλοία για εγκλήματα πολέμου

 

Η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τις ΗΠΑ θα πρέπει να στείλει τους τρομοκράτες του ΙSIS που συλλαμβάνονται σε φυλακές -πλοία και να τους δικάσει με συνοπτικές διαδικασίες για εγκλήματα πολέμου. Και οι δίκες θα πρέπει να γίνουν σε αυτά τα πλοία. Αυτά τα πλοία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ανοιχτά του Ντιέγκο Γκαρσία, το βρετανικό προτεκτοράτο στο πιο μακρινό σημείο του ινδικού ωκεανού. Οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι υπεράσπισης και οι μάρτυρες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη δίκη μέσω βιντεοσυνδέσεων. Τα πλοία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κατάλληλα συστήματα έτσι ώστε σε περίπτωση που αποφασιστεί θανατική ποινή, να εφαρμόζεται αμέσως. Εάν η ποινή που αποφασίζεται είναι η φυλάκιση, οι τρομοκράτες θα μεταφέρονται σε δυτικές φυλακές με επαρκή ασφάλεια.

 

Συμφωνώντας ή διαφωνώντας κάποιος με τις παραπάνω προτάσεις, τουλάχιστον αναγνωρίζει την σχετικά επιτακτική ανάγκη εφαρμογής κάποιων εξ αυτών. Δεν ξέρω όμως κάτω απο ποιες συνθήκες οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα μπορούσαν να εφαρμόσουν το πλέον αποτελεσματικότερο αλλά και δυσκολότερο μέτρο, σχεδόν απίθανο, στην Μέση Ανατολή: Να ”βομβαρδίσουμε” τους τζιχαντιστές τρομοκράτες με σχολεία. Μόνο έτσι θα γεμίσουν τα μυαλά τους με ζωή ώστε να απορρίψουν τις διδαχές του θα που τους συντροφεύουν απο την παιδική ηλικία…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The articleexpresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Συμπληρώματα διατροφής, του Δρ Πάνου Καπώνη
Δέσμιοι πεπρωμένου;, του Γιάννη Πανούση
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Η αντεπίθεση της χαράς, του Χρήστου Χωμενίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.