Απόψεις

Βοηθήστε με, τι να ψηφίσω, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

Κάθε φορά που γίνονται εκλογές στην Ελλάδα είμαι ως την τελευταία στιγμή αναποφάσιστος. Και τώρα πιο πολύ. Κι αυτό γιατί αρχίζω να σκέφτομαι ποιο κόμμα δε θα ψηφίσω, απορρίπτοντας με την εις άτοπον απαγωγή αυτά που για μένα είναι πιο μακριά από την έννοια της Δημοκρατίας. Και συχνά δε μου μένει κανένα…

Κι επειδή αυτά βγαίνουν είτε από το Καταστατικό του κόμματος είτε από τις δηλώσεις του αρχηγού στηρίζομαι σ’ αυτά. Αν συμφωνήσω με κάποιο κόμμα, το ψηφίζω, αλλά φίδι που το δάγκωσε αν δε εφαρμόσει τις αρχές του: στις επόμενες εκλογές θα το περιμένει ο πολιτικός Καιάδας. Μπορεί να με ξεγελάσει μια φορά αλλά ποτέ δεύτερη.

1. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν αλλαγή του συντάγματος ώστε

Α) Ο πρόεδρος να εκλέγεται απ’ ευθείας από το λαό και να λογοδοτεί σ’ αυτόν κι όχι σε μυστικές δυνάμεις – πολιτικές ή μη – στις οποίες είναι υποχείριο κι αντί να είναι ο Πρόεδρος, ήτοι Προστάτης της Δημοκρατίας, καταντά ανδρείκελο σε βάρος της δημοκρατίας.

Β) που δε θα ζητά να γίνει κατάργηση όλων των προνομίων, ατελειών, παραγραφών, ασυλίας των βουλευτών, αλλά να έχουν οι βουλευτές τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε πολίτης -ήτοι τέρμα στους αστυνομικούς – κηπουρούς, στις γραμματείς-γκόμενες, στο διορισμό οιουδήποτε συγγενούς στο δημόσιο. Αν κάποιος βουλευτής πιστεύει ότι κινδυνεύει, ας ζητήσει αστυνομική προστασία με τους ίδιους όρους όπως κάθε άλλος πολίτης.

2. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν να γίνει έλεγχος όλων των συμβάσεων με ξένους ή Ελληνες υπερεργολάβους και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές σε κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο σε περίπτωση παρανομίας.

3. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν να γίνει έλεγχος όλων των πολιτικών, δημάρχων κλπ, αλλά και κάθε Έλληνα που η περιουσία του αυξήθηκε δυσανάλογα τα τελευταία 35 χρόνια, χωρίς να αποδεικνύει ότι τα δηλωθέντα εισοδήματά του ήταν τέτοια που να δικαιολογούν την αύξηση. Ο έλεγχος επεκτείνεται και στα οικεία πρόσωπά του. Σε ανάλογη περίπτωση θα κατάσχεται το τμήμα της περιουσίας του κατά το υπερβάλλον της φορολογικής του δήλωσης.

4. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν να μάθουν ποιοι υπόγραψαν τα δάνεια που τώρα είναι 363 δις ευρώ, πού πήγαν τα χρήματα.

5. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν να έχουν προτεραιότητα οι κοινωνικές ανάγκες σε σύγκριση με τη ρευστότητα των τραπεζών. Κι αυτό γιατί σκοπός ενός ευνομούμενου κράτους είναι η ευημερία των πολιτών του και αυτή τω μεγιστάνων. Αλλιώς το κράτος μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία.

6. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν οι κάτοικοι της Ελλάδας, είτε Ελληνες είτε νόμιμοι μετανάστες να έχουν τα ίδια αστικά και κοινωνικά ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς καμιά εξαίρεση.

7. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν το χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους και τη νόμιμη φορολόγηση κάθε θρησκευτικής οργάνωσης.

8. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν να καθιερωθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου σε κάθε έλληνα πολίτη αρκεί να έχει τα απαιτούμενα προσόντα (ήτοι αναγνωρισμένη ελληνική υπηκοότητα)

9. Δε θα ψηφίσω το κόμμα ή τα κόμματα που δε ζητούν να ποινικοποιηθεί το ρουσφέτι και να επιβάλλεται ποινή σε αμφότερους τους συνδιαλεγόμενους, με ελάχιστη ποινή τη διαγραφή του πολιτικού που συμμετείχε.

 

Υπάρχει τέτοιο κόμμα; Δεν το βρήκα, ψάχνω ακόμα. Βοηθήστε με. Για να δημιουργηθεί μια δημοκρατία που θα αξίζει να ονομάζεται Δημοκρατία.

Διαφορετικά μιλάμε για μια χώρα που η δημοκρατία είναι ανεμογκάστρι, χωρίς αγάπη για το λαό, χωρίς σε σεβασμό για την Ελλάδα. Που δίνει όχι μόνο «γην και ύδωρ», αλλά και αεροδρόμια και νησιά και δημόσιους δόμους και σώβρακα.

Δεν ήταν έτσι ο Μαραθώνας και οι Θερμοπύλες. Είμαστε άραγε απόγονοί τους; Βοηθήστε!

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Καλωσορίσατε στο νέο σοσιαλισμό, του Χρήστου Μαγγούτα
Κατηγορώ κι αποχαιρετώ τους φίλους μου στην Ελλάδα, του Χρήστου Μαγγούτα
smile-1024x771.jpg
O μονόλογος ενός Έλληνα!
2 Σχόλια
  • Χρήστος Μαγγούτας
    18 Ιανουαρίου 2015 at 17:32

    @Κομπάρσος: Στα σχεδόν 25 χρόνια που δημοσιογραφώ δεν έχω ποτέ προτείνει κάποιο κόμμα — κι αυτό για να μη χάσω το δικαίωμα να ασκώ κριτική σε όλα. Οι αναγνώστες μου μπορούν να συμφωνούν λίγο ή πολύ ή καθόλου με τα γραφτά μου, αλλά δεν κάνω προπαγάνδα. Η μόνη σμβουλή μου είναι “Διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει πιο πολύ – αλλά όχι την αποχή που είναι το χειρότερο πράγμα για τη δημοκρατία”.

  • Κομπάρσος
    18 Ιανουαρίου 2015 at 15:33

    Άν μπορώ να βοηθήσω στην επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσετε και χωρίς να το “φωτογραφίσω”, θα σας πρότεινα να ψάξετε για ένα κόμμα που αρχίζει απο “Πο” και τελειώνει σε “ταμι”…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.