Πόρτα στον Κόσμο

Βίαια επεισόδια στο Τελ Αβίβ

Spread the love

H αστυνομία του Ισραήλ έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν κατέβει στους δρόμους του Τελ Αβίβ προκειμένου να καταγγείλουν την αστυνομική βία και τις διακρίσεις σε βάρος των Ισραηλινών αιθιοπικής καταγωγής, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών πέταξαν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια ακόμα και καρέκλες που πήραν από εστιατόρια της περιοχής, ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο του Τελ Αβίβ. Πρόκειται για μία από τις βιαιότερες διαδηλώσεις στην ιστορία της πόλης.

Οι αρχές έκαναν επίσης χρήση αντλιών νερού υπό πίεση προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τους γύρω δρόμους. Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 10.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τον τύπο, 3.000 διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία πλημμύρισαν τους δρόμους του Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες έπειτα από μία συγκέντρωση στην Ιερουσαλήμ, όπου είχαν επίσης ξεσπάσει επεισόδια. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «όλες οι καταγγελίες (σε βάρος της αστυνομίας) θα εξεταστούν».


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Live photo: Νew York και Νew Jersey σε “state of emergency”, του Γιώργου Σαράφογλου
“Στιγματισμένος”! (“Stigmatized”), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Πού είναι οι άραβες, όταν στον Μολώχ θυσιάζεται ένας λαός τους;, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.