Αναγνώστες

Βαθιές αγάπες, της Κατερίνας Ευαγγέλου – Κίσσα

132039_154390207946263_1764777_o.jpg
Spread the love

Την αγαπούσε χρόνια, από τότες που ήτανε κι οι δυό στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Ποτέ δεν της το μολόγησε, αν και πάντα της το ‘δειχνε ο δόλιος όντας αβρός και διαχυτικός μαζί της – εντός πάντα όμως φιλικών ορίων. Όχι πως δεν το ‘χε καταλάβει και κείνη, εδώ που τα λέμε. Α, μα αφού δεν τόνε αγαπούσε το ίδιο, τι να του ΄λεγε… Καμωνότανε λοιπόν και του λόγου της πως ήσανε αδέρφια.

Του ξομολογιότανε τους έρωτές της, τις στενοχώριες της, και κείνος τη συμβούλευε «δεν κάνει αυτός για σένα μάτια μου», μην τυχόν και του την πάρει μακρυά κανείς και δεν την φτάνει. Κι ύστερα μοναχός του πότιζε το μαξιλάρι του δάκρυα και τα όνειρά του ελπίδες.

Κι έτσι κυλήσανε τα χρόνια. Εκείνος είχε διαλέξει δρόμο με χαλινό, που ποτέ δεν θα τον άφηνε κοντά της, σαν να ‘θελε να ΄χει ένα πάτημα για τον έρωτά του, που ποτέ δε θα ‘βρισκε αντίκρισμα. Κι εκείνη στη βιοπάλη, μια ερχότανε μια έφευγε. Είχε καλή καρδιά, τρομάρα της, και πονεμένη. Και συνέχισε να ακουμπά σε κείνον τις έγνοιες της. Σαν κι αυτόν δεν είχε άλλον, κι ας μην τον αγαπούσε το ίδιο…

Κι έτσι κυλήσανε τα χρόνια. Και κόπασε επιτέλους ο έρωτας. Κι έμεινε μοναχά η αγάπη. Τόσα χρόνια αγάπη κι οι δυό τους, πρέπει να ΄ταν βαθιά, πρέπει να ΄ταν μεγάλη.

Κι αυτός τράνευε, κι ήταν ο τάδε με τ’ όνομα. Κι αυτή την έκανε αδερφή του. Μέχρι που τελικά την πάντρεψε και την έκανε κουμπάρα του. Και βάφτισε το παιδί της. Κι έσβησε το απωθημένο. Και γλύκαναν οι θύμησες. Και γίναν επιτέλους οικογένεια.

 

132039_154390207946263_1764777_o.jpg

 

* Η Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organisational Behavior.

SHARE
RELATED POSTS
Περί ρομαντικών ψευδαισθήσεων, της Μπιμπικιασμένης* (μέρος α΄)
annaDeligiannitsioulpa.jpg
Ο μονόλογος της μάνας!, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Δυτική Αττική – Δυτικά Προάστεια: μιά ζωή ανάσκελα, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.