Υγεία

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

Μήπως τα χέρια σας μουδιάζουν ή μυρμηγκιάζουν το πρωί ή το βράδυ; Μήπως ο πόνος ξεκινά από την περιοχή του καρπού και μπορεί να φτάνει μέχρι τον αγκώνα και τον ώμο; Αν δεν έχετε αυχενικό σύνδρομο, μάλλον πάσχετε από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Το σύνδρομο –που οφείλεται σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού – ταλαιπωρεί συνήθως αθλητές, χειριστές μηχανημάτων, κτηνοτρόφους που αρμέγουν, ταμίες, φυσιοθεραπευτές, αρτοποιούς, νοικοκυρές ή όσους χειρίζονται πολλές ώρες ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η ύπαρξη του διαγιγνώσκεται μέσω ηλεκτρομυογραφήματος.

Αν αντιμετωπίσουμε το σύνδρομο νωρίς, έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο γιατρός θα συστήσει φαρμακευτική θεραπεία – κυρίως αντιφλεγμονώδη- ή θα τοποθετήσει νάρθηκα που ακινητοποιεί την περιοχή του καρπού. Ψυχρά επιθέματα ανακουφίζουν από τον πόνο. Ο ασθενής δεν πρέπει να κάνει βαριά εργασία με το χέρι που εμφανίζει πρόβλημα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά.

Όταν υποχωρήσουν τα αρχικά συμπτώματα αναλαμβάνει ο φυσιοθεραπευτής με υπέρηχους, laser, ηλεκτροθεραπεία κ.α. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν και μετά την θεραπεία, συνιστάται χειρουργική επέμβαση για να αποσυμπιεστεί το νεύρο στον καρπιαίο σωλήνα και να επανέλθει η λειτουργικότητα του χεριού.

SHARE
RELATED POSTS
Κορωνοϊος / mRNA Εμβόλια και Καρδιά, του Δρ Αντωνίου Γ. Χαλαπά
Είναι ασφαλές να καταναλώνω μουχλιασμένα τρόφιμα ή «χαλασμένα» φρούτα και λαχανικά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ομορφιά-Υγεία: Ρόδι, της Κατερίνας Παπασάββα-Λαμπαδάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.