Υγεία

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

Μήπως τα χέρια σας μουδιάζουν ή μυρμηγκιάζουν το πρωί ή το βράδυ; Μήπως ο πόνος ξεκινά από την περιοχή του καρπού και μπορεί να φτάνει μέχρι τον αγκώνα και τον ώμο; Αν δεν έχετε αυχενικό σύνδρομο, μάλλον πάσχετε από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Το σύνδρομο –που οφείλεται σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού – ταλαιπωρεί συνήθως αθλητές, χειριστές μηχανημάτων, κτηνοτρόφους που αρμέγουν, ταμίες, φυσιοθεραπευτές, αρτοποιούς, νοικοκυρές ή όσους χειρίζονται πολλές ώρες ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η ύπαρξη του διαγιγνώσκεται μέσω ηλεκτρομυογραφήματος.

Αν αντιμετωπίσουμε το σύνδρομο νωρίς, έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο γιατρός θα συστήσει φαρμακευτική θεραπεία – κυρίως αντιφλεγμονώδη- ή θα τοποθετήσει νάρθηκα που ακινητοποιεί την περιοχή του καρπού. Ψυχρά επιθέματα ανακουφίζουν από τον πόνο. Ο ασθενής δεν πρέπει να κάνει βαριά εργασία με το χέρι που εμφανίζει πρόβλημα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά.

Όταν υποχωρήσουν τα αρχικά συμπτώματα αναλαμβάνει ο φυσιοθεραπευτής με υπέρηχους, laser, ηλεκτροθεραπεία κ.α. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν και μετά την θεραπεία, συνιστάται χειρουργική επέμβαση για να αποσυμπιεστεί το νεύρο στον καρπιαίο σωλήνα και να επανέλθει η λειτουργικότητα του χεριού.

SHARE
RELATED POSTS
Γιορτές και αλκοόλ, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ναι στα ανοιξιάτικα λαχανικά, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τα φαγωμένα νύχια σε προδίδουν!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.