Πόρτα στην Πολιτική

Το στοίχημα Ελλάδα – Ιt’s the Capitalism, stupid, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

89c03786-ec54-4df8-8c5a-e24edc95c977.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ηλίας Καραβόλιας

[email protected]

 

 

 

 

tumblr_kujh3blPlq1qa2bf0.jpg

Πάρτε μια ανάσα και αναπαυθείτε: Ο Τσίπρας ήθελε να τελειώσουμε -χωρίς νέα μέτρα- με τα μνημόνια. Ο Λαφαζάνης ήθελε να ξεκινήσει η χώρα πορεία προς τον σοσιαλισμό βγαίνοντας από το ευρώ και γυρίζοντας στην δραχμή. Ο Βαρουφάκης ήθελε να στήσει παράλληλο οικονομικό σύστημα και μαζί με τους συναδέλφους του στις ΗΠΑ( Institute of New Economic Thinking, Brookings Institute, Levy Institute, Bard College) ήθελαν να επιβεβαιωθούν απο την περίπτωση της Ελλάδας οι θεωρίες τους για παγκόσμια μεταρρύθμιση.

 

Τα αμερικανικά ιδρύματα που ανέφερα έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Χρηματοδοτούνται-μεταξύ άλλων- από τον Soros με το περίφημο Open Society Foundation. O Soros ανοιχτά στήριζε και στηρίζει το Grexit. Ο επικεφαλής του Levy Institute( Παπαδημητρίου) είναι σύζυγος της δικής μας υπουργού καταπολέμησης της ανεργίας (Αντωνοπούλου).

 

O Τσίπρας μίλησε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ στο Brookings Institute (γι αυτό του είπε ο Βενιζέλος στην Βουλή ότι πάει σε ιδρύματα με χορηγίες του Soros) Το Ναι τού Τσίπρα στα 84 δις της ΕΕ/ΔΝΤ και το νέο μνημόνιο σήμαινε ζημίες για τον Soros και ευκαιρία για άλλους επενδυτές να ποντάρουν στην μετοχή Ελλάδα.

 

Ο Watsa, o Paulson και ο Ross επένδυσαν 2,7 δις στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών μετοχών τον Οκτώβρη και ήδη έχουν λογιστική ζημία 1 δις( γι αυτό ήλθαν την εβδομάδα που μας πέρασε και είδαν Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα).

 

Η γερμανική Fraport πήρε 14 αεροδρόμια στη χώρα και σύντομα θα στήθει δίκτυο στην Ελλάδα απο την συνεταιριστική τράπεζα Sparkassen -κάτι σαν το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

Όσοι λοιπόν απεργάζονται σενάρια συνωμοσίας κατά της Ελλάδας ας κάνουν τον κόπο να αποκωδικοποιήσουν το νόημα των στοιχήματων που περιέγραψα στην ‘μετοχή’ Ελλάδα και να καταλάβουν ότι : It’s the Capitalism, stupid!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
“Ο Μεγάλος Ασθενής”! (Ευρώπη ή Τουρκία);, του Γιώργου Σαράφογλου
Ξανά για Βουλευτής Δωδεκανήσου ο Μάνος Κόνσολας-“Όπως έκανα θα είμαι η φωνή της Δωδ/σου”
Ιδιόχειρο χειρόγραφο!*, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.