Πόρτα στη Ψυχολογία

Το σεξ ως λύση στην κρίση!, του Θάνου Ασκητή

Spread the love

Δρ Θάνος Ασκητής,

Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC

Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

 

Είναι γεγονός οτι η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Η οικονομική κρίση, το νέο μνημόνιο, τα capital controls και γενικότερα η επίδραση όλων αυτών στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή μας, έχει οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα άγχους αλλά και καταθλιπτικών στοιχείων, για να μην πούμε και κατάθλιψη.

Από την άλλη πλευρά, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει όχι μόνο την ψυχική διάθεση αλλά και τη σωματική υγεία του ατόμου, καταπολεμώντας τα δυσάρεστα συναισθήματα. Σε αυτές τις δύσκολες λοιπόν συνθήκες, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια υπερτονίζονται και κυριαρχούν, ίσως το ερωτικό πλησίασμα του συντρόφου μας να είναι και μία εύκολη και προσβάσιμη λύση. Η απόλαυση της ηδονής μέσα από την σεξουαλική επαφή, η συναισθηματική εγγύτητα και η πληρότητα που μας προσφέρει, μπορεί να καταπολεμήσει τον αρνητισμό της εποχής μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε άνθρωπος αναπτύσσει άμυνες που τον βοηθούν να ξεπερνάει δύσκολες καταστάσεις και να μπορεί να προσαρμοστεί δημιουργικά. Γιατί λοιπόν να αφήσουμε το σεξ να χαθεί με δικαιολογία το τι συμβαίνει γύρω μας; Γιατί να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να το απολαύσει περισσότερο;

SHARE
RELATED POSTS
13423838_10153719730178295_2576570567169736250_n.jpg
Πώς μπορεί ένας άνδρας να διατηρήσει την σεξουαλική του ζωή και την υγεία του μεγαλώνοντας;
Λίγες σκέψεις και ευχές για το 2015!, του Θάνου Ασκητή
Το χρυσό παρόν, της Στέλλας Κουτρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.