Πόρτα στην Πολιτική

Το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του Ποταμιού και η συνέντευξη στο STAR

Spread the love

To ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού

 

Δείτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού, όπως το ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

1. Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο

 

2. Θανάσης Σκόκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Στέλεχος στο Ποτάμι από την πρώτη στιγμή

 

3. Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης – Ερευνητής ΙΤΕ

 

4. Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου, Γιατρός – Ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού

 

5. Ιόλη Καλαβρέζου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks

 

6. Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός – Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

 

7. Δημήτρης Κυριακού, Eπικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας “Ευφυούς Εξειδίκευσης” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

8. Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός

 

9. Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια

 

10. Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων

 

11. Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

 

12. Στρατής Μούγερ, Eπιχειρηματίας

 

Διαβάστε ΕΔΩ τα βιογραφικά των δώδεκα συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού

 

 

«Ούτε Βενεζουέλα, αλλά ούτε Λας Βέγκας»

 

Τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές προτάσεις τους Ποταμιού και των παλιών κομμάτων παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις της Μάρας Ζαχαρέα και της Κάτιας Μακρή, αναφέρθηκε στον ρόλο του Ποταμιού ως υπερασπιστή της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Συνέχισε λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει να πειραχτούν οι καταθέσεις του κόσμου και αναφέρθηκε εκτενώς στα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας και το ρόλο του Ποταμιού σε αυτά.

 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι τα παρακάτω (δείτε την συνέντευξη εδώ):

 

Υπάρχουν αρκετοί επιπόλαιοι και στη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς της ΝΔ τους είδαμε τους τελευταίους μήνες με τα μπες βγες στο μνημόνιο, που στοίχησαν στην Ελλάδα, κυρίως, αξιοπιστία. Τώρα έχουν προστεθεί και οι επιπόλαιοι του ΣΥΡΙΖΑ που νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν το παιχνίδι της Ευρώπης σε μια ζαριά.

Υπάρχει ένα φλερτ κάποιον ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω όχι του Αλέξη Τσίπρα, με τη λογική ότι τα λεφτά που υπάρχουν στις τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλυφτούν κρατικές ανάγκες. Το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει να πειραχτούν οι καταθέσεις του κόσμου. Η λογική του φόρος ή κούρεμα στις καταθέσεις πρέπει να βγει από το τραπέζι.

Εμείς δεν μπήκαμε στην πολιτική λέγοντας «πάμε και βλέπουμε και όπως τα φέρει η τύχη». Μπήκαμε στην πολιτική έχοντας μια συγκεκριμένη σχέση με την πραγματικότητα, ξέρουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρέπει να υπάρξει μια Εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. Σοβαροί άνθρωποι, όχι πολιτευτές ή βουλευτές, που ξέρουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση. Εμείς έχουμε μερικούς, μακάρι ναι έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τους βάλουμε όλους μαζί να διαπραγματευτούν.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απομακρυνθούμε από την Ευρώπη. Άρα, το «Plan B» του οποιουδήποτε πρέπει να είναι ένα «Plan B» της Ευρώπης και όχι ένα «Plan B» έξω από την Ευρώπη.

Δεν μου αρέσει η κινδυνολογία της ΝΔ. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα, όπως επίσης δεν θα γίνει και Λας Βέγκας. Υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις στην Ελλάδα που θα προστατεύσουν από κάθε ακραίο φαινόμενο.

Οι λέξεις «αριστερά» και «δεξιά» δεν λένε τίποτα στον κόσμο. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Σημασία έχει τι λες για τα προβλήματα του τόπου. Το Ποτάμι αρνείται τον όρο «δεξιά» ή «αριστερά», λέει ότι είναι το Κέντρο των αλλαγών και θα αποδείξει ότι η συζήτηση περί «αριστεράς» και «δεξιάς» γίνεται γιατί δεν έχουν άποψη για τα προβλήματα.

Δεν υπάρχει όρεξη για να αλλάξει το δημόσιο γιατί εκεί είναι οι ψηφοφόροι των παλαιών κομμάτων, εκεί βρίσκεται ο κομματικός στρατός τους, τον οποίο δεν θέλουν να στεναχωρήσουν. Εμείς που δεν έχουμε κομματικό στρατό, μπορούμε και τολμάμε να κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για τη δημόσια διοίκηση.

Δεν μετέχουμε στον μύλο της Ελληνικής Κεντροαριστεράς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ποταμιού και των άλλων κομμάτων. Εμείς είμαστε ένα κίνημα του δημιουργήθηκε πριν 10 μήνες για να πει μερικά πραγματικά πράγματα στην κοινωνία. Οι άλλοι είχαν δεκαετίες εξουσίας και ευθύνονται για το χάλι της χώρας. Ο κύριος Βενιζέλος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τις κρίσιμες δεκαετίες. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να απογοητεύσουν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να μιλάνε με ένα μικρό τμήμα του εκλογικού τους ακροατηρίου. Τι σχέση έχει το Ποτάμι με αυτούς τους ανθρώπους που έφεραν τη χώρα στον γκρεμό;

Εμείς θα κάνουμε μια πρόταση για κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας. Αν σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει κάποιος από το Ποτάμι, τότε θα συμμετέχει. Δεν θα υπάρξει όμως η λογική «5 του Ποταμιού, 3 του ΣΥΡΙΖΑ, 5 της ΝΔ». Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Οι «καρέκλες» δεν μοιράζονται στα κομματικά γραφεία. Μια κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να έχει Υπουργούς στους οποίους να συμφωνούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ότι εκφράζουν τις ανάγκες του κόσμου.

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Συνάντηση Χ. Θεοχάρη με Αρχιεπίσκοπο κκ. Ιερώνυμο
theodst.jpg
Το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στα νέα στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Καλή τύχη κύριε Ζαννετίδη ή αλλιώς να Σέβεστε, του Γιώργου Γκούφα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.