Πόρτα στην Πολιτική

Το Ποτάμι: “ιδού οι προτάσεις μας”, του Σταύρου Θεοδωράκη

Spread the love

«Είναι μεγάλη η ευθύνη της τρίτης διερευνητικής εντολής στο Ποτάμι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Για πρώτη φορά ένα κίνημα φρέσκο να κάνει πρόταση διακυβέρνησης στον λαό». Με αυτά τα λόγια έθεσε τον στόχο για τις εκλογές του Ιανουαρίου ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθιστώντας σαφές πως η τρίτη θέση είναι αυτή που στοχεύει το Ποτάμι.

 

Ο επικεφαλής του κόμματος παρουσίασε τις θέσεις που θα ακουστούν κατά την προεκλογική περίοδο. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και περιελάμβανε επιθέσεις στα κόμματα που απαρτίζουν την απερχόμενη κυβέρνηση, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Να μας πει τώρα τι στάση θα κρατήσει στη διαπραγμάτευση για το χρέος. Οι άλλοι πήγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Τσίπρας τι θα κάνει;», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «το ευρώ για το Ποτάμι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα βοηθήσουμε να κάνουν εφέ οι πλιατσικολόγοι που θέλουν δραχμή και όχι ευρώ».

 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκη Φούντα και Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού.

 

Οι βασικές αλλαγές που θα προτείνει το Ποτάμι εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα του το επιτρέψει θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 

ασυμβίβαστο μεταξύ διοικητικής θέσης στο Δημόσιο και βουλευτικής έδρας
όχι φορολογικά προνόμια και αστυνομική προστασία στους πολιτικούς
απλοποίηση της νομοθετικής εργασίας
κατάργηση των υφυπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των γενικών γραμματέων. Θα υπάρχει ένας υπουργός και μόνιμοι υφυπουργοί ή γενικοί γραμματείς με οικουμενικά χαρακτηριστικά.
ετήσια αύξηση κατά 5% των μισθών εφόσον υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα.
μια ευκαιρία νομιμοποίησης των «μαύρων» τραπεζικών καταθέσεων του εξωτερικού με 7% προκαταβολή επί του ποσού και 1% πληρωμή για δέκα χρόνια. Τα έσοδα όπως είπε θα πάνε στην παιδεία για συντήρηση και ανέγερση σχολείων.

 

SHARE
RELATED POSTS
.jpg
Πού θα βρίσκομαι στις 26 Ιανουαρίου, της Τζίνας (Γεωργίας) Δαβιλά
Οι προτεραιότητες του Ποταμιού για τη χώρα και την Ευρώπη
Ναι, είναι χρέος η στήριξη της Ομογένειας, του Aντώνη H. Διαματάρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.