Πόρτα στην Πολιτική

Το Ποτάμι από outsider ρυθμιστής της θέσης της Ελλάδας, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

Το Ποτάμι και ο αρχηγός του άκουσαν τα εξ αμάξης, άμα τη εμφανίσει του Ποταμιού. Μαζί και όσοι το στήριξαν από κοντά και μακρυά.

Σήμερα το Ποτάμι δεν φιλοδοξεί, αλλά αποτελεί τον πλέον ισορροπημένο σύμμαχο του Πρωθυπουργού στην μάχη που δίνει για την διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Το έγραψα και στο παρελθόν. Δεν θεωρώ τυχοδιώκτη και απατεώνα τον Τσίπρα, τουναντίον. Ωστόσο, δεν είχε την εμπιστοσύνη μου, καθώς οι αποφάσεις του με έβρισκαν αντίθετη σε αρκετά σημεία.

Τώρα απαλλαγμένος από τα όποια βαρίδια του και αποφασισμένος να κάνει ό,τι υποσχέθηκε, αντιμετωπίζει με περισσή γενναιότητα, αλλά και ανοχή, όσα του καταλογίζουν οι ευρωβουλευτές. Δεν έχουν σε όλα άδικο, αλλά δεν έχουν και απόλυτο δίκιο. Σημασία έχει ότι ο ίδιος αναγνωρίζοντας ποιος είναι μαζί του τούτη τη δύσκολη στιγμή έκανε την προσωπική του υπέρβαση: επιστρέφοντας από το eurogroup συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό του Ποταμιού. Ξέρει καλά ότι ο σίγουρος σύμμαχός του θα είναι το Ποτάμι. Ο ρεαλισμός, η σύνεση, η ευθύτητα και η στήριξη του Σταύρου Θεοδωράκη είναι τα στοιχεία που χρειάζεται τούτη την στιγμή ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός. Ο Σταύρος Θεοδωράκης του τα παρέχει απλόχερα και με σοφία. Έτσι επιβάλλεται να γίνει τούτη τη στιγμή, να παραμεριστούν οι διαφωνίες και να εργαστούμε με κοινό στόχο και στρατηγική για την διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Στην κουρασμένη φωνή του Αλέξη Τσίπρα, κατά την αφήγηση των γεγονότων της δύσκολης 8ης Ιουλίου 2015 στον Αρχηγό του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως το σημαντικό μήνυμα πέρασε στους Ευρωπαίους: υπάρχει απόφαση εθνικού χαρακτήρα για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη και ο αγώνας για αυτήν θα είναι συλλογικός. «Σωστά» απάντησε ο Πρωθυπουργός. Αυτό το «σωστά», όπως προφέρθηκε και όπως ακούστηκε, είναι ό,τι κατάφερε το Ποτάμι: να βάλει πλάτη και να στηρίξει ψυχολογικά και ουσιαστικά τον Πρωθυπουργό μπρος στη λαίλαπα των ευρωπαίων εταίρων που έχουν βγάλει δόντια. Είδατε τις επιθέσεις που του έκαναν σήμερα; Θα λάβετε σπουδαία μαθήματα εξουδετέρωσης των πολιτικών αντιπάλων.

 

Ναι. Έχω εμπιστοσύνη σε τούτους τους δυο άνδρες. Οι δυό τους μπορούν να φέρουν θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Μόνοι τους. Γιατί συνεννοούνται στα δύσκολα.

Υγ 1: κ. Μεϊμαράκη, μην το κουράζετε… στην άλλη ζωή μπορεί να τα καταφέρετε καλύτερα.

Υγ 2: κ. Καμμένε, πώς είστε; Εμείς καλά. Το Υπουργείο; Χαιρετισμούς!

Υγ 3: έλεγα πριν από ένα μήνα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνάντησα στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»: «Ο Αλέξης είναι κρυφο-φιλο-ποταμίσιος». «Ποτέ», μου απάντησε. Επιμένεις, φίλε μου;

 

 

222.jpg

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Παύλος Γερουλάνος: Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με χρονοδιάγραμμα
Εις τόπον λεγόμενον Κεραμέως, του Μάνου Στεφανίδη
Οι αριστεροί είναι αισιόδοξοι άνθρωποι, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.