Πόρτα στη Ψυχολογία

Το πολύ σεξ, μεγαλώνει το πέος!, της Μαρίνας Μόσχα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

*Η Μαρίνα Μόσχα είναι Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

[www.askitis.gr]  

 

 

 

 

 

 

sex-2-660_1.jpg

 

 

 

Ποιος άνδρας δεν θα χαρεί με αυτά τα νέα; Και μάλιστα για δύο λόγους, καθώς νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Exeter που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Evolution Journal, δίνει το πράσινο φως στο «πολύ σεξ» – στις συχνές δηλαδή σεξουαλικές επαφές από τη μία, ενώ από την άλλη οι συχνές αυτές επαφές βοηθούν στο να μεγαλώνει το πέος στον άνδρα!

 

 

Οι ερευνητές μελέτησαν βέβαια όχι ανθρώπους αλλά …σκαθάρια! Ναι, σκαθάρια, όπου τα γεννητικά τους όργανα μεγάλωναν σε μέγεθος με εκείνα των σκαθαριών που δεν είχαν σεξουαλικές επαφές. Πέρα όμως από τα οφέλη στα αρσενικά σκαθάρια, επωφελήθηκαν και τα θηλυκά, καθώς και σε εκείνα παρατηρήθηκαν αλλαγές στα γεννητικά τους όργανα.

 

Όπως συμπλήρωσε και ο επικεφαλής της συγκεκριμένης βρετανικής μελέτης, καθηγητής Μέγκαν Χεν, «Όταν συμβαίνει μία αλλαγή στο ένα φύλο, συμβαίνει και στο άλλο. Συνήθως τα δύο φύλα εξελίσσονται μαζί… Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όταν συντελούνται αλλαγές στο αναπαραγωγικό σύστημα του ενός φύλου, εντοπίζονται αλλαγές και στο άλλο φύλο. Αυτό στην επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό και ως “συνεξέλιξη”».

 

Πέρα από τις δύο ομάδες σκαθαριών που μελετήθηκαν, έγινε και συγκριτική μελέτη με αποτελέσματα ερευνών από 10 γενιές, όπου και πάλι βγήκαν τα ίδια συμπεράσματα: τα ζώα που έκαναν περισσότερο σεξ , είχαν μεγαλύτερα γεννητικά όργανα.

 

Ο καθηγητής Πολ Χόπγουντ του Πανεπιστημίου του Exeter δήλωσε: «Αν και δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο το σεξ συμβάλλει στην ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το συχνό ζευγάρωμα μπορεί να οδηγήσει σε εξελικτικές αλλαγές αναφορικά με το σχήμα των γεννητικών οργάνων των σκαθαριών».

 

Άνδρες, θα μπορείτε πλέον και με «συνταγή γιατρού» (χαριτολογώντας βέβαια) να ζητήσετε περισσότερο σεξ από τη σύντροφό σας, εφόσον ενισχύει το αναπαραγωγικό σας σύστημα…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The articleexpresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Ποιες συμπεριφορές σιχαίνονται οι άνδρες;, της Μαρίνας Μόσχα
O οργασμός της βενζίνης, του Δρ Θάνου Ασκητή
Χαστούκια και φωνές μεγαλώνουν άρρωστα παιδιά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.