Απόψεις

Το ”παιδί” να μείνει αβάπτιστο, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας
Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

Δεν μπορώ να το διανοηθώ-όπως και το 60-65% του Ελληνικού λαού-ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ρήξη με τους εταίρους-δανειστές μας.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, θα ήταν καταστροφικό και για την Ελλάδα, αλλά και με τις αναταράξεις που θα επακολουθήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο, επίσης επώδυνο.

Δεν μπορεί κανένας οικονομολόγος ανά τον κόσμο να προσδιορίσει τις ακριβείς, ή έστω τις κατά προσέγγιση επιπτώσεις μιας τέτοιας ακραίας ώθησης των πραγμάτων.

Σε περίπτωση όμως που οι συνομιλίες αποτύχουν-όλοι μας το απευχόμαστε-δυο τινά έχει η κυβέρνηση να επιλέξει: εκλογές ή δημοψήφισματα.

Το πρώτο ”χαρτί”- όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού κταγράφεται- αποκλείεται. Παραμένει λοιπόν το δεύτερο.

Και το όνομα αυτού; α) ”Οι εταίροι ζητούν νέα μέτρα. Συμφωνείτε; Θέλετε ο μισθός σας ή η σύνταξή σας να καταβληθεί σε δραχμές;” β)”Ευρώ ή Εθνική αξιοπρέπεια;” γ) ”Ευρώ ή Δραχμή;”. Το γ’ το βλέπω μουντό και άτοπο, άραγε αποκλείεται εξ αρχής.

Σοβαρά, σοβαρότατα και κρίσιμα τα πράγματα εάν – τελικά-φτάσουμε σε τέτοια διλήμματα όπου θα φέρουν την κοινωνία να επιφορτίζεται όσα η κυβέρνηση δεν κατάφερε.

Τα ερωτήματα-όποια και νάναι αυτά – και τα ”βαφτίσια” θα υπαχθούν σε τρίτη και τέταρτη κατηγορία, η επιβίωση θα προέχει και μόνο αυτή ως Ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας  -αν και μικρός ηλικιακά – έχει την τεράστια πείρα και γνώση ελπίζω, ν’ αποφύγουμε ένα τέτοιο τεράστιο χαντάκι που βαθαίνει μπροστά του.

Δεν θέλει να χρεωθεί το γεγονός πως την 1η Ιουνίου μισθοί και συντάξεις-στην ουσία-δεν θα υπάρχουν.

Έχει ήδη χάσει-δημοσκοπικά αυτό δεν καταγράφεται αλλά ισχύει-ένα μέρος από το ”πελατολόγιο” που είχε κερδίσει εξορκίζοντας τον ΕΝΦΙΑ,όπου τελικά παραμένει.

Ένας άλλος λόγος, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ν’ αποφύγει για να μη χρεωθεί μια χρεοκοπία, είναι το ότι η εσωκομματική του ρήξη θα είναι τεράστια και ανεξέλεγκτη.

Σε καμμία λοιπόν περίπτωση δεν πρέπει από το στυλό του Αλέξη Τσίπρα να γραφεί το διάγγελμα προς τους Έλληνες, γιατί τότε αυτόματα θα σημαίνει και το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τί απομένει; Έντιμη-στο βαθμό που μπορεί να υπάρξει λύση-μέσα από επίμονες και επίπονες διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση, καιροφυλαχτεί στην γωνία το 4%, δηλαδή ο όλεθρος μέσα σε ούτε καν έξι μήνες!

SHARE
RELATED POSTS
Περί γελοιογραφίας γενικώς, του Βαγγέλη Παυλίδη
Κάνε μου λιγάκι μμμμμμμμμ, της Τζίνας Δαβιλά
«Λιτός βίος», λιτότητα και παραγωγή, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.