Πόρτα στην Πολιτική

Το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στα νέα στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

theodst.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

theodst.jpg

 

 

 

 

Τώρα είναι η ώρα

 

Μέρα με την ημέρα ο λογαριασμός για την κοινωνία μεγαλώνει.

 

Μέρα με την ημέρα η Ελλάδα ηττάται.

 

Στην Ευρώπη, το προσφυγικό, τα δικαιώματα, την παιδεία.

 

Η οικονομία σιγοσβήνει αλλά αλλαγές πουθενά. Φόρους και εισφορές πληρώνουν όλο και λιγότεροι και πάντα οι ίδιοι, όπως δείχνουν και τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

 

Οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιστρέφουν τη χώρα στο παρελθόν. Με αλλαγμένους τίτλους ζούμε συμπυκνωμένα όλα αυτά που μας βασανίζουν για δεκαετίες: Ανοργανωσιά – Κομματισμός – Παραοικονομία – Αδιαφάνεια – Διαπλοκή.

 

Οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουμε οργανωμένα για να βγούμε απ´ την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όμως παίζουν καθυστέρηση. Οι Δημόσιες επιχειρήσεις παραδίδονται σε ανειδίκευτους κομματικούς φίλους που κυρίως νοιάζονται πώς θα μοιράσουν τα κονδύλια της διαφημιστικής τους προβολής.

 

Τώρα μαθαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παζάρευε ακόμη και τις θέσεις των διευθυντών των εφημερίδων του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και του MEGA. Ζητούσε από τα κανάλια «να βρωμίσουν το Ποτάμι» και να προβάλουν χωρίς αντίλογο τα ψέματά του. Οι περισσότεροι το έκαναν και κάπως έτσι, πάνω στα κύματα του λαϊκισμού, οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία. Και τώρα έχουν γαντζωθεί πάνω της με νύχια και με δόντια.

 

Στα υπουργεία διορίζουν τους κολλητούς τους και στη Δικαιοσύνη κυνηγούν όσους σηκώνουν ανάστημα. Κύριο μέλημα των υπουργών είναι να καλοπιάνουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους, με μικρές παροχές και διευκολύνσεις. Και από την άλλη καθυστερούν ακόμη και τα κοινωνικά επιδόματα στους ανάπηρους.

 

Η παραγωγική Ελλάδα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν για Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία ή Κύπρο. Η παραγωγή σε πολλούς, άλλοτε κερδοφόρους κλάδους, έχει παγώσει.

 

Σε αυτό το σκηνικό, όσοι μπορούν φεύγουν. Και κυρίως οι νέοι, που αποτελούν το μοχλό της εξέλιξης.

 

Μετά από 3 μνημόνια είμαστε ακόμη δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας και δεν πάμε πουθενά. Μόνο αναταράξεις και κύκλους πάνω από τα προβλήματα.

 

Το Ποτάμι είχε προειδοποιήσει για όλα αυτά. Οι πολλοί δε μας άκουσαν. Τώρα είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα ακόμα πιο δυνατά. Να μιλήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας και η ζωή μας.

 

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αρνούνται να κάνουν πραγματική αυτοκριτική και επαναπαύονται στο επιχείρημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει όλα χειρότερα». Μιλούν για μεταρρυθμίσεις μόνο όταν πιεστούν και δεν προτείνουν κανέναν καινούργιο δρόμο.

 

Η κοινωνία όμως δε μπορεί να περιμένει άλλο. Θέλει από κάπου να κρατηθεί.

 

Τώρα πρέπει να μιλήσουμε σε αυτούς που είχαν κλειστά τα αυτιά τους στις φωνές της λογικής. Οι λύσεις δεν είναι ούτε αριστερές ούτε δεξιές. Οι λύσεις είναι χαρτογραφημένες από τις εμπειρίες της προοδευτικής Ευρώπης. Με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης θα φύγουμε μπροστά. Αρκεί οι δημιουργικές δυνάμεις να απελευθερωθούν από τα βαρίδια του κομματικού κράτους.

 

Οι ριζικές τομές που το Ποτάμι προτείνει εδώ και 2 χρόνια πρέπει να γίνουν υπόθεση της κοινωνίας.

 

Να κάνουμε το Ποτάμι Κίνημα λαού.

 

Μπορούμε!

 

Ή για την ακρίβεια: Εσείς μπορείτε!

 

Οι τοπικές κοινωνίες μετά από τόσες διαψεύσεις έχουν ανάγκη έναν καθαρό λόγο.

 

Όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν, όλοι αυτοί που απογοητευμένοι λένε «όλοι ίδιοι είναι», πρέπει να καταλάβουν ότι μόνοι μας φτιάχνουμε το μέλλον μας. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δε θα αλλάξει η χώρα.

 

Καλή δουλειά σε όλους μας.

 

Για τη Δικαιοσύνη- την Εργασία- την Παιδεία.

 

Για την πατρίδα που ονειρευόμαστε.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Οικεία πυρά”! (Friendly fire), του Γιώργου Σαράφογλου
Κεντροαριστερά; … Δηλαδή;, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο πανωλεθρίαμβος και ο μεθυσμένος Ρώσος, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.