Ανοιχτή πόρτα

Το απύθμενο θράσος του Κώστα Σημίτη (και των ομοίων του), του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Stathis Panagiotopoulos
Spread the love

Stathis Panagiotopoulos

 

 

 

 

 

 

 

Στάθης Παναγιωτόπουλος

 

 

 

 

 

newego_LARGE_t_420_55016683.JPG

 

 

Με αληθινή κατάπληξη διάβασα στο Βήμα (27 Νοεμβρίου 2016) ένα άρθρο-αγιογραφία (θα εξηγήσω παρακάτω) του Παύλου Παπαδόπουλου περί ενός “βιβλίου” που εκδόθηκε με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τίτλο “Υπάρχει Λύση;”. Χρησιμοποιώ επίτηδες τα εισαγωγικά γύρω από τη λέξη “βιβλίο”, διότι κατά την άποψή μου βιβλίο είναι κάτι που συνέγραψε κάποιος, και όχι μια απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων ή συνομιλιών, την οποίαν επιτρέψτε μου να θεωρώ κάτι λιγότερο από βιβλίο. Αλλά αυτό είναι παρονυχίδα.

 

Το “βιβλίο” αυτό λοιπόν αποτελεί καταγραφή συνομιλιών μεταξύ του Σημίτη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δε με αφορά καθόλου, απλώς επιλέγω να μη διαβάζω τα κείμενά του. Όποιος έχει στοιχειώδη επίγνωση του τι γίνεται γύρω του, την ίδια επιλογή θα κάνει.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, λοιπόν, εξηγεί ότι έρχονται θύελλες και ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, τα βάζει δε με όσους τον ακολούθησαν στην πρωθυπουργία ότι αυτοί φταίνε για όλα. Ποιος, ο Κώστας Σημίτης, που βρήκε ένα λαό μαλάκα και αποχαυνωμένο, του έταξε τζάμπα λεφτά και με ένα ύπουλο πόλεμο διάβρωσης μας έβαλε στην ΟΝΕ, η ένταξη στην οποία έσπρωξε τη χώρα σε ένα τέλμα χωρίς έξοδο, σε μια θνησιγενή τερατογένεση σχεδιασμένη να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες οικονομίες και σίγουρα όχι αυτήν της Ελλάδας.

 

Όχι ότι αν μέναμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπήρχε καμιά προκοπή. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα καμία βελτίωση δε θα φέρει-ούτε Άγγλοι είμαστε, ούτε Σουηδοί.

 

Ο Σημίτης είναι βαθύς γνώστης της οικονομίας και δε μπορεί να προφασιστεί άγνοια, όπως ο μακρινός του προκάτοχος, ο μπαστουνόβλαχος από τις Σέρρες που ονειρευόταν Ευρώπες και μεγαλεία.

 

Ο Σημίτης, που θά’πρεπε να βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Άκη, αν μη τι άλλο για την προτροπή προς το μαλάκα, αποχαυνωμένο λαό, να παίξει στο χρηματιστήριο. Αυτός ο Σημίτης, που όταν πεθάνει θα τον κάνουν κι αυτόν άγαλμα όπως τους λοιπούς εγκληματίες, προβάλλεται από τον Πρετεντέρη και το συντάκτη του άρθρου ως περίπου προφήτης και σοφός και εν δυνάμει σωτήρας. Αν κατοχυρωθεί συνταγματικά η απλή αναλογική, λέει ο “σοφός” μεταξύ άλλων, θα ισοπεδωθεί η χώρα…

 

Το “βιβλίο”, λέει ο συντάκτης, “είναι ένα σύγχρονο εργαλείο πολιτικής, ένας οδικός χάρτης για την απόδραση από την κόλαση της κρίσης”. Ότι αν ακούγαμε τον Κώστα Σημίτη που μας έριξε (με τη συναίνεσή μας, ξανατονίζω!) στην κινούμενη άμμο, θα βγαίναμε από αυτήν στεγνοί. Γελάει και το μονόχρωμο κατσίκι, όχι μόνο το παρδαλό.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
manosstefanidis2.jpg
Κάτοπτρα, του Μάνου Στεφανίδη
Κική Τσακίρη: αγοράζουμε το ημερολόγιό της, βοηθάμε στην 24ωρη νοσηλεία της εν απουσία του Κράτους
Η ιστορία θα κρίνει;, της Αναστασίας Φωκά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.