Editorial

Τι τραγούδι να σου στείλω για την 1η του Σεπτέμβρη;, της Τζίνας Δαβιλά

Ας μην πούμε ακόμα καλό φθινόπωρο. Οι αστροφυσικοί λένε πως μπαίνει στις 24 Σεπτέμβρη. Δεκτόν, έτσι απλά δεκτόν!

Ας πούμε καλό μήνα και καλή χρονιά σε όσους ξεκινούν ό,τι καινούργιο βρέθηκε στο δρόμο τους, το θέλησαν, τους ήρθε αναπάντεχα ή λαμβάνουν την άποψη της χριστιανοσύνης που θέλει η χρονιά να ξεκινά την 1η του Σεπτέμβρη.

Εμείς στην Πόρτα σπάμε τα ρόδια για γούρι, τα «σπάμε» με όσους μας κούρασαν, μας εξαπάτησαν, μας ενόχλησαν και παραμερίζουμε εμπόδια για διαδρομές γνωστές ή άγνωστες. Φύσηξαν πολλοί αγέρηδες και τούτο το καλοκαίρι, καθαρίσαμε την κακή αύρα, καήκαμε όχι μόνο από τους καύσωνες, αλλά είμαστε ακόμα εδώ για να ανοίξουμε νέους κύκλους κλείνοντας τους παλιούς.

Υποδεχτήκαμε στην Πόρτα πολλούς νέους φίλους, βρήκαμε ανθρώπους που μας ταίριαξαν και άλλους που τους ταιριάξαμε μέσα από τα γραπτά μας. Μας τίμησε με την αγάπη του και ένα άρθρο-δώρο ο ακριβός μας Γρηγόρης Βαλτινός, μας τίμησαν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης και πρόσφεραν στους αναγνώστες της Πόρτας δυο σημαντικά δώρα: α) την δυνατότητα διεκδίκησης μιας ετήσιας υποτροφίας αξίας 4.100 ευρώ και χορηγία 25% στα δίδακτρα σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και β) υποτροφία για μουσικό διαγωνισμό, μας πρόσφερε το κατάστημα Quattro δώρο σ’έναν τυχερό αξίας 150 ευρώ. Και εμείς ζητήσαμε τις δικές φωτογραφίες για να βρείτε τη δική σας θέση μέσα στην Πόρτα. Τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η ανοιχτή σας αγκαλιά. Κάτι σαν την Ανοιχτή μας Πόρτα. Η κατάταξη του www.iporta.gr μετρήσιμα κατατάχθηκε πανελλαδικά:

• στην σειρά στην ενότητα «Αφιερώματα»,

• στην στα on line περιοδικά,

• στη 12η στην ενότητα «Συνεντεύξεις»,

• στη 14η στις ιστοσελίδες απόψεων,

• στη 17η σε περιοδικά που έχουν άρθρα απόψεων και ενημέρωσης,

• στην 23η σε περιοδικά και με απόψεις,

• Στην 46η ανάμεσα στις δημοφιλείς ιστοσελίδες της Ελλάδας.

Αυτή μέτρηση ήταν για τους συνεργάτες της Πόρτας η ανταμοιβή δεκαεννέα μηνών. Ώρες πολλών τηλεφωνικών συζητήσεων με τους περισσότερους συντάκτες, άπειρα μειλ ανταλλαγής απόψεων των συνεργατών και με πρωτομάστορα τον Βαγγέλη Παυλίδη (ε, Βαγγέλη; Μόλις έβλεπα στα μηνύματα του υπολογιστή τον τίτλο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» έλεγα «ωωωχ, τι μου σέρνει πάλι…»), μηνύματα στο κινητό που με συγκινούσαν όταν διάβαζα «θέλεις κάποια βοήθεια;…» ή κλήσεις από το Τορόντο που απλώς ήθελαν να μάθουν αν έχω κλατάρει (Μαγγούτα, έτσι θα σε άφηνα; 😉 ).

Αυτά και πολλά άλλα μεσολάβησαν για να μας φτάσετε εδώ. Όχι, δεν λυπόμαστε για την πρωτιά που δεν έχουμε, γιατί εμείς αγαπάμε και τους δεύτερους και τους τρίτους και τους τελευταίους. Δεν κυνηγάμε την πρωτιά, η αξία είναι ο έντιμος και καθαρός αγώνας. Χτίσαμε τούτη την Πορτούλα εκατοστό-εκατοστό με πολλή αγάπη και κυρίως με πίστη. Τη σμιλέψαμε για να χωρά πολλούς. Για να λέμε και να λέτε «έτριψα κι εγώ ένα μικρό τμήμα της από τις σκλήθρες». Όπως είπε και ο Μακρής «ήμουν και γω εκεί..». Και συ και άλλοι… και θα είμαστε και μετά, Κωστή… Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και αφήσαμε παράμερα τα κλειδιά για να βρει ο καθένας ξεχωριστά το δικό του και να ξεκλειδώσει ό,τι αγαπά μέσα από τα κείμενά μας. Είτε είναι αιρετικά, είτε συναισθηματικά, θυμωμένα, προβληματισμένα, καλλιτεχνικά. Αλλά πάντα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε ανθρώπους και ζώα.

Αυτό που δεν ξέρατε μέχρι τώρα είναι για την καθοριστική επιλογή του ονόματος Πόρτα. Είναι κάτι διαδρομές που σε βγάζουν χωρίς να το φανταστείς στο σωστό δρόμο και στους σωστούς ανθρώπους. Η επιμένουσα νονά του domain ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη, που όταν της είπα «είναι κλεισμένο το όνομα Πόρτα», μού απάντησε απότομα: «Δεν ξέρω τι θα κάνεις, βρες τρόπο να πεις το site Πόρτα». Ο λόγος της για μένα ήταν μονόδρομος. Για να το λέει η Μαρία… Η Μαρία που έχει ατσαλωθεί μέσα σε αμέτρητες πολεμικές ανταποκρίσεις. Άρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει. Άμα έχεις ζήσει πόλεμο, όλα τ’ άλλα φαίνονται απλά. Έτσι επιμείναμε στο απωθημένο “Πόρτα” και προέκυψε το iporta.gr. Από τον αποφασιστικό και κοφτό λόγο της Μαρίας.

Αυτά και για τούτο το μήνα. Υπάρχει και κάτι άλλο που θέλω να μοιραστώ μαζί σας… Αλλά …ας το αφήσουμε για τον επόμενο.

Καλή μήνα, καλή αρχή σε ό,τι προκύψει ή επιδιώξετε!

 

Τζίνα Δαβιλά

 

.PNG

 

.PNG

 

 

 

_με_απόψεις.PNG

 

 

_με_ενημέρωση.PNG

 

_ιστοσελίδες.PNG

 

_με_ενημέρωση.PNG

 

 

 

 

_με_απόψεις.PNG

 

 

on_line_περιοδικά.PNG

 

 

 

 

 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/qUquP0udc58″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αποστολή στο Κόσσοβο: πατριωτισμός ή χρήμα;, της Τζίνας Δαβιλά
iporta.gr – editorial
Η απάτη ως μέσο κοινωνικής καταξίωσης, της Τζίνας Δαβιλά
4 Σχόλια
 • Χρήστος Μαγγούτας
  2 Σεπτεμβρίου 2014 at 00:27

  @Δαβιλά: ΝΑΞΕΡΕΣ ΠΟΣΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

  (Αφεντικό είναι αλλά και γυναίκα. Πες-πες μπορεί να πιστέψει ότι κάτι ξέρω!)

 • Τζίνα Δαβιλά
  1 Σεπτεμβρίου 2014 at 19:03

  @ Χάρος Χάρου: καλό φθινόπωρο Χάρε με αναδουλειές

  @ Μαγγούτας: πού το ξέρεις ότι “το δίχτυ” είναι το αγαπημένο μου;

  καλώς τους καλησπέρα- καλημέρα!

 • Χρήστος Μαγγούτας
  1 Σεπτεμβρίου 2014 at 18:35

  Δαβιλά
  Από το Τορόντο έχουν εκσυγχρονίσει το σύστημα παρακολούθησης πλέον. Τώρα “απλώνεται ένα δίιιιιχτυ” (Γκάτσος) σε όλο το Αιγαίο και αν πέσεις από υπερκόπωση θα είναι στα μαλακά (είναι ειδικό δίχτυ) και το πολύ να κοιμηθείς 5-6 ώρες ονειρευόμενη “τους Γαλαξίες και τις απέραντες της ξαστεριέεεεες” (Λάκης Παππάς).
  Τραγούδια δεν ήθελες; Σου τάστειλα!

  https://www.youtube.com/watch?v=4H4_jMH5cPE#t=13

  https://www.youtube.com/watch?v=Q_AD6YBk7UE

 • Χάρος Χάρου
  1 Σεπτεμβρίου 2014 at 05:40

  Καλό φθινόπωρο, ω αγαπημένη και του Κάτω Κόσμου!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.