Πόρτα στην Πολιτική

Τι μου έμαθαν οι εκλογές, της Τζίνας Δαβιλά

 

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

Η καλή πρόθεση και τα λόγια δεν αρκούν.

Οι πράξεις μετρούν.

Από τούτες τις εκλογές διαπίστωσα ότι:

Τα περισσότερα πρόσωπα εκλέχθηκαν πάλι βάσει κομματικού μηχανισμού.

Χρησιμοποιήθηκαν τεχνάσματα και ενέργειες, τύπου παιδιά των φαναριών και μετανάστες, που μ’ένα χαρτζιλίκι μοίραζαν έντυπα κόμματος και ψηφοδέλτια με μονοσταυρίες.

Οι πολίτες ξεχνούν πολύ εύκολα και το χειρότερο δεν θέλουν να μάθουν ιστορία. Τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, ο αρχίατρος του Άουσβιτς Μένγκελε είναι ψιλά γράμματα για τους έλληνες που ψηφίζουν με θυμό, άγνοια, φανατισμό και επιπολαιότητα.

Οι συκοφαντίες είχαν τον πρώτο λόγο και τον δεύτερο οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, εκεί που κάθε πολιτική παράταξη όφειλε να μιλά μόνο για το πρόγραμμά της. Όμως η Πολιτική στηρίζεται κυρίως στην πειθώ, μέσω της αμαύρωσης του ήθους του αντιπάλου, και στην πειθώ μέσω του εκφοβισμού.

Η κομματική κωλοτούμπα είναι στοιχείο των επαγγελματιών της Πολιτικής, την ώρα που η πολιτική τους τοποθέτηση είναι συχνά ανύπαρκτη ως θεωρία.

Θέλω να πω πως όταν ανήκεις σε μια πολιτική παράταξη, αποδέχεσαι τις θέσεις της στο μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον. Δεν αλλάζεις τις θέσεις κατά περίσταση και ανάλογα με τις αρχές του κόμματος που σε κάνει αποδεκτό κάθε φορά.

Η χαρτούρα, τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια, τα ατελείωτα έντυπα, η ρύπανση είναι δεδομένη. Δυστυχώς!

Χρήμα! Πολύ χρήμα των πολιτών – εν αγνοία τους – διατίθεται στις διαφημίσεις. Εν τούτοις δεν είδα κανέναν να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά απαιτώντας να πάψει η προβολή των σποτ. Στην τελική, ήταν δικά του τα χρήματα, δική του και η απόφαση.

Θέλω:

στις επόμενες εκλογές να γίνει ηλεκτρονικά η ψηφοδοσία για όλους και όσοι δεν μπορούν λόγω άγνοιας της τεχνολογίας ή έλλειψης υπολογιστή, να εξυπηρετούνται στα ΚΕΠ. Λιγότεροι άνθρωποι θα δουλέψουν, οι οποίοι θα αμειφθούν όπως ορίζει ο νόμος για την κυριακάτικη εργασία.

Να απαγορευθεί δια ροπάλου η ρύπανση.

Να τυπωθούν έντυπα που θα περιλαμβάνουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια όλους τους υποψηφίους. Αυτό και μόνο. Χωρίς παράνομη αφισσοκόλληση, χωρίς εντυπάκια και παραεντυπάκια από τον κάθε υποψήφιο. 

 

Θέλω διευκόλυνση του πολίτη.

Συμμετοχή.

Και γνώση.

Γιατί η ψήφος είναι επιλογή της ποιότητας ζωής.

Αυτό!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Πνοή Δημιουργίας-Νότιο Αιγαίο” νέα υποψήφια παράταξη για την Περιφέρεια από τον Χαράλαμπο Κόκκινο
Κριτική Μ. Γλέζου για την αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία
Παύλος Γερουλάνος: “Αθήνα, μια πόλη που έχει ”μπατάρει””-5 απαντήσεις σε 5 καίρια θέματα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.