Υγεία

Τι αποκαλύπτουν οι διαταραχές στον έμμηνο κύκλο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Η διαταραχή του έμμηνου κύκλου προειδοποιεί τη γυναίκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό της. Παραθέτω ορισμένες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις διαταραχές.

 Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

 Αναιμία. Εκδηλώνεται με αυξημένη ροή αίματος κατά την περίοδο. Συνοδεύεται από αίσθημα αδυναμίας, πονοκεφάλους και ζαλάδες

 Καρκίνος στη μήτρα. Τα συμπτώματα που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση είναι η αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

 Διαταραχές του θυρεοειδούς. Κι αυτό γιατί ο έμμηνος κύκλος καθορίζεται από την ορμονική λειτουργία. Αυξημένη ή η μειωμένη ροή αίματος ίσως αποτελούν ένδειξη για δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

 Διατροφικές διαταραχές. Διαταραχές στην έμμηνο ρύση προκαλούν η ξαφνική απώλεια βάρους ή η απώλεια πολλών κιλών, ενώ η αμηνόρροια μπορεί να υποδεικνύει ανορεξία ή βουλιμία.

 Κάθε χρόνια νόσος που παραμένει αδιάγνωστη και χωρίς θεραπεία προκαλεί στρες στον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του έμμηνου κύκλου.

 Πρόωρη εμμηνόπαυση. Προκαλείται από ορμονικά προβλήματα, ενώ οι γυναίκες ταλαιπωρούνται παράλληλα από εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και κολπική ξηρότητα.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κακές συνήθειες που βλάπτουν τα μάτια, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Όχι στα αντιβιοτικά!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Είναι φυσιολογικό να έχω ρίγη;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.