Πόρτα στην Πολιτική

Θεοδωράκης: Όχι ξανά και ξανά εκλογές – Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι εγγυημένες

Spread the love

Το χρέος μας προς την πατρίδα είναι να μην έχουμε ξανά εκλογές μετά τις… εκλογές. Την θέση αυτή εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Γιάννενα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, για μια ακόμα Δημόσια συζήτηση με πολίτες και δημοσιογράφους της πόλης.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην απαρχόμενη κυβέρνηση που «ξέχασε» τους 18 αρηδες και τους στέρησε έτσι το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής. Επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για ψήφο στα 16, με δεδομένο ότι στα 16 τους οι σημερινοί νέοι καλούνται ήδη να αποφασίσουν για το μέλλον τους επιλέγοντας τι σπουδές θα ακολουθήσουν.

 

Μίλησε για άλλη μια φορά για τους απερίσκεπτους από τα δεξιά και από τα αριστερά που τορπιλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν γνήσιες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως είναι το Ποτάμι.

 

«Η χώρα δεν έχει έρθει σε αυτή την κατάσταση από έναν αλλά από όλους τους. Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο μετά τις έκαναν μια από τις χειρότερες κυβερνήσεις και στην συνέχεια προσπάθησαν να μιμηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε θα σκίσω τα μνημόνια και είπαν ”έξω οι ξένοι”. Αυτή η συμπεριφορά τους πέρα από το ότι εκτίναξε τα επιτόκια, αφαίρεσε αξιοπιστία από τη χώρα».

 

Σε ερώτημα πως απαντά στις κατηγορίες Βενιζέλου ότι το Ποτάμι είναι θολό και δεν έχει ιδεολογία απάντησε με μια καυστική φράση: «αν εννοούν ιδεολογία τον σοσιαλισμό του Τσοχατζόπουλου που καθόταν στη διπλανή καρέκλα από τον κ.Βενιζέλο, τότε ναι το Ποτάμι δεν έχει ιδεολογία».

 

Μέμφθηκε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάποια λένε ότι δεν θέλουν τα «μνημονιακά λεφτά» και κάποια άλλα – οι τελευταίες μεταγραφές δηλαδή – λένε ότι θα τυπώσουν λεφτά στον Χολαργό.

 

                                                                                                     ***

 

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, οι καταθέσεις του είναι εγγυημένες και είναι λάθος να «σηκώνει» τα χρήματα του από τις τράπεζες». Αυτό υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κοζάνη όπου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δημόσια συζήτηση απαντώντας σε πολλά ερωτήματα του κόσμου καθώς το Ποτάμι επιμένει στον διάλογο με τους πολίτες και όχι τους βαρετούς μονολόγους.

 

Στην αρχή της συζήτησης, ο Επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην πρωινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι τα πράγματα με το τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολα μεν, αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει η δεδηλωμένη απόφαση της Ευρωπαϊκών οργάνων να στηρίξουν τις Ελληνικές τράπεζες και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς».

 

Στη συνέχεια η συζήτηση πέρασε στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους, για την όποια τόνισε ότι το Ποτάμι δεν ζητάει επαναδιαπραγμάτευση των παλιών συμφωνιών καθώς δεν είναι λογικό μια κυβέρνηση να ζητάει να ξανασυζητήσει τις συμφωνίες που έκανε πριν 3 χρόνια. Είπε ότι αυτό δεν προβλέπεται και ότι «δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε διαδικασία», τονίζοντας τον κίνδυνο «να μείνεις με άδεια ταμεία, εάν επιμείνεις σε αυτή την προσέγγιση».

 

Για την εκκρεμότητα των δεκαεννιά προαπαιτούμενων της τελευταίας αξιολόγησης, τα οποία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Πολλά από αυτά τα μπορούν να εκπληρωθούν και τα δεχόμαστε αλλά υπάρχουν κάποια τα οποία δεν δεχόμαστε. Πρέπει να υπάρξει μια σύντομη διαπραγμάτευση, για να έρθουν γρήγορα τα χρήματα στη χώρα». «Θα ήταν ευχής έργον να έχουμε συμφωνήσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για να πάρουμε τα χρήματα της επόμενης δόσης», συμπλήρωσε ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι και το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έχει την ίδια αγωνία.

 

Για το θέμα της ΔΕΗ είπε: «Δεν πιστεύουμε στην πώληση της ΔΕΗ σε κάποιον ιδιώτη, καθώς είναι πολύ μεγάλη δύναμη για να παραχωρηθεί σε έναν. Πιστεύουμε όμως στη συνέργεια αφού οι ιδιώτες πρέπει να έχουν εμπλοκή στην ενέργεια, με δικές τους επενδύσεις».

 

Κοινό χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος όπως είπε, είναι η «ακινησία» και η αρχή «να μην αλλάζεις τίποτα, μόνο να κρύβεις τις εκκρεμότητες κάτω από το χαλί».

 

Τέλος, από την Κοζάνη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε ένα μήνυμα στο νικητή των εκλογών λέγοντας ότι «εμείς δεν θα του επιτρέψουμε να αλώσει την κρατική μηχανή, ένας από τους απαράβατους όρους που βάζουμε είναι ότι το κράτος είναι για τα παιδιά όλων των Ελλήνων και όχι για βολεύονται οι κομματικοί στρατοί».

 

SHARE
RELATED POSTS
ΥΕΘΑ στην ΕΡΤ: “Επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση ΗΠΑ & Ελλάδας.Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να την εμβαθύνουμε με επενδύσεις, με συνεργασία στον αμυντικό τομέα”
Στην Πάτμο για την τελετή του Ιερού Νιπτήρος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός
Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε το 0% του μνημονίου- Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup – Πώς εκτιμά την κατάσταση ο Γιούνκερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.