Πόρτα στην Πολιτική

Θεοδωράκης: Η Κωνσταντοπούλου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσίπρα -Συμφωνεί και μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα άλλαζε τίποτα, αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα 1-2 υπουργεία, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας ότι του προτάθηκε κυβερνητική συνεργασία και την αρνήθηκε.

 

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών Χωρίς λαϊκιστές αλλά με ανθρώπους που γνωρίζουν. Τι θα άλλαζε αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα «ένα-δύο υπουργεία»; Τίποτε δεν θα άλλαζε. Η κυβέρνηση είναι ένα συγκοινωνούν δοχείο», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, στη Realnews και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος να λέει ”θα παραχωρήσουμε τον ΟΛΠ στους Κινέζους” και ο υπουργός να απαντάει ”εγώ και οι συνδικαλιστές δεν θέλουμε τους Κινέζους”. Αυτά πρέπει να λύσει ο πρωθυπουργός και δεν τα λύνει».

 

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους υπουργούς να σταματήσουν να μαλώνουν και να πάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό και όχι για τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και τις συνιστώσες τους. Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέμεινε στην κριτική του, τονίζοντας ότι «η πρόεδρος της Βουλής εξελίσσεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα. Ο,τι προεδρεύει το καταστρέφει. Δεν το λέω εγώ. Το λέει όλη η αντιπολίτευση –πλην Χρυσής Αυγής– και συμφωνεί μαζί μας και ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακόμη, κάλεσε τον πρωθυπουργό, εάν δέχεται πιέσεις να το καταγγείλει, για τα περί πιέσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα για διάσπαση με τους ΑΝΕΛ και συνεργασία με το Ποτάμι. Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε την ιδέα της οικουμενικής ή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο με Σαμαρά – Βενιζέλο.

 

Εκφράζοντας το φόβο ότι η χώρα θα γκρεμιστεί, αν η κυβέρνηση καθυστερήσει να κάνει τον έντιμο συμβιβασμό, τόνισε ότι «κάθε μέρα που περνάει, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο πολύ», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί «υπερηφανεύεται» ότι πλήρωσε μισθούς και συντάξεις. «Μα η Ελλάδα δεν έχει μόνο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις δεν πλήρωσαν προμηθευτές, άρα δεν πληρώθηκαν και οι εργάτες των προμηθευτών, δεν έγιναν οι προγραμματισμένες επιστροφές ΦΠΑ και δεν έδωσαν ούτε τα λεφτά που έχουν προπληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. Εσείς πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα αντέξει η κοινωνία με όλα αυτά;», συμπλήρωσε.

 

Πηγή: iefimerida.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Προς ΠΝΑι: Περίσσεψε ακόμα λάσπη; Δεν εξαντλήθηκε με τα χορηγούμενα τρολ που εξαφανίστηκαν την επομένη των εκλογών;
Οι “εχθροί”;, του Γιάννη Πανούση
Η μεγάλη συνενοχή του λαού (στη μνήμη Γιάννη Τσεκέρη), του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.