Βιβλίο

Θέλεις να μάθεις να γράφεις παραμύθια;

kontoleon-paramithia-cover.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kontoleon-paramithia-cover.jpg

 

 

 

Θέλεις να μάθεις να γράφεις παραμύθια;

 

Ποιος μπορεί να διδάξει αποδοτικότερα; Φυσικά κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο και έχει να επιδείξει πλούσιο και σημαντικό έργο σε αυτό!

 

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής διοργανώνονται από πολλούς, αξιόλογους και επιτυχημένους συγγραφείς. Όταν όμως το θέμα γίνεται πιο ειδικό, όπως η συγγραφή παραμυθιών, λίγα ονόματα έρχονται στο μυαλό μας. Ένα από αυτά, και ψηλά στη λίστα, είναι τού Μάνου Κοντολέων!

 

Εκτιμώντας την αξία μίας τέτοιας συνεργασίας με το συγγραφέα, ως Bookia, συνδιοργανώνουμε σειρά συναντήσεων μαζί του με θέμα ένα είδος λογοτεχνίας στο οποίο έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, τα παραμύθια. Είναι μία ευκαιρία για όσους έχουν ενδιαφέρον, να αξιοποιήσουν την εμπειρία τού συγγραφέα.

 

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων συντονίζει κύκλο 8 τρίωρων συναντήσεων ανά δεκαπενθήμερο με θέμα τη Δημιουργική Ανάγνωση και Συγγραφή Παραμυθιών.

 

Χώρος των εκδόσεων «Κηφισιά», Λεωφ. Κηφισίας 265, Κηφισιά.

Κάθε δεύτερη Τρίτη – 17:00 έως 20:00.

Τις συναντήσεις συνδιοργανώνουν οι Εκδόσεις Κηφισιά και το βιβλιοφιλικό site Bookia.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα συζητηθούν οι τάσεις και οι δυνατότητες του λαϊκού όσο και του έντεχνου παραμυθιού ως ένας τρόπος συγγραφικής έκφρασης του ενήλικα.

 

Οι συναντήσεις απευθύνονται:

 

σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις τεχνικές γραφής των παραμυθιών,

σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν μύθους και παραμύθια μέσα στη σχολική πράξη,

σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να διαβάσουν, να αναλύσουν και να συζητήσουν γνωστά παραμύθια (λαϊκά, Γκριμ, Περώ, Άντερσεν, Ουάιλντ, σύγχρονα).

 

Παράλληλα θα αναλύονται και παραμυθικές ιστορίες γραμμένες από τους ίδιους.

 

Κείμενα που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα δημοσιευτούν στην εκδόσεις Κηφισιά, στο kifisianews.gr και στο bookia.gr.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δωρεάν βιβλία του Μάνου Κοντολέων.

Συμμετοχή ανά άτομο:

 

260 € (για φοιτητές και ανέργους 240 ευρώ)

(εφάπαξ καταβολή με την εγγραφή)

Αιτήσεις συμμετοχής έως 26 Οκτωβρίου, εναρκτήρια συνάντηση γνωριμίας τέλος Οκτωβρίου (σχετική ανακοίνωση θα σταλεί στους ενδιαφερόμενους).

Στοιχεία επικοινωνίας για τις λεπτομέρειες:

 

Τηλέφωνα: 210-8011590 & 210-6232989 (Καθημερινά 10:30′ – 14:00′)

email: [email protected]

Εκδόσεις «Κηφισιά», Λ. Κηφισίας 265, Κηφισιά

Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Σπόρος», Δροσίνη 7 Κηφισιά, για την προμήθεια βιβλίων των συμμετεχόντων με έκπτωση 20%.

 

Ο Μάνος Κοντολέων, γεννημένος στην Αθήνα, από γονείς που κατάγονταν από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, είναι κάτοικος Κηφισιάς. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι, θέατρο και δοκίμιο. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά (Καθημερινή, Αυγή, Βήμα, Βραδινή, Αδέσμευτος, Ελεύθερος Τύπος, Διαβάζω, Αντί, Τραμ, Πόρφυρας, Λέξη, Ρόδι, Γεια Χαρά κ.ά.) δημοσιεύοντας κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία για παιδιά και νέους.

 

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Έρευνας και Μελέτης της Παιδικής Λογοτεχνίας «Διαδρομές», ενώ υπήρξε κατά διαστήματα μέλος της επιτροπής κρατικών βραβείων για την παιδική λογοτεχνία, όπως και των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω, καθώς και πρόεδρος της επιτροπής κρατικών βραβείων της Κύπρου.

 

Έχει τιμηθεί και ο ίδιος δύο φορές (1997 και 2009) με Κρατικό Βραβείο, υπήρξε υποψήφιος για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν και Λίνγκστριγκ. Βιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευτεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. Ένα μυθιστόρημά του έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση, ενώ άλλα έργα του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο.

 

Στο εξωτερικό η παρουσία του είναι γνωστή αφενός με την αναγραφή στον τιμητικό πίνακα Άντερσεν της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Nεότητα (ΙΒΒΥ) του μυθιστορήματός του «Δομήνικος» και αφετέρου με τη μετάφραση και κυκλοφορία μυθιστορημάτων και διηγημάτων του στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ταϋλάνδη.

 

Για 20 χρόνια υπήρξε σύμβουλος μεγάλου εκδοτικού οίκου.

 

Έχει διατελέσει μέλος των Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, ενώ υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Unicef.

 

Έχει γράψει σενάρια τηλεοπτικών (ΕΤ1) και ραδιοφωνικών προγραμμάτων (Γ’ Πρόγραμμα) με θέματα γύρω από το βιβλίο, συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και κάνει πολύ συχνά ομιλίες προσκεκλημένος από διάφορους φορείς.

 

Περισσότερα στο www.kontoleon.gr.

 

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
«Εξομολόγηση σε Δέκα Πράξεις»: Η Ωραιοζήλη-Τζίνα πολεμάει τον καρκίνο, του Βασίλη Κουτσίλα
Βιβλιοπαρουσίαση: εκδόσεις “Τόπος” και η εφημερίδα “Εποχή” στις 14 Οκτωβρίου
Το τραγούδι των Γλυκόλογων, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.