Πόρτα στην Πολιτική

Θέλει αρετή και τόλμη η απόδοση της πραγματικής δικαιοσύνης, του Μιχάλη Καρχιμάκη

b40d9849d6d93af7804bf83a54805bfd_XL.jpg
Spread the love

b40d9849d6d93af7804bf83a54805bfd_XL.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι Πολιτικός, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

 

 

 

zorhis4.jpg

 

Επειδή πολυ συζήτηση εχει αναπτυχθεί για την διαφάνεια, τα φαινόμενα διαφθοράς, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, που πέρα απο την ηθική διάσταση οι επιπτώσεις τους, δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης στους ποιο αδύναμους, στέρηση δημοσίων εσόδων, αλλα και συμπεριφορές αναπαραγωγής των φαινομένων αυτών . Η δε αναπαραγωγή της συζήτησης αυτής, χωρίς αποτελέσματα οδηγεί στην απαξία των θεσμών και της πολιτικής, αλλα και της αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού καθεαυτού .

 

Ίσως, όμως, κάποιοι αποφεύγουν, να συγκρουστούν συντεταγμένα. Όταν, λοιπόν, οι συγκρούσεις ειναι αποσπασματικές οδηγούν σε αναποτελεσματικότητα αλλα και αναπαραγωγή των φαινομένων. Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται με μόνιμα θύματα τους αδύναμους και τους πραγματικούς δημιουργούς σε οποία τους έκφραση. Τα φαινόμενα λοιπόν αυτα θέλουν συντεταγμένο χτύπημα και θεσμικά και περιπτωσιολογικά.

 

Το χτύπημα και η αναμέτρηση με τα φαινόμενα αυτά πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά εθνικής συστράτευσης με ενέργειες που θα οδηγούν και στον παραδειγματισμό και που συστηματικά θα αναχαιτίζει και θα αποτρέπει όλα τα φαινόμενα αδιαφάνειας κακοδιοίκησης κακοδιαχείρησης και παράνομου πλουτισμού ειδικά στο δημόσιο χώρο και όλες τις εκφράσεις του.

 

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που γεννώνται είναι αν οι έχοντες την πολιτική ευθύνη έχουν την βούληση να αναλαβουν πρωτοβουλίες που θα πείσουν τους πολίτες που δοκιμάζονται και όχι μόνο, ότι υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που λειτουργούν απέναντι στο πελατειακό και το αδιαφανές περιβαλον που αναπαράγει το αίσθημα της αδικίας ,με συγκρουσιακή διάθεση χωρίς ισορροπίες και εκπτώσεις.

 

Να δώσουν δηλαδή στους πολίτες την αίσθηση οτι η πολιτική μπορεί να πράττει αυτό που οι πολίτες θεωρούν ασυνήθιστο, μοχλεύοντας το θετικό τους συναίσθημα ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο.

 

Π.χ μπορούν οι ελεγκτικές αρχές της πολιτείας να διερευνήσουν τα πόθεν εσχες όλων όσοι διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης σε όλο τον δημόσιο τομέα (στενο και ευρύτερο) από το 2000 και μετά.

1) Σε προμήθειες

2) Σε τελωνεία

3) Σε εφορίες

4) Σε δασικές υπηρεσίες .

5) Σε πολεοδομίες

6) Σε δ/σεις εργασίας

7) Σε δ/σεις εγκρίσεων και χορηγηςεων των αναπτυξιακών νόμων.

8) Γενικά όπου υπήρξε διαχείριση και διοχέτευση χρήματος απο το κράτος προς τρίτους .

 

Θέλει αρετή και τόλμη η απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης .

 

Θα αποτολμηθεί;

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Νίκος Κοτζιάς: Θα κατέβει αυτόνομο το ΠΡΑΤΤΩ στις επόμενες εκλογές;
Μείναμε μόνοι με τις εκλογές, του Νίκου Βασιλειάδη
Ασυλία σιωπής;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.