Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Θάνος Μικρούτσικος: νότες σε σύννεφο καπνού

Spread the love

Ο άνθρωπος που μας γνώρισε τον Καββαδία. Ο δημιουργός που στο μυαλό μας αποτυπώθηκε μέσα σ’ένα σύννεφο καπνού. Αυτός και ο Καββαδίας. Σαν να βάζουν εκεί μέσα ο ένας σκέψεις, ο άλλος νότες.

 

Απόφοιτος του Μαθηματικού Αθήνας, εκπλήρωσε αυτό που λέμε θητεία στην μουσική. Όποιος ξέρει θετικές επιστήμες, αποδίδει καλύτερα στην καλλιτεχνία, έτσι λένε. Ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια μού έλεγε: «Η θητεία μου στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν χωρισμένη σε δύο περιόδους: στην πρώτη που πασοκτζήδες, νεοδημοκράτες και λοιποί έγιναν ένα και έλεγαν στον Ανδρέα Παπανδρέου ‘τι ξέρει αυτός από πολιτισμό και υπουργεία; Είναι άσχετος’ και η δεύτερη που το πήραν απόφαση και με άφησαν στην ησυχία μου να κάνω ό,τι θεωρούσα δημιουργικό».

 

Για ακόμα μια φορά θα αφεθούμε να μας πει τις μουσικές του ιστορίες. Πλανόδιες νότες που θα τρέξουν από τον Άλκη Αλκαίο, τον Οδυσσέα Ιωάννου, τον Κώστα Τριπολίτη, τον Μάνο Ελευθερίου, τη Λίνα Νικολακοπούλου μέχρι τον Καββαδία, Αναγνωστάκη, Καβάφη, Ρίτσο, Μαγιακόφσκι, Μπρέχτ. Συνοδοιπόροι του στο φετινό ταξίδι ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Και ασφαλώς οι απανταχού θιασώστες του έργου του. Γιατί τα τραγούδια δεν ακούγονται απλά, βιώνονται και αποτυπώνουν πάντα τις δικές μας ιστορίες.

 

Καλή θέαση, καλή ακρόαση!

* Στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας των Μικρούτσικου-Αντωνοπούλου-Κότσιρα, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 θα δοθεί μουσική παράσταση στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη” στη Ρόδο.

Χορηγός επικοινωνίας: η Πόρτα – www.iporta.gr

** Κερδίστε προσκλήσεις γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας στο χώρο των σχολίων. Θα δοθούν δύο μονές. 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/qrHmoQ37AGc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Προγράμματα γυμναστικής για ενήλικες από τον ΔΟΠΑΡ-Αναλυτικοί πίνακες γυμναστών και αθλουμένων
Μήνυμα από την ΕΥΘΥΤΑ: ο αιφνίδιος θάνατος από τροχαίο είναι ό,τι πιο οδυνηρό.
12562386_10153350987622934_955502067_o.jpg
Κοπή βασιλόπιτας από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου στις 17/1/16
1 Comment
  • πβ
    4 Ιουλίου 2014 at 09:57

    Παπαγεωργίου Παρασκευή
    ευχαριστώ πολύ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.