Βιβλίο

Θα μας τιμήσετε σήμερα με την παρουσία σας;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

  

 

 

 

Με την αθλητική δημοσιογραφία είμαι, όπως λέμε, εκτός. Εκτός και άσχετη. Ο μοναδικός ποδοσφαιρικός αγώνας που παρακολούθησα ήταν Ολυμπιακός-Κραϊόβα κάπου το 1983 ΄ή ’84 όπου πήγα με τον πατέρα μου και τον φίλο του που η κόρη του ήταν επίσης φίλη μου. Θυμάμαι πολλά «εεεεεεεεεεεε…. Ωωωωωωωωωωωω… ρεεεεεεεεεεεεε….» και όλα τα παρελκόμενα των παρόμοιων επιφωνημάτων και χαρακτηρισμών.

 

Σε σταθερό χρόνο ο νεαρός που καθόταν στο κάθισμα της μπροστινής κερκίδας σηκωνόταν όρθιος και χοροπηδούσε, χειρονομούσε και φώναξε. Θυμωμένη που μου έκοβε το θέαμα, του τράβηξα μια σφαλιάρα στην πλάτη και του είπα «κάτσε κάτω ρεεεεε να βλέπω…». Γύρισε ξαφνιασμένος, με κοίταξε με βλέμμα απορίας. Ακόμα θυμάμαι το πρόσωπό του. Ένα συμπαθητικό αγόρι κάπου δέκα χρόνια μεγαλύτερος. Σαν χαμένος κοιτούσε και μετά ξαναγύρισε μπροστά του. Ο νεαρός δεν μου είπε κάτι. Ο πατέρας μου όμως μίλησε με βλέμμα κοφτερό και καυτερό: «Το βλέπεις; Δεν θα το ξαναδείς! Δεν ξανά έρχεσαι γήπεδο. Εδώ δεν κάνουμε μαγκιές. Θα μπούμε σε καυγά χωρίς να το καταλάβουμε».

 

Για γήπεδα και ομάδες ξαναμίλησα με τον Γιώργο Αρκουλή δεκαετίες αργότερα. Τον γνωστό και έμπειρο αθλητικό δημοσιογράφο, τον συνεργάτη της Πόρτας και συγγραφέα βιβλίων που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που οι ματιές του Αρκουλή είναι λοξές στην διήγηση των γεγονότων και των πικρών αληθείων που περιβάλλουν την γηπεδική ιστορία. Και η πένα του λογοτεχνική. Με ψυχή, με συναίσθημα, με αγάπη. 

 

Το τελευταίο του βιβλίο «Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι» που αφορά στην ομάδα του, τον Εθνικό Πειραιώς, θα παρουσιαστεί την 1η Απρίλη στην αίθουσα τελετών της σχολής ST. PAUL, στην οδό Κουντουριώτου 229-231 στο Πασαλιμάνι στις 7μμ. Μου ζήτησε να κάνω τον συντονισμό της παρουσίασης. Ε, θα το κάνω. Γιατί τον νοιώθω φίλο μου, γιατί είναι συνεργάτης μου, γιατί με φωνάζει «Τζίνι», όπως ο πατέρας μου. Το βιβλίο ο Γιώργοςτον εξέδωσε με δικά του έξοδα. 

 

Σας περιμένουμε!

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παύλος Τσίμας, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο Θανάσης Χειμωνάς και ο Δημήτρης Καπράνος.

biblio-284x415.jpg

 

SHARE
RELATED POSTS
Μέρες με τον Νίκο (προδημοσίευση 4): “Πάμε μια βόλτα με το καράβι σου;”, του Άγγελου Σπάρταλη
Διαβάζοντας: “Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ”, του Άγγελου Κουτσούκη
Διαβάζοντας: “Το κρυφό βιβλίο της Φρίντα Κάλο” , του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.