Πόρτα στην Πολιτική

Τέλος στην κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Spread the love

Συνταγματική και νόμιμη είναι, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής που έγινε το 2013, λόγω της εμπλοκής της με την Δικαιοσύνη. Οι Σύμβουλοι απέρριψαν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, που ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και της Ολομέλειας της Βουλής, μεταδίδει το Ρεπόρτερ.

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των υπουργών είχε ανασταλεί η καταβολή κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης προς την Χρυσή Αυγή. Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του αρχηγού και βουλευτών του κόμματος, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία ανεστάλη η χρηματοδότηση της β΄ δόσης του 2013 ύψους 320.012 ευρώ και της γ’ δόσης του ίδιου έτους ύψους 553.102 ευρώ.

 

Βάσει του νόμου 4203/2013 σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης αρχηγού κόμματος ή του ενός πέμπτου των βουλευτών ενός κόμματος για τα αδικήματα της εγκλήματα οργάνωσης, κ.λπ., αναστέλλεται προσωρινά η κρατική χρηματοδότηση και η οικονομική ενίσχυση. Σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης αίρεται αναδρομικά η αναστολή και δίδεται η χρηματοδότηση αναδρομικά και άτοκα στο κόμμα, συνασπισμό κομμάτων, κ.λπ.

 

Πηγή: www.lifo.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η Γη του Πυρός στα βόρειά μας, το Βιετνάμ και η Κίνα, του Νίκου Σταθόπουλου
Η ΝΔ δεν ψήφισε τη Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ, αλλά τη θέλει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κρίνε – Αξιολόγησε – Διαμόρφωσε – Ερωτηματολόγιο από το ΠΟΤΑΜΙ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.