Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Τελικά πόσοι ήταν στο πλοίο;, τουΤάσου Τέλλογλου

tellogloy-tasos-thumb.jpg
Spread the love

Τελικά πόσοι είναι οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic; Είναι 38; Μήπως είναι 23; Και πόσοι είναι οι διασωθέντες; Είναι 437 ή 427; Ασφαλώς στην τραγωδία των αριθμών δεν μπορείς να μιλήσεις για κωμωδία.

 

Όμως, για μισό λεπτό. Πόσοι και ποιοι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο; Μετά την τραγωδία του «Σάμινα» τα πλοία υποχρεώθηκαν να τηρούν λίστα επιβατών που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στις αρχές, έτσι ώστε να ξέρουμε ποιοι ανέβηκαν στο πλοίο και, στην ανάγκη, ποιους θα αναζητήσουμε.

 

Στην περίπτωση του Norman Atlantic έχουν συμβεί τα εξής:

 

Επιβάτης ανέβηκε στο πλοίο, διεσώθη, αλλά δεν υπήρχε στη λίστα. Πρόκειται για σύζυγο μέλους του πληρώματος.

Η λίστα επιβατών δεν ταυτίζεται πλήρως με τη λίστα απόπλου. Τότε για ποιο λόγο τηρείται;

Οι Ιταλοί εντόπισαν επιβάτες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτοί τι έλεγχο πέρασαν στην Ελλάδα;

Οδηγοί φορτηγών, αντί να κοιμούνται σε καμπίνες, κοιμήθηκαν μέσα στα οχήματά τους. «Με δική τους ευθύνη» όπως ειπώθηκε. Όμως μπορείτε να φανταστείτε οδηγούς να κοιμούνται «με δική τους ευθύνη» στο γκαράζ οχηματαγωγού στη βόρεια Ευρώπη;

Στη θάλασσα ισχύουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Τρία 24ωρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και δύο χώρας προσπαθούν ακόμα να μάθουν πόσοι άνθρωποι ήταν στο πλοίο και πόσοι αγνοούνται. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Επειδή κάποιοι βασικοί κανόνες αγνοήθηκαν. Με την ανοχή δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

 

Πώς μπήκαν τα κανάλια;

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Β. Βενιζέλου, κατεπείγουσα έρευνα διενεργεί ήδη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, προκειμένου να διαπιστώσει κάτω από ποιες συγκεκριμένες συνθήκες δόθηκε η δυνατότητα σε συνεργεία τηλεοπτικών καναλιών να λάβουν και να μεταδώσουν “συνεντεύξεις” με διασωθέντες ναυαγούς, ακόμη και μέσα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας και το ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους διασωθέντες ναυαγούς, και μάλιστα βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων, και όχι link για “συνεντεύξεις” προς το αδηφάγο και φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό…

 

 

tellogloy-tasos-thumb.jpg

* Ο Τάσος Τέλλογλου είναι δημοσιογράφος και το κείμενο δημοσιεύθηκε στο protagon

 

SHARE
RELATED POSTS
Αφιέρωμα στην Λουκία Ρικάκη στον Δήμο Ψυχικού- το τελευταίο μήνυμά της
Ευτυχώς…Απέτυχα(ν) Παταγωδώς, του Δημήτρη Μπρούχου
Συμβολή του Στρατού Ξηράς στην Προστασία του Περιβάλλοντος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.