Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Τα παιδία παίζει, του Κώστα Σκανδαλίδη

Spread the love

 

Είκοσι του Δεκέμβρη, έτος 2014. Μέρες κρίσιμες για την πατρίδα. Και «τα παιδία παίζει»! Τουτέστιν, μία συγκυβέρνηση στην εξουσία που αδυνατεί να υλοποιήσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις προς την Τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους κι από την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δίνει τα «ρέστα» σε έντεκα εκατομμύρια Ελλήνων, πλειοδοτώντας επί παντός αιτήματος, προκειμένου να ψηφισθεί στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

 

Από τη μια, η συγκυβέρνηση που προσπαθεί πάση θυσία να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας στις 29 του Δεκέμβρη και να παρατείνει έτσι την παραμονή της στην εξουσία, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει εάν όχι όλες, τουλάχιστον μέρος των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές και όπως η ίδια υποστηρίζει για να μη μπει η χώρα σε πιθανές περιπέτειες λόγω της αστάθειας που θα προκληθεί από μια παρατεταμένη ίσως προεκλογική περίοδο στην παρούσα συγκυρία.

 

Από την άλλη, μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία φαίνεται όχι μόνο να πείθεται από την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του από κάποιον κ. Αποστολόπουλο, αλλά μάλλον επιθυμεί και επιδιώκει παντί τρόπω να αποτρέψει μια πιθανή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 του Δεκέμβρη.

Αλλά ας δούμε μερικά στοιχεία τα οποία συνθέτουν αυτή την απόπειρα της δωροδοκίας, όπως και το κλίμα αποσταθεροποίησης το οποίο καλλιεργείται θέλοντας και μη.

1.-ο ελληνικός λαός μαθαίνει για την δωροδοκία από τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος βγήκε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για να την αναγγείλει.

→[ποιος, αλήθεια, τον εξουσιοδότησε να το κάνει και με ποια ιδιότητα; Πώς μπορεί και φυτρώνει παντού τελευταία ο κύριος αυτός; Αλλά και οι καταγγελίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μπορεί να γίνονται με ένα τόσο διάτρητο τρόπο;]

 

2.- Ο Παύλος Χαϊκάλης βγαίνει στην ίδια εκπομπή και επιβεβαιώνει την απόπειρα δωροδοκίας του, προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει προσφύγει εδώ και δυο βδομάδες στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι του προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του τραπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες, όπως επίσης και χρυσός! Πρόσθεσε ακόμη, ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο. Και μια μικρή λεπτομέρεια: στον εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης αρνείται να καταθέσει το όνομα του κ. Αποστολόπουλου.

→[αλήθεια, προς τι και πώς εξηγείται η ανάγκη του κ. Χαϊκάλη, να προστρέξει στον κ. Λαζόπουλο πέραν του αρχηγού του; Πρόκειται μήπως περί εκπροσωπούντος κάποιο θεσμό; Είναι πιο απλά ο κ. Λαζόπουλος εκπρόσωπος κάποιου θεσμού της δικαιοσύνης ή της αστυνομίας και δεν μας είναι γνωστό; Αλλά και πώς ένας ΑΝΕΛίστας προσφεύγει σε έναν ΣΥΡΙΖΑίο για απόπειρα δωροδοκίας; Για ποιο λόγο άραγε; Αλλά και γιατί όλη αυτή η «παρέα», αδρανεί δεκαπέντε ολόκληρες μέρες χωρίς να το κοινολογεί στον ελληνικό λαό και περιμένει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο να το πράξει;]

 

3.-Η δωροδοκία, εν τέλει, δεν συντελέστηκε ποτέ, όμως ως απόπειρα παραμένει και βεβαίως είναι πράξη ποινικά κολάσιμη. Ένα στοιχείο επομένως της δωροδοκίας με μια επ’ αυτοφώρω σύλληψη, ας πούμε, του κ. Αποστολόπουλου, δεν υπάρχει στο φάκελλο της δικογραφίας.

 

→[να υποθέσουμε πως το βαρύγδουπο μιας δωροδοκίας που δεν συντελέστηκε ποτέ, αφού δεν υπάρχει το σώμα του εγκλήματος, χρησιμοποιείται από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο των ΑΝΕΛ και επιπροσθέτως από την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και πιθανώς για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα στο βουλευτικό σώμα προς αποφυγή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας;]

 

4.-ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης, παραδέχθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια, ότι η καταγραφή της απόπειρας δωροδοκίας του, δόθηκε στον κ. Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος έκανε το μοντάζ ως διαθέτων ειδικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας! Το σπουδαίο, όμως, στην περίπτωση αυτή είναι, πως το DVD το οποίο δόθηκε τόσο στη Βουλή όσο και στους πολιτικούς αρχηγούς είναι επεξεργασμένο από τον κ. Λάκη Λαζόπουλο και μια ομάδα της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Η άποψη του κ. Χαϊκάλη είναι πως αυτό έγινε για να υπάρξει ένα μικρό δείγμα της καταγραφής, αλλά και για να αφαιρεθούν βόμβοι και άλλοι θόρυβοι!

→[όσο καλόπιστος και αν είναι κανείς, πώς μπορεί να δεχθεί καλοπροαίρετα ότι ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, (ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και καιρό τώρα την εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι», από το κανάλι ΑΛΦΑ του κ. Κοντομηνά, καταγγέλλοντας συνεχώς τη συγκυβέρνηση και τους μνημονιακούς και εξυμνώντας τους αντιμνημονιακούς και την αξιωματική αντιπολίτευση, για λόγους σατιρικούς όπως ο ίδιος διατείνεται), χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά την φαύλη μονταζιέρα του απλώς και μόνον για να βοηθήσει τον συνάδελφό του; Δεν νομίζω πως μπορεί να κυκλοφορεί κουτόχορτο σε τόσες μεγάλες ποσότητες και τόση καλή ποιότητα!]

 

5.-Μάλλον θα περίμενε κανείς πως ο αποπειραθείς δωροδόκος κ. Αποστολόπουλος, θα ήταν κάποιο μεγάλο στέλεχος ή της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, ή κάποιος «ματσωμένος» φίλος των δύο συγκυβερνητών για να θέλει να εξαγοράσει έναν βουλευτή των ΑΝΕΛ!

→[Όλως παραδόξως, ο κ. Αποστολόπουλος υπήρξε μόλις πρόσφατα υψηλός συνεργάτης του Καμμένου! Δηλαδή του κόμματος που καταγγέλλει την απόπειρα δωροδοκίας! Και μάλιστα είδαμε ιδίοις όμμασι, πλήθος φωτογραφικού υλικού, στο οποίο ο κ. δωροδόκος κάθεται δίπλα στον κ. Καμμένο, ενώ ακριβώς απέναντι τους ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης!]

 

Το πιο κωμικοτραγικό στην όλη υπόθεση, πέραν των κενών τα οποία δημιουργούνται στη σκέψη του καθενός μας, είναι πως για όλα αυτά η μεν συγκυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι μια «άθλια ιστορία», ο δε ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μια «σοβαρή υπόθεση»! Τουτέστιν διάλογος κωφών! Ή τουλάχιστον ο ένας από τους δύο είναι αυτιστικός!

Αυτό το οποίο κατά τη δική μου άποψη είναι σίγουρο, είναι (πως αφού έχουμε να κάνουμε από τη μια μεριά με πρόσωπα τραγικά, τα οποία φαίνονται ανίκανα να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και από την άλλη με πρόσωπα κωμικά, όπως οι κ.κ. Χαϊκάλης και Λαζόπουλος), η όλη υπόθεση είναι κωμικοτραγική με τα «παιδία να παίζει» ένθεν και ένθεν! Όσον αφορά στον κ. Καμμένο, αυτός απαλλάσσεται λόγω…παλιμπαιδισμού!
Κι όλα αυτά, με μια πατρίδα να κατεβαίνει καθημερινά τα σκαλοπάτια της ανυποληψίας και της ερημοποίησης του τόπου! Σαν πόσο δηλαδή απέχουμε από το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη; Η όλη υπόθεση θα μπορούσε να ήταν ένας κλαυσίγελος, αν δεν κινδύνευε η ίδια η υπόσταση της χώρας!

 

ΥΓ. Τα παιδία δεν θα παίζει, όταν το κράτος αποφασίσει να δείξει την πυγμή του όχι μόνον σε κείνους που δωροδοκούν και κείνους που δωροδοκούνται, αλλά και στους κατασκευαστές ψευδών ιστοριών για ανομολόγητους σκοπούς! Υπάρχουν και θεσμοί και εκπρόσωποι των θεσμών και νόμοι και συντεταγμένα όργανα τήρησης των νόμων. Επιτέλους, ας λειτουργήσουν!

 

Κώστας Ε. Σκανδαλίδης

SHARE
RELATED POSTS
Στην πλάτη των φουκαράδων (ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα
Πανεπιστημίου, κεντρική λεωφόρος δυο ταχυτήτων, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Πώς αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την απειλή του Covid-19
1 Comment
  • ΒΕΤΤΥ
    21 Δεκεμβρίου 2014 at 15:34

    Παραλίγο να μη σας διαβάσω λκγω επικίνδυνης συνωνυμίας…..!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.