Πόρτα στην Πολιτική

Τα νέα του κου Καμμένου

ImageHandler_2.jpg

Αίτημα προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, απευθύνουν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με επιστολή τους προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

 

«Μετά τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές, δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό, και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο, κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών», υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ImageHandler_2.jpg

 

Υποσχέθηκε στους Γάλλους συνεργασία προκειμένου να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια

 

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη και ενώ τα σενάρια περί Grexit «φουντώνουν», ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εμφανίζεται αμετανόητος και -για άλλη μια φορά- προκαλεί με τις δηλώσεις του.

 

Κι όμως, εν μέσω καταιγιστικών για την χώρα μας εξελίξεων, ο κ. Καμμένος δεν δίστασε να προαναγγείλλει νέα, εξοπλιστικά προγράμματα!

 

Αυτή τη φορά, ο υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε στους Γάλλους συνεργασία, προκειμένου να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, ενώ παράλληλα πρότεινε να γίνει και συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα.

 

Οι νέες, προκλητικές προτάσεις Καμμένου έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι
την Παρασκευή με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ίβ Λε Ντριάν.

 

Μετά το τετ-α-τετ που είχε τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, ο κ. Καμμένος προχώρησε και σε δηλώσεις κατά τις οποίες αποκάλυψε πως στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας.

 

«Είναι σημαντικό ότι η Γαλλία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι δίπλα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως με τον κ. Λε Ντριάν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνέργιες όσον αφορά την εκπαίδευση και την ανταλλαγή Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια και παράλληλα να εμπλέξουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε κοινές παραγωγές με τη Γαλλική Αμυντική Βιομηχανία», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα του ότι τους επόμενους μήνες θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας.

 

«Βεβαίως ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι προχωρήσαμε για τα υπό εξέλιξη αμυντικά προγράμματα σε συνεργασίες για να επιλυθούν θέματα που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, υπάρχει μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90 και παράλληλα πολλά από τα συστήματα είναι καθηλωμένα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η διαθεσιμότητα του ΝΑΤΟ», είπε και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στη θάλασσα αλλά και στον αέρα και παράλληλα θα μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών».

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
fektable.jpg
84.000 το Ποτάμι – 489.000 οι ΑΝΕΛ – 746.000 το ΠΑΣΟΚ – 421.000 η ΔΗΜΑΡ
Βαρουφάκης: Στόχος μια νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης
Στο ΝΑΤΟ ελπίζει η κυβέρνηση για «επίλυση» του προσφυγικού!, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.