Πόρτα στον Κόσμο

Τα κοσμήματα από το ναυάγιο του Τιτανικού – Δείτε το βίντεο

Spread the love

 

 

 

 

 

Πέρασαν 108 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού και προς τιμή των πολυάριθμων θυμάτων, τα κοσμήματα των άτυχων επιβατών που ανακτήθηκαν από τον πυθμένα του ωκεανού εκτέθηκαν προ τριετίας σε δημόσια επίδειξη.

Τα περισσότερα από τα ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα που βρέθηκαν στα συντρίμμια του Τιτανικού, παρουσιάστηκαν στην Ατλάντα για διάστημα δύο μηνών περίπου ενώ από εκι ανα διαστήματα θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τα κοσμήματα ανακαλύφθηκαν στην τσάντα ενός αξιωματικού του μοιραίου πλοίου, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 1987 και μετά από μακροχρόνια διαδικασία αποκατάστασης, οι διοργανωτές της έκθεσης είναι σε θέση να τα κοινοποιήσουν στο ευρύ κοινό.

Εκτός από την δυνατότητα να κατανοήσουμε το πώς ήταν ο κόσμος την εποχή του ναυαγίου, μέσα από τα κοσμήματα που φορούσαν οι επιβάτες του Τιτανικού, η αντιπρόεδρος της εταιρίας που θα εκθέσει τη συλλογή επισημαίνει πως:

“Σκοπός της έκθεσης είναι να δει και να καταλάβει ο κόσμος το θαύμα της εξερεύνησης, την προσπάθεια κατάδυσης στα δυόμισι μίλια από την επιφάνεια του ωκεανού και το τελικό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την αποκάλυψη των εκπληκτικών κοσμημάτων”.

 

titanic3_1.jpg

 

2221-504x530.jpg

titanic5.jpg

titanic2.jpg

titanic4.jpg

 

titanic7.jpg

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Ντόναλντ και Ντόναλντ, του Κωστή Α. Μακρή
Σκεπασμένες θηριωδίες… (Η Μπούρκα στον 21ο), του Νότη Μαυρουδή
Τα Μάρμαρα και ο Τζορτζ, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.