Πόρτα στην Πολιτική

Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

Σε προηγούμενο άρθρο μου θύμιζα την παλιά σοφία ότι το «Ωσαννά» από το «Σταύρωσον αυτόν» μπορεί να απέχει λίγες μέρες.

Ο Σύριζα μπορεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και μερικοί να μην το έχουν καταλάβει ακόμα ή να μην τους συμφέρει να το καταλάβουν. Άλλωστε το κόμμα αυτό δεν βγήκε από παρθενογένεση. Το parking ήταν για πολιτικούς φυγάδες ή πρόσφυγες του «αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ». Εντάξει ας δεχτώ ότι είναι το καλύτερο κομμάτι του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ. Αλλά όπως λέει και ο μύθος, το πουλί που βρώμισε τη φωλιά του, όπου και να πάει θα πάρει και τον κώλο του μαζί του, ήτοι θα κάνει το ίδιο και στη νέα φωλιά.

 

Τι μετέφεραν στη νέα φωλιά:

1. Την αοριστία ενός προγράμματος. Τα πομπώδη λόγια είναι βέβαια χαρακτηριστικό των προεκλογικών εκστρατειών και ισχύουν μέχρι να ανακοινωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα, έπειτα δεν ισχύει τίποτα από όσα είχαν πει – κι εδώ δεν εξαιρείται κανένα κόμμα εκτός από το ΚΚΕ που λέει τα ίδια εδώ και μισό αιώνα και θα συνεχίσει όσο του μένει χρόνος ακόμα, κι ας έχει αλλάξει ριζικά ο κόσμος στο μεταξύ.

2. Δεν εξήγησαν στο λαό τι σημαίνει ψήφος στο πρόγραμμα του Σύριζα. Άλλη μια Κυριακή εκλογών ήταν, οι ψηφοφόροι πήγαν στο ζαχαροπλαστείο και στο καφενείο και μετά στην κάλπη με τις κλασικές σκέψεις του Νεοελλαδίτη: «Το ΠΑΣΟΚ διόρισε την κόρη στο Δημόσιο, αλλά τώρα δεν έχει δύναμη και δεν το χρειάζομαι. Η ΝΔ με τον Παυλόπουλο μου έδωσε μια σύμβαση, αλλά μάλλον ξοφλάει κι αυτή. Θα ψηφίσω Σύριζα γιατί ανεβαίνει και θα μας σβήσει το χρέος».

3. Εδώ ο Σύριζα δε μπήκε στη μέση και να πει: ΣΤΟΠ! Αυτά που προτείνουμε είναι συγκλονιστικά. Δεν ξέρουμε αν θα πετύχουμε στις διαπραγματεύσεις μας την Ευρώπη. Το πιο πιθανό είναι να είναι τόσο σκληροί που δε θα πετύχουμε τίποτα. Ή μπορεί να κάνουν ότι είναι χαλαροί, να αλλάξουν κάποιες ορολογίες για να φαίνονται πιο ήπιες, αλλά πάλι δε θα έχουμε πετύχει τίποτα.

4. Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι τίποτα δε θα αλλάξει και θα έχετε μια κυβέρνηση Σύριζα που θα είναι diet or light κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα.

5. Εδώ έπρεπε να μπει ο πραγματικός Σύριζα, που δε θέλει να σας κοροϊδέψει, δε θα θέλει να σας χαϊδέψει τα αυτιά για να τον ψηφίσετε, δεν βγαίνει για να πάρει πόστα και θέσεις, αλλά για να αλλάξει την Ελλάδα. Εδώ κρατηθείτε για να μη λιποθυμήσετε.

6. Είστε διατεθειμένοι για 2-5 χρόνια να υποστείτε τα πάνδεινα γιατί οι Ευρωπαίοι θα μας κόψουν τις δόσεις, δε θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ; Που αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και θανάτους από πείνα, έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, κοινωνική αναταραχή;

7. Είστε διατεθειμένοι να φτιάξουμε την ελληνική οικονομία ώστε από ανύπαρκτη να γίνεις αυτάρκης και τότε θα τους πούμε: «Χρέος; Θα αρχίσουμε να σας πληρώνουμε όταν μπορούμε μετά από συμβιβασμό, αρκεί να μην επηρεάζονται τα κοινωνικά μας προγράμματα, οι μισθοί ή οι συντάξεις, επειδή νοιαζόμαστε για το λαό μας όχι για τα κέρδη των τραπεζών» (Λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ισλανδίας στο ΔΝΤ – που δεν μπήκε στο ΔΝΤ και ήδη έχει βγει από την κρίση αφού άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, εγγυώμενος ένα ποσό για κάθε Ισλανδό πολίτη).

8. Η Οικονομία δεν χτίζεται στα καφενεία και στα μπαρ. Βγέστε έξω και παλέψτε. Εκμεταλλευτείτε τον πλούτο του κλίματος της ελληνικής γης. Αν παράγετε 30 και ξοδεύετε 100 πάντα σκλάβοι και ζητιάνοι θα είστε.

 

Τα είπε ποτέ αυτά ο Σύριζα; Όχι βέβαια. Όπως δεν είπε και η ΝΔ ότι ακόμα και τώρα (που δε θα γίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές), αν σταματήσουμε απόψε το μνημόνιο, σε 32 χρόνια θα πρέπει να αποπληρώσουμε το χρέος. Και επειδή δε θα τα καταφέρουμε το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στα εγγόνια και τα δισέγγονα μας και θα έχει ξεπουληθεί όλη η Ελλάδα, όπως είναι το βασικό σχέδιο.

 

Ξεγέλασε ο Σύριζα τον Ελληνικό λαό; Σαφέστατα. Μ’ όλο που έχει μερικά ηρωικά στελέχη, που τα σέβομαι, στην πράξη ακολούθησε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά τα τερτίπια του παλαιοκομματισμού, ήτοι: πες το μύθο, αλλά κρύψε την αλήθεια.

Πάντως ας του δώσουμε μερικούς μήνες ακόμα, στους άλλους δώσαμε δεκαετίες. Αλλά στο μεταξύ ας προετοιμάζουμε τον πολιτικό Καιάδα. Μάλλον θα χρειαστεί.

SHARE
RELATED POSTS
Πάνος Καμμένος: Τίτλοι τέλους και ο σκορπιός μέσα του, του Γιώργου Λακόπουλου
Άλλο η “ελπίδα” κι άλλο το “θαύμα”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Η Δημοκρατία δεν…, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.